Operatie ingetrokken tepels – ervaringen?

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi dames,

  ik heb 2 ingetrokken tepels. Heb me er nooit zo mee bezig gehouden, maar lijkt wel of het wat erger is geworden sinds de bevalling van mijn dochter. Ik heb gekolfd en toen kwamen mijn tepels natuurlijk naar buiten en toen viel het me pas echt op hoe erg ze eigenlijk naar binnen getrokken zijn normaal.

  Nu wil ik me er in de toekomst aan laten helpen. Nu nog niet, want ik zou graag eerst nog een kindje willen (anders kan ik geen borstvoeding meer geven).

  Maar mijn vraag is:
  - waar kan je zo'n operatie doen en wat zijn jullie ervaringen?
  - moet je onder algehele narcose?
  - hoe lang duurt zo'n operatie?
  - snijden ze de tepel helemaal los en plaatsen ze deze dan terug?
  - hebben jullie last van littekens?
  - viel het mee/tegen?
  - wat kost het? Wordt het vergoed?

  En dan nog een vraag: toen mijn tepels er met het kolven zo uit kwamen, viel me ook op dat mijn tepels niet zo mooi gevormd zijn. Op 1 tepel zit een bultje. Het is allemaal niet mooi egaal. Kan je hier gelijk ook wat aan doen, dat de arts zo'n (soort vet-)bultje verwijderd?

  Kortom, ben erg benieuwd naar de ervaringen. Kan er nog niet zoveel over vinden op Internet en wil het eigenlijk ergens laten doen waar ze er ervaring mee hebben (niet hier in het plaatselijk streekziekenhuis).

  Groeten,
  Hilde

  Reageer
  #2

  Helaas, dit is een cosmetische ingreep dus de zorgverzekering zal het niet vergoeden. Privé-klinieken zoeken gaarne klanten zoals jij want het is goede business waar veel geld wordt verdiend aan de onzekerheid van mensen die zij proberen op te lossen door het fysieke lichaam te verbouwen. Ik denk dat je mijn mening wel proeft aan de toon van mijn reactie. Succes met je probleem...!

  Reageer
  #3

  Hoi Ans,

  Misschien denk je, daar heb je weer zo'n meid die wat aan haar tepels laat doen en dan gelijk een borstvergroting erachter laat doen. Die het als een probleem ziet waar haar levensgeluk bij valt of staat. Nou nee, niet bepaald. Mijn tepels zijn prive-domein en buiten mijn man en kind ziet niemand ze. Toch zou ik me er op den duur beter bij voelen als mijn tepels niet meer ingetrokken zouden zijn. Ik vind het mooier, dat klopt, maar het is niet vanuit een onzekerheid dat ik erover zit te denken er ooit iets aan te doen. Bovendien lijkt het me beter wanneer mijn tepels meer zichtbaar zijn om meer zicht te hebben op apartigheden die bijv. op borstkanker kunnen duiden. Ik houd er in het algemeen helemaal niet van dat er in mijn lichaam gesneden wordt, daarom wil ik er graag eerst iets meer over weten.
  Jammer dat er mensen zijn die gelijk een oordeel vellen over de mening en beslissingen van andere mensen. Iedereen is baas over zijn eigen leven en heeft zo zijn eigen beweegredenen. Dan zou je zeker ook niet meer naar de kapper mogen omdat je maar moet leven met het kleurtje waar je mee geboren bent? Of als je niet zulke mooie nagels hebt, dan moet je ook geen gelnagels nemen of naar de schoonheidsspecialiste voor huidproblemen? Of iets aan je neus doen omdat deze erg groot is met een haakprofiel of aan je flaporen? Dat zijn allemaal per definitie tekenen van onzekerheid? Als je iets mooi(er) vindt, dan is het gelijk vanuit onzekerheid als je er wat aan laat doen of erover zit te denken?
  Ik weet ook wel dat er mensen die van alles aan zich laten doen. En tja, in the end moeten zij ook zelf weten. Wie ben ik om me daar druk over te maken en over te oordelen. Het is hun leven.

  Misschien zijn er nog steeds mensen die hun ervaringen willen delen en wat aan hun ingetrokken tepels hebben laten doen?

  Groeten,
  Hilde

  Reageer
  #4

  hallo Hilde,

  Ik heb sinds puberteit last van ingetrokken tepels (ben nu 30) en ben er drie weken geleden voor de tweede keer aan geopereerd. De eerste keer was 4 jaar geleden. Ik was er erg blij mee, maar na een jaar begonnen ze weer wat platter te worden en daarna weer wat naar binnen te trekken. Heel erg jammer! Ik dacht eigenlijk dat ik het bij die eertse operatie zou laten, maar ik hoorde via via van een andere techniek en besloot dus drie weken geleden weer een operatie te laten doen. De hechtingen zijn er nu bijna uit en het resultaat valt me erg tegen. De rechtertepel wil gewoon niet naar buiten blijven staan. De linker wel. Echt balen, want het was nog behoorlijk duur ook : 1200 euro. Het gaat gewoon onder lokale verdoving en duurt alles bij elkaar zo'n 3 kwartier.

  Ik moet volgende week weer op controle komen, maar ik laat het verder hierbij. Ik moet maar gewoon accepteren dat ik ze heb.
  Ookal heb ik me er altijd erg aan gestoord, ik ga ze nu proberen als uniek te ervaren op een positieve manier.

  groetjes meg

  Reageer
  #5

  Hoi Meg,

  bedankt voor je reactie.
  Ik had ook al gehoord dat soms de tepels, of eentje, weer terug gaan. Jammer dat dat bij jou het geval is. Trekt de rechtertepel dan opnieuw heel erg naar binnen? Of minder dan eerst?

  Op zich ben ik wel bij om te horen dat het onder lokale verdoving gaat. Kan je iets uitleggen over hoe dat gaat? Wordt de tepelhof dan losgesneden zodat ze eronder kunnen? Want ik begrijp dat ze het melkkanaaltje doorsnijden?

  En heb jij het bij een kliniek laten doen of kan het ook in een ziekenhuis?

  En heb je ook littekens of valt dat mee of helemaal niet?

  Groeten,
  Hilde

  Reageer
  #6

  Ik heb al mijn hele leven ingetrokken tepels en ben hiervoor al eerder naar de huisarts geweest. De huisartsen konden mij weinig vertellen, maar vorige week ben ik naar de plastisch chirurg geweest.

  Het beste advies dat zij mij kon geven, was het chirurgisch laten plaatsen van tepelpiercings. Onder plaatselijke verdoving, volledig steriel in het ziekenhuis (dus geen ongure praktijken bij TattooBob op de hoek ;)). Na ongeveer 4 tot 6 maanden vormt zich littekenweefsel rond de piercing, waardoor deze 'te breed' wordt om weer terug te glippen. Daarna kan je de piercings gewoon weer uithalen. De littekens zijn minimaal, aangezien er niet in je borsten wordt gesneden. Ook worden de melkleiders niet doorgesneden, dus borstvoeding blijft mogelijk.

  Ik heb voor deze optie gekozen, kan nog niets vertellen over het resultaat maar volgens de chirurg was het een makkelijk en goedkoop alternatief voor een operatie waarbij melkleiders worden doorgesneden. Ik vind tepelpiercings absoluut niet mooi, maar als deze mijn ingetrokken tepels kunnen verhelpen heb ik het er graag voor over om even met piercings te lopen!

  De ingreep kost € 550,- en als het goed is ben ik over een halfjaar 'klaar'.

  Succes met verzamelen van overige informatie.

  Reageer
  #7
  Reageer
  #8

  Dag Vera,

  Zou je wat meer informatie geven over hoe je bij het/de juiste ziekenhuis/chirurg bent gekomen?

  Heeft je dokter je doorverwezen naar een ziekenhuis/chirurg die deze 'piercing-operatie' zal gaan doen?

  Als ik de websites van ziekenhuizen bekijk dan zie ik deze ingreep niet onder de specialisaties staan.

  Het lijkt mij namelijk ook niet prettig naar een piercingshop te gaan maar het piercen lijkt mij wel de beste oplossing. Daarnaast klinkt die verdoving ook wel goed.

  Succes en alvast bedankt voor je informatie.

  Nanon

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  Hoi dames,

  kan iemand wat meer vertellen over haar ervaringen met operaties aan ingetrokken tepels?

  Die piercingoperatie lijkt mij ook wel wat.

  Maar waar laat je dit doen?
  Bij wie hebben jullie goede ervaringen (dus naam ziekenhuis of plastisch chirurg)?
  Hoe gaat het in zijn werk?
  Littekens ja of nee?

  Ik zou zo graag wat meer willen weten van mensen die er iets aan hebben laten doen! Vind het nogal niet wat.

  Thanks!

  Reageer
  #11

  als je al jaren last hebt van ingetrokkentepel ..en veel jeuk en pijn /ook geestelijk er last van hebt,word het dan vergoed?

  Reageer
  #12

  Ik heb inderdaad één tepelpiercing genomen.

  Reageer
  #13
  Reageer
  #14

  - waar kan je zo'n operatie doen en wat zijn jullie ervaringen?
  - moet je onder algehele narcose?
  - hoe lang duurt zo'n operatie?
  - snijden ze de tepel helemaal los en plaatsen ze deze dan terug?
  - hebben jullie last van littekens?
  - viel het mee/tegen?
  - wat kost het? Wordt het vergoed?

  En dan nog een vraag: toen mijn tepels er met het kolven zo uit kwamen, viel me ook op dat mijn tepels niet zo mooi gevormd zijn. Op 1 tepel zit een bultje. Het is allemaal niet mooi egaal. Kan je hier gelijk ook wat aan doen, dat de arts zo'n (soort vet-)bultje verwijderd?

  ------------------------------------
  Hallo

  Ik ben zelf een meisje van 16 jaar en zit er al heel lang mee in dat ik 2 ingetrokken tepels heb wat bij mij erfelijk bepaald is (was). Was, want ik heb namelijk vandaag een operatie achter de rug'

  1) Best ga je naar je huisdokter en vraqg je raadt bij deze
  2) ja je gaat onder gehele narcose
  3) deze duurt +- 2 uur
  4) nee ze maken een kleine incisie op de tepel zelf (klein litteken dus)
  5) nog niet gezien (ze zijn nog afgedekt)
  6) het viel echt heeel goed mee! Beter dan verwacht
  7) bij mij wordt het terugbetaald door de mutualiteit!

  Op jouw laatste vraag: dat kan zeker gedaan worden, maar zal wel zelf moeten worden betaald. Dat wordt geen operatie maar kleine ingreep! Veel succes
  Dit bericht is voor mensen die niet alleen berichten van 2008-2009-2010 willen lezen maar Ook van 2014! De wereld verandert snel en technologie zeker! 😉

  Reageer
  #15

  Hallo,

  Ik heb in de zwangerschap van mijn eerste zoon 1 ingetrokken tepel gekregen. Nu, na 13 jaar, heb ik mij laten opereren. Dit wilde ik al eerder, maar toen wilde de zorgverzekeraar niet betalen. Omdat het een kuiltje is had ik vaak last van vochtigheid. Het was muffig.
  De operatie duurt een half uur. Je wordt plaatselijk verdoofd en dat is het enige wat pijn doet. Ze snijden een klein stukje open bij de tepelrand onderaan. Daarna snijden ze de melkklieren door zodat de tepel weer naar buiten komt. Tot slot wordt het weer dicht gehecht. Om de tepel naar buiten te houden, doen ze eerste een gaasje en daarop een sponsje met een gat erin. Met hechtdraad gaan ze door het gat. Boven het gat licht een grote paperclip die daar aan vast komt te zitten. Dit is voor twee weken een spalk. Vraag gerust of je het mag zien, voordat ze er een grote pleister op plakken. Ook is het fijn als ze je extra pleisters meegeven. Je mag ook wel zonder pleister, na een paar dagen, maar dat voelt erg zwaar. Deze zijn moeilijk te krijgen n.l.
  Pas wel op. Bij mij is namelijk de wond gaan stinken en de huid is geïrriteerd geraakt. Dan gewoon bellen. Mijn plastisch chirurg werkt in Zwolle en Meppel. Hopelijk hebt u hier iets aan.

  Groeten Karin.

  Reageer
Reageer op: Operatie ingetrokken tepels – ervaringen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief