Oedeem in huid borst

Online ZorgZus
  • #1

    Hoi,

    Ik sukkel al een tijdje met een ontsteking in mijn borst. Begon met een onderhuidse puist. Volgens de dokter een furunkel waarin ik heb lopen poeren om het sneller weg te krijgen. Fucidin zalf deed niks en op aanraden van de moderator hier afspraak bij de dokter gemaakt. Ik kreeg namelijk 'sinaasappelhuid ' en als je daarop zoekt, tja dan heb je uiteraard gelijk kanker volgens dr. Google.

    Ik ben naar mijn huisarts gegaan en heb eerlijk opgebiecht dat ik een consult bij dr. Google heb gehad en dat ik bang ben voor ontstekingstborstkanker.

    De dokter heeft me onderzocht en heeft me verzekerd dat dit niet het geval was. Het is een ontsteking.

    Maar, nu zijn we inmiddels 3 weken verder en het oedeem zit nog steeds in mijn huid en de putjes zijn ook nog zichtbaar. Weliswaar minder als eerst. Zie bijgeleverde foto's met data.

    Ik vraag me nu af, is het normaal dat het zolang duurt dat de huid hersteld? En, kan ik er iets aan doen om het herstel te bevorderen? Of, moet ik hiermee terug naar de huisarts? Of kan en mag ik de diagnostiek van de huisarts vertrouwen?

    Ik schaam mij voor mijn onzekerheid, temeer omdat ik zelf verpleegkundige ben. Maar ik ben de ratio nogal kwijt.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Hoi,

    Misschien een vreemde vraag, waarom ga je niet gewoon terug naar de huisarts om te vragen of je herstel normaal verloopt?
    Juist van iemand die zelf verpleegkundige is,zou je verwachten dat die bij twijfel een arts in schakelt.

    Op dit forum zijn geen artsen,vanwaar ook het advies de vorige keer om naar de huisarts te gaan.
    Dan zou ik bij twijfel dus ook terug naar de huisarts gaan.
    Die kan het ter plekke beoordelen en bepalen of er een andere/verdere behandeling nodig is of misschien toch een verwijzing naar een specialist.

    Ik bedoel dit trouwens niet vervelend,maar omdat ik het echt niet goed begrijp. Voor je onzekerheid hoef je je niet te schamen, iets bij jezelf is toch anders dan wanneer je er beroepsmatig tegen aan kijkt.
    Alleen valt dan voor mijn gevoel op een forum zonder artsen advies vragen,terwijl je bij de huisarts onder behandeling bent,wel een beetje onder, zoals je het zelf zegt,de ratio kwijt zijn.
    Je zoekt het ipv hoger op, een stap terug.
    Als je begrijpt hoe ik dat bedoel.

    Reageer
    #3

    Hoi Suus,

    Ik denk dat ik niet onnodig naar de dokter wil en liever eerst kijk of ik het zelf op een of andere manier kan oplossen. Dat was een van mijn vragen ook, kan ik er iets aan doen?

    En ik ben ook bang om de goede relatie met mijn huisarts op het spel te zetten door eigenlijk de diagnose dan te betwisten.

    Maar er zit gewoon een soort onderbuik gevoel dat me niet loslaat en tegelijkertijd kan ik niet plaatsen waar dit gevoel op gebaseerd is. Snap je het nog een beetje? ๐Ÿ™ˆ

    Ik ervaar overigens jouw reactie niet als vervelend.

    Reageer
    #4

    Hoi,

    Ja ik snap wel wat je bedoelt hoor!

    Maar ik kan me niet voorstellen dat jou huisarts het vervelend vindt als jij een afspraak maakt om even het herstel samen te bekijken.
    Daarmee hoef je niet direct aan te geven dat je de diagnose in twijfel trekt, je kunt gewoon je onzekerheid uitspreken en de huisarts om een paar extra ogen vragen.
    Misschien heeft de huisarts dan wel andere tips om voor verbetering te zorgen.
    Denk maar zo, zo lang je huisarts niks van jou hoort,gaat die er van uit dat het goed gaat.
    Pas als jij weer aan de bel trekt,kan hij of zij verder meedenken.

    Reageer
    #5

    Mijn vriendin heeft elk jaar een terugkerende borstontsteking. Moet steeds daarvoor naar het ziekenhuis voor een echo, 1 keer ook biopsie. Elk jaar krijgt ze antibiotica, omdat het niet uit zichzelf geneest maar geen kanker is.

    Klinkt alsof je er nog in het zhs naar kunt laten kijken, en misschien is antibiotica nodig?

    Reageer
    #6

    een vraagje :wat heeft de huisarts gezegd?ben je beter geworden?

    Reageer
    #7

    @alias

    Ik ben nog steeds niets wijzer. De huid lijkt wel rustiger maar de putjes zitten er nog steeds. Het schijnt dat oedeem veel tijd nodig heeft om te helen.

    Ik heb met mijn huisarts afgesproken om het nog twee weken aan te kijken en dan verder onderzoek te doen. Ik ben gestopt met Google maar het laat me ook niet helemaal los.

    Reageer
Reageer op: Oedeem in huid borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief