Herpes en spiraal

  • #1

    Beste,

     

    Morgenochtend heb ik een afspraak voor het zetten van een spiraal (mirena). Tijdens consult is er op SOA gebied alleen gevraagd naar chlamydia om het uit te kunnen sluiten. Nu bedenk ik mij dat ik weet van mezelf dat ik het herpes virus heb voor 'daarbeneden'. Echter nu geen uitbraken oid. Omdat er tijdens consult niet naar gevraagd werd ben ik het vergeten te melden maar bedenk het mij nu pas of het eigenlijk wel kan. Op site's staat vaak dat spiraaltjes niet kunnen als je een SOA hebt. Dat is herpes in feite natuurlijk wel.

     

    Lang verhaal kort; kan je een hormoonspiraal laten zetten als je drager bent van het herpes virus?

    Reageer
    #2

    Ja, dat kan maar je moet het morgen wel even melden

    Reageer
    #3

    Heel veel mensen zijn drager. Komt tot uiting bij stress en tekorten aan voedingsstoffen, zoals lysine en een overmaat aan arginine. nIks aan het handje, lijkt me zo. Zou me eerder zorgen maken om spiraaltje, omdat het verstorend werkt op je eigen hormoonhuishouding. Werkt ook verhogend op het cortisol, wat weer risicofactor is bij herpes.

    Reageer
    #4

    Waar kan ik meer informatie terugvinden hierover? Ik heb zelf Herpes Simplex type1 en daar steeds last van tijdens mijn menstruatie. Nu heb ik enkele maanden geleden een spiraal laten plaatsen (mirena) en sindsdien de ene koortslip na de andere. Is er misschien een verband met het spiraal?

    Reageer
    #5

    Er is geen verband met de spiraal

    Reageer
    #6

    Wel met een verminderde weerstand

    Reageer
    #7

    Geldt deze invloed van hormonen op mogelijke uitbraak ook voor andere anticonceptie middelen zoals de pil?

    Reageer
    #8

    Dat zou ik zo niet kunnen zeggen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Herpes en spiraal


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief