Pijn en zwelling

Online ZorgZus
  • #1

    Ik hoop zo dat iemand dit herkent.

    Heb een foto bij gevoegd, onder de borst zit een zwelling.

    Ik heb al bijna 3 maanden last van mijn borst, rib en oksel. Ik voelde als eerst opgezette klier in mijn oksel omdat mijn zus (31 jaar) uitgezaaide borstkanker heeft, was dat een signaal om direct mijn borst te controleren en ondekte een knobbel in mijn borst, direct daarna volgende een zwelling onder mijn borst die best gevoelig aanwezig is. Inmiddels begint ik last te krijgen naast mijn borst, een soort van pijn prikkels in bovenarm en aan de zijkant van mijn borst (over ribben, onder de oksel) Ze zien met de echo niks op de zwelling en ik heb nog geen borst onderzoek gehad. Maar ben zo benieuwd of men dit herkent.

    Ze hebben alleen een punctie gedaan van de vergrote klier in mijn hals, een echo van rib en bloedonderzoek. Deze uitslag krijg ik volgende week. Duurt zolang en zit zoveel tijd tussen de afspraken pff. Kan het goed naast me neerleggen maar na 3 maanden onzekerheid, uit wanhoop de vraag aan jullie.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Hoi,

    Ik snap dat je het heel lastig vindt om de uitslagen en onderzoeken af te moeten wachten.
    Maar ik zou je toch aan willen raden dat te doen, ipv te vragen naar ervaringen van andere mensen.
    Iemand kan dezelfde klachten hebben,maar met een andere oorzaak. Waardoor jij ervaringsverhalen kunt krijgen die helemaal niet op jou situatie van toepassing zijn, maar waar je wel nog veel meer stress van zou kunnen krijgen.
    Wachten is vervelend, maar je krijgt dan van je arts wel betrouwbare informatie.
    Sterkte!

    Reageer
    #3

    Hi Suus,

     

    Bedankt voor je reactie, ik heb een mammografie en echo gehad. Heel raar, maar er was niks te zien, zelfs niet op de echo. Dus zeggen ze dat de knobbel een klierweefsel is maar oke. Ik heb wel erg pijn, een gezwollen klieren in oksel, sleutelbeen en in hals.

    Ook heb ik een zwelling op de ribben (onder de borst) zoals te zien op de foto. Maar ziekenhuis laat afweten, ik weet niet wat ik meer moet doen. Heb erg pijn

    Reageer
    #4

    Zou het misschien een lipoom kunnen zijn? Of een cyste?

    Reageer
    #5

    Hoi Bezorgd,
    Ik hetken dot,heb dit ook gehad....
    Het is bij mij klierweefsel...
    op de foto geen afwijkingen,op de echo,was het duidelijk,klierweefsel...
    Ook ik had pijn dit heeft ongeveer 8 weken geduurd...

    Reageer
    #6

    Geen idee, ze zien niks. Ik kon meekijken met de echo, ze zetten de kop op de knobbel maar je zag letterlijk niks.
    Ik heb dit nu bijna 4 maanden en ik vond het raar dat ik aan dezelfde kan opgezwollen klieren heb in de oksel, hals en sleutelbeen, ook al bijna 4 maanden.

    Mijn zus heeft precies hetzelfde en dat is niks goeds.

    Reageer
    #7

    Wat lastig dat het ziekenhuis niet meedenken wil!
    Kun je niet bijvoorbeeld met je huisarts overleggen wat er verder nog aan onderzoek gedaan kan worden en dan een verwijzing naar een ander ziekenhuis vragen?

    Reageer
    #8

    Nee, die gaf me maar pijnstillers. Dus symptomen bestrijden ipv te kijken waardoor ik die zwellingen heb. Heb er heel de dag door pijn aan. Vanaf de oksel over de zijkant van mijn ribben, onder mijn ribben mijn borst, mijn bovenarm en mijn hals. Naast een opgezwollen klier heb ik ook een hele grote zwelling aan voorzijde van mijn hals.
    De huisarts weet het ook niet en heb maar tramadol voorgeschreven. De huisarts geeft me ook gevoel alsof het normaal is maar ondertussen leef dus al 4 maanden met dagelijkse hevige pijnen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    En zulke zwellingen heb ik dus ook op me ribben en oksel en dan ook nog knobbel borst en dit wordt bestreden met tramadol. Ziekenhuis ziet niks op echo dusja dan is er niks en mag ik weer naar huisarts

    Bijlagen:
    Reageer
    #10

    Beste, moeten de klierweefsels aan beide borsten hetzelfde zijn? Sorry voor mijn domme vraag

    Reageer
    #11

    Niemand die antwoord kan geven??? 🥲

    Reageer
    #12

    @ Alias

    Nee. dat hoeft niet, maar volgens mij heb je die vraag toch al eerder gesteld

    Reageer
    #13

    Nee volgens mij niet.
    Ik heb nu ook een enorme bobbel in mijn linkerborst wat klierweefsel zou moeten voorstellen. Dit heb ik niet in mijn rechterborst

    Reageer
    #14

    Kan het zo zijn dat er achteraf borstklieren erbij komen? Ik ben 31 jaar

    Reageer
    #15

    Ben je niet zwanger?

    Reageer
Reageer op: Pijn en zwelling


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief