Foliumzuur

  • #1

    Hoi

    ik ben momenteel 15 weken zwanger en heb ik het begin van de zwangerschap 2 weken foliumzuur geslikt omdat ik met 8 weken het pas wist.. momenteel slik ik niks en kan je ophouden bij 10 weken met het slikken van foliumzuur..?

    Mijn vraag is of mensen door gaan daar mee of ook stoppen? Vroeger hebben ze dat toch ook niet gebruikt?
    groetjes lisa

    Reageer
    #2

    Bij een tekort aan foliumzuur ontstaat bloedarmoede. Bij het ongeboren kind is er een verhoogde kans op een open ruggetje, hazenlip en gespleten verhemelte.

    Vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn krijgen niet voldoende foliumzuur binnen met hun voeding. Daarom krijgen ze het advies om elke dag 400 microgram foliumzuur te slikken totdat ze 10 weken zwanger zijn. Zij kunnen daarmee het risico op een open ruggetje, hazenlip en gespleten verhemelte bij hun kind verkleinen.
    Na 10 weken heeft het geen invloed meer op de ontwikkeling van de baby en kun je er dus mee stoppen.

    Reageer
    #3

    Ik lees dat veel mensen er ook mee door gaan..

    Reageer
    #4

    Bespreek het met de verloskundige

    Reageer
    #5

    Mijn gynaecoloog adviseerde om ermee door te gaan. Er zouden geen negatieve bijwerkingen zijn en mogelijk positieve invloeden waarvan we nog niet op de hoogte zijn. Bespreek het met jouw verloskundige.

    Reageer
Reageer op: Foliumzuur


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief