Morning-afterpil: ik heb er een zootje van gemaakt?

Online ZorgZus
 • #1

  Mijn vriend en ik hebben er een beetje een zooitje van gemaakt. We vrijden altijd met condoom. 18 tot 21 april was ik ongesteld en tijdens de één na laatste dag hebben we onveilig gevreeën (‘Ooh, je kan toch niet zwanger worden als je ongesteld bent!’). Binnen een paar uur erna een morning-afterpil geslikt. Op 29 april hebben we gevreeën met condoom maar omdat ik achteraf een kwab wit spul op mijn hand had en we bang waren dat er toch sperma in mijn vagina was gekomen, weer een morning-afterpil geslikt, de ochtend erna. (Dus twee keer een morning-afterpil in anderhalve week. :S )De keer erna had ik tijdens het vrijen een lichte bloeding die na anderhalve dag stopte. Nu is het (volgens mijn rekenkunsten) de 28ste dag van mijn menstruatiecyclus en verwacht ik dus rond deze tijd ongesteld te worden. Voor alsnog ben ik dat nog niet.

  1. Is er een kans dat ik later of niet ongesteld wordt deze maand?
  2. En is er een kans dat ik toch zwanger ben?
  3. Wat raden jullie aan te doen?

  Reageer
  #2

  Hallo appeltje, twee keer een MAP in zo'n korte tijd... Ik weet eigenlijk ook niet wat dat precies met je normale cyclus doet. Ik zou nog even afwachten met testen want ik denk niet zo zeer dat je zwanger bent, maar dat je wel flink je cyclus hebt ontregeld. maar ik ben geen arts of vroedvrouw, dus het blijft gissen. Je kunt, als je echt niet meer ongesteld wordt natuurlijk altijd nog een test doen. Maar vraagje van mij: waarom ben je niet aan de pil, is daar een reden voor?

  Groetjes

  Reageer
  #3

  Nog niet aan begonnen. We hebben vorige week met de arts gepraat over de anticonceptie pil en ook gelijk een recept gekregen. zodra ik ongesteld word ga ik daar ook aan beginnen. Maarja nou ben ik zo dom bezig geweest.

  groetjes terug (:

  Reageer
  #4

  Hai Appeltje, iedereen doet wel eens dingen waar hij of zij achteraf over in de zenuwen zit. Ik heb vroeger ook wel eens (meerdere keren, hoe stom kun je zijn) zonder condoom/pil seks gehad. Gelukkig is dat toen goed afgelopen, maar ik zal dus de laatste persoon zijn die iemand gaat beoordelen over seks zonder condoom. In het heetst van de strijd, tsja, gebeuren toch dingen ondanks de goede voorlichtingen en waarschuwingen. Ook ik denk dat je niet zwanger bent (laten we het hopen?! - hoe oud ben je eigenlijk als ik vragen mag?) maar dat je door die MAPs je cyclus hebt ontregeld. Misschien een idee dat je begint met de pil wanneer je een maand of drie weer een normale cyclus hebt. Anders blijf je vraagtekens houden of je nou wel of niet beschermd bent. Dus tot die tijd: gewoon veel condooms in huis halen! Houd je ons op de hoogte?

  Groetjes Renske

  ps seks heb je samen, dus je vriend kan zich ook wel voor zijn hoofd slaan?

  Reageer
  #5

  Dankje voor je reactie Renske. We zijn samen dom geweest en beseffen dat ook wel, ja. Misschien is het inderdaad wel slim om nog (in ieder geval) een cyclus te wachten met de anticonceptie pil. Sowieso vind ik het misschien wel ff fijn om gewoon even geen geslachtsgemeenschap te hebben tot ik weer wat zekerder ben van veiligheid enzo, haha.

  Ik zal jullie op de hoogte houden, hopelijk komt mijn menstruatie gewoon deze week. Sowieso hebben we nog een pak condooms dus ook al zou ik gewoon met de anti-conceptiepil beginnen, zou ik wel condooms gebruiken tot in ieder geval het pak leeg is.

  Kans dat ik zwanger ben is er waarschijnlijk niet, maar het is toch wel fijn dat van anderen ook nog ff te horen, pff. Ik ben trouwens negentien en een half. (Ik moet nog aan een studie beginnen dus zwangerschap zou best wel funest zijn, en ook omdat mijn vriend pas bijna 18 is.)

  Reageer
  #6

  Haihai, je kan wel gewoon geslachtsgemeenschap hebben, maar zorg dan dat je altijd en overal een condoom bij je hebt. Ben het wel eens met Renske. Zorg eerst voor een normale cyclus. En euh, oja ik heb vroeger ook regelmatig seks gehad... totaal onveilig. Heb op mijn 24e en 28e een test gedaan. Vanaf toen vaste partner en Implanon. De pil beviel mij slecht. Nu mama van een amazone van 11 en 'al' 15 jaar samen.

  Liefs, Annette

  Reageer
  #7

  Na zes weken toch ongesteld geworden en ook meteen aan de pil gegaan. Grote opluchting ook! 🙂

  liefs

  Reageer
  #8

  Hoi hoi Appeltje,

  Oef... zucht ja! Maar de komende maanden wel een condoom gebruiken he, totdat je weet wat je cyclus is.

  Groetjes!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  De pil beschermt toch gewoon sowieso, als je hem braaf elke dag slikt? Zelfs na zoiets lijkt me niet dat dat verandert. Sowieso is mijn vriend op vakantie, en komt die terug als ik al twee weken bezig ben (: Dat scheelt ook weer xD.

  Liefs!

  Reageer
  #10

  zal ik mijn verhaal eens vertellen?
  ikheb deze afgelopen maand door 2 vervelende ongelukken 2 keer de morning afterpil moeten gaan halen.
  eentje op zaterdag en de volgende op de volgende donderdag.
  op de dag dat ik ongesteld moest worden, werd ik niet opgesteld..
  paniek, paniek.
  toen ik een week overtijd was heb ik een test gedaan, deze was negatief!
  ik was ongeveer 3 weken overtijd voordat ik EINDELIJK ongesteld werd. nog nooit zo blij geweest.
  bij 2 morningafterpillen krijg je gewoon een enorme hoeveelheid hormonen binnen, die je lichaam ontregelen.
  dus als je overtijd bent, doe gewoon een test.
  als deze negatief is kun je het beste gewoon afwachten.

  Reageer
  #11

  Hoi,

  Ik heb er ook ooit een zooitje van gemaakt. (1 jaar geleden)

  4 maps in 1 week tijd, mijn menstruatie kwam 4 dagen later. Na mijn menstruatie weer een morning after pil ingenomen. Toen mijn vriend die zelfde week terug ging om er nog een te halen (mijn menstruatie liet weer op zicht wachten) gaf zei bij de apotheek deze niet mee. Ze vroeg ernaar en mijn vriend legde dit uit. Ze zei toen dat het heel slecht is, 1 pil staat gelijk aan een hele maand de anticonceptiepil. Ook vertelde ze er bij dat door deze pil je cyclus van slag raakt, laat staan zoveel in een maand tijd. En dat uitblijvende menstruatie kan komen door stress, druk maken (om een eventuele zwangerschap) maar natuurlijk ook door een echte zwangerschap kan menstruatie uitblijven. Steeds voelde ik mij dood moe en nog steeds geen menstruatie.. Test gedaan en zwanger. Uiteindelijk hier dolblij mee. In iedergeval, een map is super slecht voor je lichaam door het aantal hormonen, het word niet voor niets een NOODpil genoemd. (En o, ik ben geen tiener ofzo, maar gewoon dom en stapel verliefd. )

  Reageer
  #12

  Hoi,

  Iets meer dan 3 weken geleden had ik seks gehad met mijn vriendje, maar de condoom was gescheurd. Ik heb meteen daarna (3 - 4 uur later) de morning after pil geslikt. Een week later had ik 2 dagen een hele lichte bloeding. Maar nu, meer dan 3 weken later, ben ik nog steeds niet ongesteld geworden (ben nu 4 dagen over tijd) Ik heb heel erg bang dat ik zwanger ben.....
  Help!

  groetjes

  S

  Reageer
  #13

  Het kan een gevolg van de MAP zijn omdat je eerder toch al een bloeding hebt gehad.
  Doe toch voor alle zekerheid een zwangerschapstest.

  Reageer
  #14

  zwangerschaps test gedaan en gelukkig niet zwanger !

  alleen nog steeds niet ongesteld (al een week te laat)
  kan ik toch nog zwanger zijn? of wanneer kan ik mijn volgende menstruatie verwachten??

  Reageer
  #15

  Die vraag kan ik helaas ook niet beantwoorden

  Reageer
Reageer op: Morning-afterpil: ik heb er een zootje van gemaakt?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief