welke anticonceptie na bevalling en tijdens borstvoeding?

  • #1

    Mijn vraag staat er al.Ik ben 8 maart bevallen van een mini dochtertje(2maanden te vroeg geboren)Het gaat super goed met haar.
    Maar nu moet ik toch weer aan de anticonceptie,welke kun je allemaal gebruiken tijdens borstvoeding en wanneer begin je er weer aan??

    Reageer
    #2

    Anticonceptie tijdens de periode van borstvoeding (lactatie-amenorrhoemethode)
    Wanneer na een bevalling volledige borstvoeding wordt gegeven, maakt de moeder een hormoon die de eisprong blokkeert. Gedurende die maanden treedt er geen menstruatie op en is de moeder op natuurlijke wijze beschermd tegen een nieuwe zwangerschap.

    Onder volledige borstvoeding (dus niet afkolven) wordt verstaan 4 of meermaal daags borstvoeding. Indien in die periode toch bloedverlies optreedt dan is het verstandig toch een vorm van anticonceptie (condoom, minipil, spiraal) toe te passen. De duur van deze natuurlijke vorm van anticonceptie wordt op maximaal 5 maanden gesteld, daarna is het verstandig te beginnen met een andere vorm van anticonceptie (condoom, spiraal) wanneer een zwangerschap nog niet de bedoeling is.

    Er bestaat ook een anticonceptiepil speciaal voor tijdens de borstvoedingsperdiode.

    Reageer
Reageer op: welke anticonceptie na bevalling en tijdens borstvoeding?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief