Tips bij baby met ‘verborgen reflux’

  • #1

    Hallo,

    Half oktober ben ik bevallen van een zoon. Hij is al vanaf begin erg onrustig en daarom bakeren we hem sinds kort in. Dat leek te werken, maar nu valt ons op dat hij na elke voeding heel onrustig is, kronkelt met zijn lijfje en vaak huilt hij, tenzij we hem rechtop tegen ons aan houden. Het lijken ons geen krampjes, want als hij die heeft, schopt hij met zijn beentjes en voelen we zijn buik borrelen.

    Daarnaast heeft hij vaak de hik, verslikt zich regelmatig (ook als hij niet aan het drinken is, dus na de voeding) en heeft hij een licht beslagen tong. Op internet passen deze symptomen precies bij een verborgen reflux (omdat hij zijn eten niet uitspuugt).

    Nu hebben we zijn bedje al schuin omhoog gezet en voeg ik johannesbroodpitmeel toe aan de afgekolfde borstvoeding. Hij is nog niet erg tevreden... heeft iemand hier ervaring mee? En tips voor wat we nog meer kunnen doen? Tussendoor is het zo'n vrolijk ventje, maar de tijden daaromheen is het hartverscheurend (en heeeeeeeel vermoeiend omdat hij amper een uur doorslaapt) voor hem...

    Bedankt alvast voor de reacties!

    Reageer
    #2

    Heb je al geprobeerd zijn porties te verkleinen en vaker voeding te geven zodat hij aan zijn benodigde dagelijkse voeding komt? Heb je misschien sinds kort de voeding gewijzigd, dat hij moet wennen aan de nieuwe voeding?

    Reageer
    #3

    Als de reflux ernstig is, kunnen er medicijnen worden voorgeschreven die de zuurgraad van de maag wat verlagen en de maaglediging wat versnellen.

    Als de klachten mild zijn (veel baby's hebben hier last van, en het gaat meestal in de loop van de tijd vanzelf weer over) dan kun je zelf een aantal dingen proberen.

    Als je klaar bent met het voeden, houd de baby dan rechtop zodat de voeding rustig kan zakken. En een zachte warme hand van de moeder (zonder te drukken) op het buikje kan wat extra ontspanning geven.

    Als je de baby voedt, doe dat dan rustig en met kleine porties. En geef je baby dan wat vaker kleine porties te eten.

    Houd de kleine dichtbij je zodat hij of zij rustig is en zich veilig en geborgen voelt, dan gaat het voeden meestal beter en rustiger.

    Borstvoeding blijkt minder problemen te geven, dus als je nog borstvoeding kunt geven, overweeg dat dan.

    Wat je gedaan hebt met het dikker maken van de flesvoeding is helemaal goed. Dat zou al kunnen helpen.

    Er is ook een aanbevolen slaaphouding voor baby's met reflux. Als hij of zij er bij het slapen last van heeft, kun je dit ook eens proberen.

    Succes!

    p.s. als andere moeders tips en ideeën hebben, graag!

    Reageer
    #4

    Reflux bij baby’s is een veelvoorkomend, meestal onschuldig, verschijnsel. Als u hier vragen over heeft, stel deze dan gerust aan de huisarts of de kinderarts op het consultatiebureau.

    Lees alle informatie over tips en adviezen reflux bij baby's op:
    http://www.mlds.nl/pages/download_pdf.php?type=disease&action=download&id=43

    Reageer
    #5

    We zijn bij de huisarts geweest.... we hebben de hele trukendoos al toegepast. We gaan starten met medicatie. Het alternatief was andere voeding (voor spugende babies), maar omdat ik graag BV wil blijven geven, kiezen we nu hiervoor.

    Reageer
    #6

    Hoe heet het geneesmiddel dat jullie hebben gekregen? En helpt het al een beetje?

    In ieder geval sterkte. Er zijn heel veel moeders met deze problemen. Gelukkig gaat het bij bijna alle kinderen op een gegeven moment gewoon weer vanzelf over.

    Reageer
    #7

    We hebben Losec voorgeschreven gekregen; 1x daags geven we dit. We zijn er gisteren mee begonnen en ik heb wel het idee dat het zijn werk goed doet. Hij is wat minder onrustig na de voeding, dus duimen dat het zo blijft!

    En vanmiddag ga ik ook naar de osteopaat... ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken!

    Reageer
    #8

    Probeer eens de Snoozzz. Heeft bij ons zoontje goed geholpen. je kan het bedje heel schuin zetten, zo blijft de melk in het maagje en slaapt hij veel rustiger. je kindje kan niet naar beneden glijden en slaapt heerlijk.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik heb dit zelf ook mee gemaakt met mijn dochter, en kan je maar één goeie tip geven, ga er mee naar de ka voor het erger word, dan zoeken ze mee naar de geschikte pap, en medicatie.
    bij ons heeft dit toch wel enkele weken geduurd, maar eens de juiste pap gevonden, en medicatie, was het probleem opgelost, en toen ze patatjes en fruitpap kreeg, ondervonden we er niks meer van.

    Reageer
    #10

    Hoi kim,
    Ondertussen is mijn zoon n dreumes,van 17mnd. We hebben n poos getobd met hem; hij is,zelfs opgenomen geweest, maar nu gaat het heel goed met hem. Hij heeft wel langer tijd,nodig om stukjes door te kunnen slikken (kokhalst snel), en zijn luchtwegen zijn erg gevoelig (snel n hoestje te pakken) maar verder merken we niets meer aan hem. Hij liep zelfs met net geen 11mnd!
    Bedankt voor je reactie!
    Groetjes

    Reageer
    #11

    hallo

    ik las dat je zoontje last had van gevoelige luchtwegen en langer tijd nodig heeft met het slikken van stukjes snel kokhalzen ook), nu mijn zoontje heeft dit ook, wat heeft hij dan? Heeft hij dan ook verborgen reflux?
    gr Sally

    Reageer
    #12

    Hoi Sally, mijn zoon is alweer ruim anderhalf. Heel veel kindjes hebben gevoelige luchtwegen en hebben moeite met het slikken van stukjes. Meestal verdwijnt dit reflex (kokhalzen bij het eten wordt bij de kleintjes veroorzaakt door het 'wurgreflex') als de kindjes beginnen met vaste voeding. Kindjes met een reflux kunnen hier soms langer voor nodig hebben. Maar dat hoeft niet.
    Reflux is met name het eerste jaar lastig; of meer tot ze zelfstandig kunnen gaan zitten en staan. Daarna zou je er niet veel meer van moeten merken.
    Hoe oud is je zoontje?
    Groetjes,
    Zonnetje

    Reageer
    #13

    Mijn zoontje heeft ook verborgen reflux en is 13 maanden oud. Zijn medicatie (zantac) is afgelopen week nog weer verhoogt omdat hij nogsteeds veel spuugt. Hij speelt veel rechtop (wou altijd rechtop gehouden worden, niet liggen in de kinderwagen/bed of met verschonen en kon met 11 maanden lopen. Hij eet goed, vast voedsel. Warm eten wil hij alleen uit een potje een halve portie. Dat boert hem teveel op. Hij eet als diner daarbij fruit/boterham/vla. Ook is hij erg vrolijk zolang hij maar niet hoeft te liggen. We hebben weinig steun/begrip van het consultatieburo gehad en met 8 maanden is hij opgenomen in het ziekenhuis. De kinderarts zei óverduidelijk reflux en schreef dubbele dosis medicijnen voor (als de huisarts) en ze zei dat het niet zo uit de hand had hoeven lopen. We zijn nergens gehoord en moesten het zelf uitzoeken.
    OUDERS LET OP EN VOLG JE GEVOEL!! ALS JE DENKT DAT JE KIND LAST HEEFT VAN ZUURBRANDEN HELP HEM/HAAR DAN!!!!!

    Reageer
    #14

    Hoi Annemiek,
    Wat naar dat ze er pas zo laat zijn achter gekomen! En dat hij er nog zo lang last van heeft... Mijn zoontje is gelukkig vanaf 1 jaar met de medicatie kunnen stoppen...
    En inderdaad... luister naar je gevoel!
    Groeten,
    Zonnetje

    Reageer
    #15

    Friso comfort 1 met een schepje jbpm werkt bij ons mannetje heel goed!! succes

    Reageer
Reageer op: Tips bij baby met ‘verborgen reflux’


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief