Wegdraaien ogen

 • #1

  Hallo allemaal,

  Mijn zoontje van een half jaar draait sinds kort (weer) met zijn ogen weg. Toen hij net geboren was deed hij dit ook wel is, maar nu komt het weer terug. Nu is hij vorige week gevallen maar ik durf niet te zeggen of hij het voor de val ook deed..
  Hij doet het voornamelijk als hij bijna in slaap valt met zn duim in zijn mond. Heeft iemand hier ervaring mee? Verder is hij de vrolijkste baby die er maar is en huilt nooit.

  Groetjs Anne

  Reageer
  #2

  Ik vind dit een zorgelijk verhaal. Hij is gevallen en heeft nu neurologische klachten. Ga er direct mee naar je huisarts. Mogelijk valt het allemaal mee, maar daar ben je nu niet zeker van. Het kan zijn dat er sprake is van een hersenschudding, of wellicht iets anders. Ik zou echt naar de huisarts gaan om het zeker te weten. Hier wil je liever geen risico's mee lopen!

  Reageer
  #3

  Hallo Anne,

  wat je beschrijft is een typische vorm van scheelzien. Meestal lijkt het of de kinderen dan staren. Het kan optreden wanneer ze vermoeid zijn of bij bepaalde emoties.
  Het lijkt mij wel zinvol om uit te sluiten of de val ermee te maken heeft gehad, er kan door een val ook iets beschadigd zijn!

  Het beste kun je onderzoek laten doen door een orthoptist, deze is gespecialiseerd in ortho= recht en optie=kijken, dus recht kijken.

  Als je meer wilt nalezen over scheelzien, de onderzoeken en behandelingen kun je altijd even op de website van de knipoogjes kijken.

  Heel veel succes!
  Ilona Velleman
  Bachelor orthoptist
  Orthoptistenpraktijk De Knipoogjes

  Reageer
Reageer op: Wegdraaien ogen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief