Pil gebruik

  • #1

    Ik ben in december begonnen met de pil, op de eerste dag van mijn menstruatie(op een maandag). In mijn stop week werd ik pas op vrijdag ongesteld terwijl ik op zondag de laatste pil heb genomen. Ik ben toen weer op maandag begonnen met de pil (stopweek voorbij).

    Ben ik dan meteen weer in de eerste week nu beschermd? Terwijl dit niet de eerste dag van mijn menstruatie is.

    En ik nam op zondag de laatste pil in, moest ik dan zondag of maandag weer beginnen? Ik dacht maandag omdat je een week dan geen pil slikt. Maar twijfel toch beetje. Ik hoor het graag

    Reageer
    #2

    heyhey,

    Je bent tijdens en na je stopweek gewoon beschermd. Zolang je maar niet langer dan 7 dagen een stopweek neemt.
    Als je bijvoorbeeld zondag je laatste pil neemt, dan begin je de maandag erna met een nieuwe strip zodat je dus 7 dagen geen pil hebt geslikt.

    Het maakt niet uit dat je na je stopweek niet op de eerste dag van je “menstruatie” bent (tussen aanhalingstekens omdat het geen echte menstruatie is, is een ontrekkingsbloeding door hormonen) begonnen. Dat is alleen als je begint met de pil voor de eerste keer.

    Reageer
    #3

    Dankjewel voor je snelle reactie! Nu weet ik zeker dat ik de pil juist gebruik 😊

    Reageer
Reageer op: Pil gebruik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief