de pil vergeten

  • #1

    Hallo,

    Mijn vriendin was voor het laatst rond oud en nieuw ongesteld, het bleek dus dat ze zwanger was, in goed overleg hebben we besloten een abortus te doen, dit was op 25-2.

    na de antibiotica moest ze weer beginnen met het slikken van de pil, dit heeft ze ook keurig gedaan. We hebben ook geen sex gehad sinds eind januari.

    Gister(vrijdag 27-3) is mijn vriendin ter controle weer heengeweest, en alles bleek klaar. Ook slikt ze haar pil elke dag goed, alleen nu is ze ongeveer 1.5 week geleden 1x de pil vergeten. Ze heeft hem niet alsnog ingenomen.

    Nu hebben wij afgelopen nacht dus voor het eerst weer sex gehad. Ik had gelezen dat je de pil wel alsnog moest innemen.

    Nu is mijn vraag: kan dit kwaad? moet ze deze pil nu alsnog innemen? of is het nu te laat? ze moet ong. met 2 weken weer normaal ongesteld worden.

    alvast bedankt voor de reactie!

    Reageer
    #2

    Eénmaal de pil vergeten is geen ramp. Aangezien zij de pil in de eerste week vergeten is en er geen mogelijkheid is op een conceptie is er niets aan de hand.

    Wel opvallend dat jullie steeds in de stress komen door het vergeten van de pil. Zou het een idee zijn dat jij meer verantwoordelijkheid gaat nemen in plaats van achter de feiten aan te lopen? Dus een condoom gebruiken?
    Of is je vriendin misschien een andere mening toegedaan dan jij en wil zij wél graag zwanger worden? Dan zullen jullie toch een gesprek moeten hebben over dit thema.

    Reageer
    #3

    helemaal eens met Nadia, de pil goed slikken of een andere manier van anticonceptie , misschien een spiraaltje?
    want dit wordt niets zo, de pil is alleen betrouwbaar als je hem goed slikt, dus naast de tandenborstel leggen!
    Niet nog een keer een abortus, vreselijk toch, dat wil je niet nog eens meemaken lijkt mij.
    Brenda

    Reageer
    #4

    Herhaldelijk vergeten van de pil is zeker een reden om aan een andere vorm van anticonceptie te gaan denken.

    Lees hier eens over alle mogelijkheden en de veiligheid:

    http://www.anticonceptie-online.nl/methoden_inleiding.htm

    En als je toch de pil vergeet, dan kun je hier lezen wat je in jouw geval moet doen:

    http://www.anticonceptie-online.nl/help.htm

    Reageer
    #5

    Echt in de stress raken valt opzich wel mee, alleen aan begin van het jaar nadat ze 2x niet ongesteld was geweest waren we wel beetje in de stress omdat ze zwanger was.

    Dit was niet de bedoeling, wij zijn nog niet toe aan kinderen, nee wil niet nog zoiets meemaken, moeilijke beslissing.

    Ze slikt haar pil altijd en goed, alleen net die ene keer was ze het vergeten. We hebben het al vaker met elkaar gedaan en ging aldoor prima.

    Dus als ik het begrijp, is het niet erg als ze 1x de pil niet heeft geslikt, ze heeft hem niet alsnog ingenomen, dat hoeft dus ook niet meer?

    bedankt voor jullie reacties!

    Reageer
    #6

    Ik ben 15 en ben ook aan de pil, Ik ben in me 1e week 1x de pil vergeten nadat ik die avond seks heb gehad, ik heb hem gelijk 's ochtends binnen 12 uur ingenomen, nu zit ik in mijn 2e week en ik heb weer onveilig seks gehad ik heb binnen 12 uur me pil weer ingenomen..
    Kan dit kwaad? Kan ik nu zwanger zijn?

    Reageer
    #7
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: de pil vergeten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief