Longontsteking besmettelijkheid

 • #1

  Hai John,
  Ik heb helaas weer iets waar ik mee zit. Vandaag was ik aan de wandel met de kinderwagen en kwam een kennis tegen. Hij stak zijn handen in de wagen om even te aaien. Naja ok vind ik altijd apart als mensen dat zomaar doen maarja. Vervolgens vertelt die; ik ben weer buiten want heb 2 weken longontsteking gehad. Ok? Maar hoe weet je nu al dat je beter bent? Hij is behandeld met penicilline en ik moet er maar op vertrouwen dat die echt beter is en niet besmettelijk maar toch maar ik me zorgen! Ik zie dat longontsteking ook door pseudo kok bacterie kan komen en dat dat erg gevaarlijk kan zijn voor baby’s :(. We stonden niet echt op afstand en er komt toch altijd wat spuug vrij tijdens een gesprek. Waar hij haar aaide daar lag ook haar speentje die ik later in haar mond heb gedaan (zonder na te denken). Wat vind jij John? Heb ik een reden om me zorgen te maken? Hoe groot is de kans op zo’n besmetting?
  Alvast bedankt

  Reageer
  #2

  Geen zorgen over maken !

  Reageer
  #3

  Je moet met een psycholoog gaan praten over je angsten... Je dacht eerst dat het "alleen" maar tijdens de zwangerschap zou zijn

  Reageer
  #4

  Goedemorgen,
  Dankjewel voor het advies.
  Jaa dat doe ik zeker hoor.
  En het is echt al beter dan voorheen. Soms 3 rustige weken in controle dat ik niet angstig ben dat zijn wel mijlpalen voor mij.
  Groet

  Reageer
  #5

  👍

  Reageer
  #6

  Ik vind dit een logische angst hoor. Ziektes worden o.a. verspreid via de handen en een baby heeft nog geen weerstand. Ik heb een baby van 4 maanden en zou me precies hetzelfde afvragen. Ik begrijp sowieso nooit dat mensen als ze ziek zijn of net zijn geweest, in de buurt komen van een baby, laatstaan aanraken. Neem gewoon het zekere voor het onzekere en houd gepaste afstand.

  Reageer
Reageer op: Longontsteking besmettelijkheid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief