tot welke leeftijd de pil

  • #1

    tot welke leeftijd is het verstandig de pil te gebruiken,ben 40,november 2008 gestopt voor misselijkheid, dacht dat het aan de pil lag, geen verandering zonder pil,nog geen menstruatie gehad,niet zwanger, is het slim om er nog mee te beginnen

    Reageer
    #2

    Hoewel er een natuurlijke afname van de vruchtbaarheid optreedt vanaf de leeftijd van ongeveer 37 jaar, is anticonceptie nog steeds effectief nog steeds nodig om een ongeplande zwangerschap te voorkomen.

    Bij het voorschrijven van orale anticonceptiongecontraïndiceerd is leeftijd niet de enige factor van belang.

    Rookgedrag en een toename van de kans op borstkanker zijn bij deze beslissing eveneens van belang. Evenals de kans op embolieen.

    Bekende voordelen van orale anticonceptie zijn een vermindering van het menstruele bloeden en de pijn, en een afname van het aantal en de hevigheid van opvliegers tijdens de overgang.

    Reageer
    #3

    Wellicht is een sterillisatie een overweging van u of uw partner?

    Reageer
    #4

    In het New England Journal of Medicine is een onderzoek gepubliceerd dat het gebruik van hormonale anticonceptie na leeftijd 40 beschrijft.

    Doordat de hoeveelheid oestrogeen in de anticonceptiepil sterk is verminderd, word de pil wordt nu beschouwd als een veilig alternatief voor slanke, gezonde, en oudere vrouwen.

    Veel vrouwen geven de voorkeur aan de pil omdat het onregelmatige menstruaties vermindert, opvliegers vermindert, het risico op heupfracturen vermindert, en het vermindert de kans op eierstok-, endometrium-, en colorectale carcinomen.

    Reageer
    #5

    De kans op zwangerschap is natuurlijk wel erg klein geworden, maar nog steeds aanwezig.
    Waarom neem je geen koperspiraal?
    Zelf ben ik er geen voorstander van dat een vrouw haar halve leven hormonen slikt als er ook andere middelen zijn.
    Met de pil weet je nooit wanneer je veilig kunt stoppen. Met niet hormonale middelen kun je een jaar na de laatste menstruatie ermee ophouden.

    Reageer
    #6

    De gemiddelde leeftijd van de menopauze is 51 jaar. Dan kun je stoppen met anticonceptie.

    Blijft de menstruatie weg dan is de menopauze begonnen, afgezien van een eventuele enkele onttrekkingsbloeding.

    Reageer
    #8

    Dus als je sex heb zonder condoom als je over de 50 ben is de kans klein dat je zwanger wordt? Ook als je nog menstueerd of het net bent geweest.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    dat heb ik nergens kunnen lezen..

    De kans is wel kleiner, maar zolang je menstrueert, zou ik er niet op vertrouwen...

    Reageer
Reageer op: tot welke leeftijd de pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief