Wanneer bevrucht?

Online ZorgZus
 • #1

  22 januari was de eerste dag van mijn ongesteldheid. 5 februari s'avonds en 6 februari s'ochtends seks gehad. Ella One geslikt na zo'n 40 uur. Toen op 14 februari s'avonds weer gemeenschap gehad. Nu blijk ik zwanger (volgens Clear Blue test gedaan op 1 maart "3+" weken zwanger. Ben ik nu zwanger geworden van de 1e vrijpartij, omdat de ovulatie al had plaatsgevonden en ik de Map te laat had geslikt? Of...zwanger van de 2e vrijpartij, omdat de Map m'n ovulatie zó had uitgesteld dat de 2e vrijpartij raak kon zijn. Ben benieuwd...

  Reageer
  #2

  Ik denk dat de MAP te laat was en de bevruchting al had plaats gevonden

  Reageer
  #3

  Bedankt voor uw snelle reactie. Om het nog zekerder te weten, zou ik graag achterhalen hoe lang de Ella One maximaal een ovulatie kan uitstellen. De informatie daarover is nogal onduidelijk... Zou anders de termijnecho meer uitsluitsel kunnen geven?

  Reageer
  #4

  De MAP voorkomt de ovulatie op het moment van innemen, behalve als de ovulatie al heeft plaats gevonden. Maar van echt uitstellen over langere termijn is geen sprake.
  Heb je een regelmatige cyclus? Hoe lang duurt je cyclus?

  Reageer
  #5

  Bedankt. Ik heb een regelmatige cyclus. Mijn ovulatie had, volgens de app die ik gebruik, op maandag 8 februari hebben moeten plaatsvinden. Vervolgens had ik volgens het boekje op dinsdag 23 februari ongesteld hebben moeten worden. Ik kwam er echter op zondag 21 februari met een"early" zwangerschapstest al achter dat ik zwanger ben. Hopelijk helpt deze informatie voor de beeldvorming..

  Reageer
  #6

  Dan ga ik er toch van uit, dat je zwanger bent van 5-6 februari. Dan was de map net te laat

  Reageer
Reageer op: Wanneer bevrucht?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief