zelfde pil, ander merk. Is het veilig om te stoppen met doorslikken?

  • #1

    Ik ben 3 maanden geleden begonnen met de pil (TEVA Ethinylestradiol/ Levonorgestrel 0,03/0,15mg). Gedurende deze maanden heb ik na iedere strip een stopweek ingelast. Toen ik een nieuw recept wilde halen bij de apotheek bleek deze pil van TEVA niet leverbaar te zijn. Ik heb toen de microgynon 30 gevraagd (zelfde samenstelling, ander merk). Ondanks dat de samenstelling precies hetzelfde is, heb ik besloten om de pil door te slikken (dus geen stopweek). Ik had ergens gelezen dat dat veiliger was om te doen.

    Met de microgynon ben ik nu een week bezig. In totaal heb ik nu dus 4 weken de pil geslikt. Ik ga over anderhalve week op vakantie en wil geen risico op een doorbraakbloeding. Kan ik nu stoppen met de strip waarmee ik nu bezig ben zodat ik nu ongesteld wordt? Of is dat niet veilig om te doen?

    Reageer
    #2

    Doorslikken doe je in de regel omdat het makkelijker is en je geen menstruatie krijgt maar niet omdat het veiliger is
    Je kunt gewoon een stopweek inlassen

    Reageer
    #3

    Dank u wel voor uw reactie! Kan dat dus ook nu ik van pil gewisseld ben? Het zou dezelfde samenstelling moeten zijn maar ik twijfel er toch over..

    Reageer
    #4

    De pil is hetzelfde dus dat kan geen kwaad

    Reageer
    #5

    oke dank u wel!

    Reageer
Reageer op: zelfde pil, ander merk. Is het veilig om te stoppen met doorslikken?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief