Kun je zomaar een stopweek inlassen als je doorslikt?

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo allemaal,

  Mijn vraag staat hierboven al..

  Kun je zomaar een stopweek inlassen als je doorslikt?

  Ik zit nu in m'n 2e of 3e strip (ik weet het echt niet meer), en heb een beetje last van bloedverlies (al een week). Nu heb ik daar al wat topics over gelezen, maar overal wordt iets anders aangeraden.
  - Stoppen en over 7 dagen opnieuw beginnen, dan ben je gewoon beschermd
  - Strip afmaken anders ben je niet meer beschermd tegen ongewenste zwangerschappen.

  Dus ik snap het niet meer.
  Van de bijsluiter word ik ook niet veel wijzer.

  Ik slik Ethinylestradiol/Levonorgestrel 0.03/0.15mg WEC

  Help!

  Reageer
  #2

  Doorslikken is sowieso niet aan te raden! Het is gezonder voor je om iedere maand het opgezadelde bloed te laten wegvloeien.

  Ik heb zelf wel eens met verschuivingen gesjoemeld: ik ga wel een op kamp als begeleidster van kinderen van 6 tot 12, en dan wil je echt niet in je periode zitten. Dan slikte ik een week door, en kwam het daarna wel. Het verschuiven van je stopweek is niet erg. Je kan wel beter iets langer doorslikken voor het verschuiven, dan dat je juist later begint met slikken (stel je wil voortaan een week later, zoals ik, dan kan je beter na je stopweek 4 weken slikken, dan wachten) want anders ben je vruchtbaar.

  Simpel gezegd trouwens: als je langer niet meer ongesteld geweest bent, kun je een stopweek inlassen, want dan volgt de ongesteldheid vanzelf. Als je kortgeleden ongesteld geweest bent (jij dus niet), kan je beter nog even doorslikken.

  Door de pil fake je een zwangerschap. Beschouw de stopweek dan ook als een miskraam: je baarmoederhals zamelt bloed op om het eitje te laten nestelen, maar het eitje komt niet. Als er teveel bloed is en je stopt met de pil, dan zal je lichaam dit bloed lozen voor er weer een eisprong komt. Tegen de tijd dat die eisprong er weer is, ben je al begonnen met je nieuwe strip (en komt de eisprong dus helemaal niet, of kan die niet nestelen door de hormonen ;))

  Reageer
  #4

  Je kunt prima jarenlang doorslikken, is medisch niet problematisch. Na een jaar heb je dan een kans van 55% dat je niet meer bloedt. Als je tussentijds toch een beetje bloedverlies hebt, kun je kiezen: doorslikken of een stopweek inlassen. Je kunt ook een stopweekje van 4 dagen inlassen. In alle gevallen ben je prima beschermd tegen zwangerschap. We noemen dat de 7 dagen regel: nooit langer dan 7 dagen geen pil genomen en altijd langer dan 7 dagen wel een pil genomen, dan ben je beschermd. Dat doorslikken niet goed voor je is, is een fabeltje.

  Reageer
  #5

  ik neem de pil al een jaar door. ik verlies soms in de laatste week van mijn pilstrip een beetje bloedverlies. ik wil nu terug een stopweek inlassen, gaat mijn bloedverlies dan anders zijn? alvast bedankt

  Reageer
  #6

  heb vorige maand mijn pil blijven doorslikken omdat ik mijn maandstonden niet wou hebben. Nu de 2de strip ook al 6dagen blijven doorslikken maar heb er wat last van door teveel hormonen denk ik. Kan ik nu gewoon een korte stopweek inlassen en dan opnieuw starten met de pil? En is het dan wel nog veilig? Grtjs

  Reageer
  #7

  Je kunt een stopweek inlassen. Dat is verder geen probleem. Ik zou er dan alleen geen korte stopweek van maken maar gewoon 7 dagen. Anders heb je daarna meer risico op doorbraakbloedingen. Je bent en blijft gewoon beschermd door de pil.

  Reageer
  #8

  ik heb 1 strip en 4 pillen ( ik wou eigelijk doorslikken op )ik heb vandaag seks gehad en weet niet of alles echt veilig was kan ik nu meteen een stopwerk inlassen ?!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Waarom wil je nu een stopweek inlassen?

  Reageer
  #10

  omdat ik niet nog zo lang wil wachten voor ik ongesteld word ik ben bang dat het niet helemaa veilig is gegaan en wil weten of ik zwanger ben of niet

  Reageer
  #11

  Het heeft totaal geen zin om daar een stopweek voor te gaan houden. Het is beter om de pil nog even door te slikken

  Reageer
  #12

  Ik slik de pil altijd 3 strips lang door en doe dan een stopweek. Ik zit nu halverwege mijn 2e strip maar mijn lichaam voelt aan alsof ik ongesteld word (moodswings, rare eetgewoontes, gevoelige borsten) Is het verstandig om een tussentijdse stopweek in te lassen of kan ik nog anderhalve maand doorslikken?

  Reageer
  #13

  je kunt een stopweek inlassen als er een doorbraakbloeding zou komen...

  Reageer
  #14

  ik ben de pil aant doornemen omdat ik vorig weekend op vakantie was. Nu voel me echt misselijk & heb toch af en toe pijn in mijn onderbuik & heb heel lichtjes bruin verlies (moet je goed kijken) deze 2de strip eindigt volgende week vrijdag maar is het normaal dat ik me zo slecht voel?

  Reageer
  #15

  Het is mogelijk dat er een doorbraakbloeding aan komt. als dat zo is start dan meteen een stopweek

  Reageer
Reageer op: Kun je zomaar een stopweek inlassen als je doorslikt?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief