Gekrompen borsten

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ik ben een meisje van 19 en ben rond m'n 15e aan de pil gegaan. Ik heb nooit echt klachten ondervonden tijdens mijn pil gebruik maar wilde graag méér zekerheid dat ik niet zwanger zou raken en minder hormonen. In overleg met mijn huisarts heb ik daarom sinds begin december (2012) een mirena spiraaltje.

    Ik was er hartstikke blij mee en heb het ook aan meerdere vriendinnen aanbevolen. Maar sinds een tijd merk ik echter dat er ook een groot nadeel is: de verandering van m'n borsten. Ik was altijd trotse bezitter van een 70E cup, die maat paste perfect bij m'n lichaam en ik voelde me mooi en vrouwelijk met mijn borsten. Ze zijn echter gekrompen tot een 70B/C cupje sinds ik gestopt ben in december en ik voel me hier erg rot over. Bovendien is m'n linkerborst nu ook ineens groter dan m'n rechter terwijl er eerder nooit een verschil merkbaar was. Mijn vraag is of ik kan verwachten dat ze nog verder zullen krimpen. En is dit effect omkeerbaar?

    Ik wil hiermee absoluut niet suggereren dat kleine borsten niet mooi zijn, ik vind het prachtig als een vrouw een mooie, stevige kleine cup heeft! Maar misschien kunnen jullie je indenken dat 'stevig' in mijn geval ontbreekt na het krimpen van twee cupmaten.. en ik ben pas 19! Ik dacht altijd dat het 'klein maar stevig'/'groter maar kunnen wat eerder gaan hangen' (uitzonderingen daargelaten) was, maar ik ben nu een verdrietig meisje met kleine, theezak borstjes. Ik hoop dat iemand advies voor me heeft.

    Reageer
    #3

    Ben je ook afgevallen? Want dan zijn je borsten vaak het eerste waar je het aan merkt.

    Ik zou je verder geen raad kunnen geven, maar ik snap dat het voor jou erg vervelend kan zijn dat je lichaam ineens zo veranderd!

    Reageer
    #4

    Je kan een borstvergroting laten doen, dat werkt heel goed. Ik ben zelf van a naar dubbel D.

    Reageer
    #5

    Wel ik heb ook een mirena spiraal laten zetten begin februari dit jaar en mijn borsten waren al niet groot en er schiet nu amper iets van over 🙁

    Heel gek neveneffect van het spiraal.

    Reageer
    #6

    Ik ben net 22 geworden en heb heb vorige zomer ook een spiraal laten zetten. Het duurde heel lang voor mijn cyclus normaal verliep en nu het eindelijk gereguleerd is merk ik dat ik ook een cup ben gekrompen en dat de ene ook veel kleiner was. Dit was vroeger ook niet zichtbaar. 🙁

    Reageer
    #7

    Ik ben wat ouder. Maar misschien heb je er wat aan. Heb altijd 70E gehad maar na de bevalling van mijn tweeling heb ik een Mirena spiraal laten plaatsen. Mijn borsten zijn toen gekrompen naar een 70B/C.
    Nu is de werking van de Mirena spiraal hier minder aan het worden omdat ik hem inmiddels al 5,5 jaar draag en krijg ik langzaam weer hormonale klachten zoals lichte hoofdpijn etc. Maar sinds 3 maanden zijn de borsten weer gegroeid en zit ik weer op de 70E. Persoonlijk denk ik dat het te maken heeft met de hormoon huishouding. De mirena spiraal doet toch wat met je lichaam.
    Hopelijk geeft je dit wat rust.

    Reageer
Reageer op: Gekrompen borsten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief