pijnlijke borst en knobbel, echo onderzoek

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Vorige week Donderdag heb ik een echo gehad van mn borst.
    Ik had een paar weken een pijnlijke linker borst en er zat een soort knobbel.
    De uitslag belde de dokter vandaag door
    En zei als ze niks hadden gevonden.(geen Cyste e.d en geen vernauwing)
    Ik vroeg dus op het laatst dus het is niets ernstigs?
    en zei hij dat ze dat niet kunnen uitsluiten en als het met 2 a 3 weken nog zo is, moet ik weer na de huisarts om te kijken als een specialiste nodig is.
    Ik ben een meid van 22 jaar, maar loop al 3en een half jaar met hypochondrie (ziektevrees)
    Nu ben ik dus bang als er wel wat ernstigs is,
    En dat dat de pijn verklaart.

    Reageer
    #2

    Wat vervelend voor je! Gelukkig zijn de meeste bobbeltjes in de borst goedaardig en komen en verdwijnen ze vanzelf met de menstruele cyclus.
    Vertrouw op je huisarts, wacht het even af en bepaal dan wat je verder doet.

    Borstafwijkingen bij vrouwen komen veel voor. Vaak zijn dit onschuldige afwijkingen, slechts in een minderheid van de gevallen hebben we met kwaadaardige gezwellen te maken. Toch is het nodig om bij een verandering aan de borst uit te laten zoeken wat er aan de hand is.

    Mastopathie is een verzamelnaam voor goedaardige aandoeningen in het klierweefsel van de borsten. Het borstklierweefsel voelt onregelmatig aan, er worden een of meer knobbels, strengetjes, schijfjes of brokjes gevoeld. Ook kunnen de borsten heel gespannen zijn. Soms is er afscheiding uit de tepel(s). Mastopathie kan voorkomen in één borst of in beide borsten. Veel vrouwen hebben er met name voor de menstruatie last van, anderen altijd.

    Reageer
    #3

    hoi aliane

    je had het over mastopathie ik heb naar mijn zwangerschap en 3 weken borstvoeding allemaal kleine bultjes over gehouden in de borsten dat is nu 16 maand geleden misschien weet jij of dat ook weer weg gaat?

    het is vervelend want zo kun je niet controleren of er daatwerkelijk iets anders zit.

    groetjes kelly

    Reageer
    #4

    Ben je er al eens mee bij de dokter geweest? Als je dit al 16 maanden hebt, dan weet je inmiddels toch wel welke ziekte het is.

    Reageer
    #5

    Mastopathie is vaak gerelateerd aan de cyclus. Onder invloed van de hormonnspiegels verandert de borst van consistentie. Het is bij de diagnose dus altijd verstandig even af te wachten hoe het verloop in de tijd is, in relatie tot de cyclus en de menstruatie.

    Reageer
    #6

    hoi wanda,

    nee ben er nog niet mee naar de huisarts geweest omdat ik dacht dat het kwam doordat ik zwanger ben geweest en dat het gewoon verstopte kliertjes zijn of kan dat niet zo lang? 16 maand.

    groetjes kelly

    Reageer
    #7

    Gewoon even naar de huisarts gaan. Niet zelf mee gan lopen dokteren. Laat je weten wat de diagnose was?

    Reageer
    #8

    Hoe mastopathie ontstaat is nog niet duidelijk. Wel weten we dat het veel te maken heeft met uw hormonen. Het klierweefsel in uw borsten is extra gevoelig voor veranderingen van hormonen in uw bloed. Daardoor voelen uw borsten tijdens de menstruatie vaak gespannen aan. Ook door de anticonceptiepil (die hormonen bevat) kunt u gespannen borsten krijgen. Vlak voor de menstruatie krijgt u pijn en opvallende knobbeligheid van de borsten. Na de menstruatie verdwijnen de pijn en knobbels weer. Door de zwelling van het klierweefsel raken de melkgangetjes soms gestuwd. Er kunnen dan gladde, ronde zwellingen ontstaan die gevuld zijn met vocht. We noemen dat cysten. Wanneer een cyste gevuld is met vocht geeft dat spanning en druk. Daardoor kan een cyste pijn doen.

    Lees verder op de website van het Nederlands Huisartsen Genootschap over Mastopathie:

    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/Mastopathie-1.htm

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: pijnlijke borst en knobbel, echo onderzoek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief