blauw/ijskoud linker handje baby 6 maanden

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hallo,

  Ik had deze vraag ookal gesteld bij het topic kinderen, maar dacht laat ik hem hier ook maar even bijzetten.

  Bij mijn zoontje van bijna 6 maanden is het me nu al een paar keer opgevallen dat hij af en toe een blauw en koud linker armpje en handje heeft. Terwijl zijn rechterarm wel mooi rose en warm is. Ook zijn voeten en beentjes zijn dan ijskoud en zijn teentjes echt paars/blauw. Een tijdje later is zijn linkerhandje weer rood en warm (lijkt dan ook iets dikker dan zijn andere armpje)Zijn temperatuur is verder normaal, heeft ook gewoon onder een dekentje gelegen en met sokjes aan. Iemand die dit herkent en enig idee heeft wat het zou kunnen zijn? Of is het normaal? Ik heb het bij mijn andere 2 kinderen nooit gezien.

  Reactie
  #2

  Het lijkt er sterk op dat dit een gevolg is van een doorbloedingsprobleem omdat deze lichaamsdelen niet voldoende zuurstof ontvangen waardoor ze blauw kleuren.
  Maar ik neem aan dat je inmiddels bij de huisarts bent geweest met een babytje met deze klachten. Dat lijkt mij in ieder geval logisch want je schrikt je natuurlijk rot als je dit ziet bij zo'n klein kindje.
  Wat zei de huisarts ervan? Leek het onschuldig of ben je direct doorgestuurd naar de kinderarts voor controle van het hart en de longen?

  Reactie
  #3

  inderdaad , je bent toch wel naar een dokter geweest hiermee?
  dat is echt nodig hoor.
  sterkte, Brenda

  Reactie
  #4

  Blauw verkleurde en koude handjes en voetjes kan een signaal zijn dat de ledematen te weinig zuurstof krijgen.

  Als het bloed de oorzaak is van te weinig zuurstof, het bloed dat de zuurstof normaal gesproken naar de lichaamsdelen brengt, kan dat een signaal zijn dat er problemen zijn met de ademhaling, het hart of het bloed.

  Bij jonge kinderen komt is het niet uitzonderlijk dat de handen en voeten en het gebied rond hun mond, de ogen en de neus sosm blauw kleuren.

  Als dit bij oudere kinderen gebeurt zijn deze kinderen meesatl ziek of hebben ze het echt koud. Bij jonge kinderen kan het zonder aanwijsbare reden en zonder ernstige oorzaak gebeuren. Er wordt gedacht dat het blauw kleuren bij jonge kinderen wordt veroorzaakt door de onrijpheid van het deel van het zenuwstelsel dat de temperatuur regelt. Dit verschijnsel bij jonge kinderen wordt vasomotorische instabiliteit genoemd.

  Een bijzondere vorm van vasomotorische instabiliteit wordt het Harlekijn fenomeen genoemd waarbij er sprake is van een duidelijk links-rechts verschil in kleur.

  Let op!
  Maakt u zich zorgen, heeft het kind last van (stijgende) koorts, ademhalingsproblemen, duizeligheid of flauwvallen, neem dan contact op met de huisarts om vast te stellen wat exact de oorzaak is van de blauwe verkleuring bij uw kind. Er kan dan worden onderzocht of er voldoende zuurstof in het bloed zit.

  Reactie
  #5

  hoe is dit afgelopen? is moeder naar de dokter geweest, of is het zomaar over gegaan.

  Reactie
Reageer op: blauw/ijskoud linker handje baby 6 maanden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief