Pil en diarree

  • #1

    Hallo,  als je meerdere dagen last hebt van diarree maar 6 uur na pilinname of vóór inname, dan werkt de pil nog wel toch? Ook al heb je er meerdere dagen last van maar buiten de 4 uren na inname? Ik weet niet of ik buikgriep had of wat, maar ik had alleen diarree en voor de rest niks.

    Werkt de pil nu nog wel?

     

    Reageer
    #2

    Mij is altijd verteld dat bij meerdere dagen achter elkaar diarree,  de pil niet meer betrouwbaar is/kan zijn.

    Dat het dan is aangeraden wordt aanvullende anticonceptie te gebruiken.

    Reageer
    #3

    Ah oke. Wanneer werkt de pil weer goed? Na mijn eerstvolgende menstruatie ?

    Reageer
    #4

    Als je hem 7 dagen achtereen correct en zonder diarree hebt genomen. Daarvoor hoef je niet eerst een stopweek te houden,als je nu doorslikt en de diarree over is,ben je na 7 dagen weer goed beschermd.

    Reageer
    #5

    Hi ik had nog een vraagje hierover. Wat als je de dagen voordat je diarree had seks hebt gehad? Word je dan zwanger? Dit wil ik graag weten voor de toekomst.

    De tweede dag van me diarree was namelijk een maandag en had dus een week eerder op de maandag seks gehad voor mijn ongesteldheid. Maar dan ben je gewoon beschermd toch als je na je ongesteldheid diarree hebt ?

    Reageer
    #6

    Dan was je nog beschermd
    Als je 3 dagen voor de diarree nog seks hebt gehad is er een risico op zwangerschap, als je niet binnen 12 uur na de diarree een werkende pil binnen kunt houden.

    Reageer
    #7

    Kunt u dat laatste gedeelte iets beter uitleggen ik snap dat stukje niet

    Reageer
    #8

    Als je 3 dagen voor de diarree seks hebt gehad en niet binnen 12 uur een nieuwe pil hebt kunnen nemen zonder weer diarree te krijgen kun je dus zwanger raken

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Aha zo, ik had elke keer voor het innemen van de pil last van diarree of 6 uren na inname van de pil. Dan werkt het wel toch?

    Reageer
    #10

    Volgens mij weet je zelf niet zo goed wat je schrijft... Maar ja dan werkt het

    Reageer
    #11

    Oh oke dus zolang je niet binnen 4 uren na pilinname diarree hebt dan werkt de pil wel, maar als je er meerdere dagen last van hebt dan moet je 7 dagen goed slikken en dan ben je weer goed beschermd? Klopt dit?

    Reageer
    #12

    dat klopt

    Reageer
    #13

    Geldt deze regel in elke week van de strip?

    Reageer
    #14

    Lees even je bijsluiter of kijk op een site als bijvoorbeeld Thuisarts.nl

    Daar staat per week beschreven wat je moet doen als je een pil vergeet. Kun je makkelijk zelf opzoeken.

    Reageer
    #15

    Ja dat klopt, maar ik ben geen pillen vergeten. Ik heb ze altijd ingenomen en tot wel 6 uren in kunnen houden.

    Is meer of de 7 dagen goed achter elkaar slikken na het herstel van de diarree of dat geldt in elke week van de strip? Ik zat namelijk in week 1.

    Op internet staat alleen als je langer dan 12 uur diarree hebt je dan inderdaad 7 dagen goed moet slikken en extra anticonceptie moet gebruiken. Dus ik ga er dan van uit dat dit voor elke week van de strip geldt?

    Reageer
Reageer op: Pil en diarree


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief