Onzekerheid pil misschien vergeten tijdens meerdere strips zonder stopweek

 • #1

  Hallo,

  Ik heb een vraagje. 26 augustus was ik begonnen aan een nieuwe pilstrip. Na die strip heb ik geen stopweek gehouden maar ben verder gegaan met de volgende strip die ik tm gister heb geslikt (3 oktober). Dus ongeveer 5 weken. Ik denk bijna zeker te weten dat ik geen pil ben vergeten maar wil het even zeker weten als het wel zo was.

  Ik was gewisseld van medicijndoosje en weet daarom niet 100% zeker of ik 1 en 2 oktober de pil heb geslikt (waarschijnlijk wel, maar voor die kleine kans als het niet zo was). Klopt het dat omdat dit na 37 en 38 dagen was (meer dan 5 weken), dat dit dan nog steeds zou beschermen tegen zwanger worden (3 oktober seks) omdat het kan gezien worden als een een begin van het stoppen voor een stopweek (waarbij je in een stopweek normaal beschermd bent)? Die 3 oktober heb ik wel sowieso de pil geslikt.

  En maakt het nu nog uit of ik deze 2e strip afmaak of nu een stopweek inlas? Of heeft dit hetzelfde effect?

  Ik weet dat dit erg onhandig is en weet eigenlijk bijna zeker dat ik geen pil ben vergeten maar wil het graag voor de zekerheid weten.

  Alvast bedankt

   

   

  Reactie
  #2

  Zelfs als je een pil zou zijn vergeten, is het geen probleem omdat je de pil hebt doorgeslikt. Dan gelden de regels zoals die in de bijsluiter staat bij "pil vergeten tweede week".
  Je kunt de strip afmaken of gewoon een stopweek starten. Je bent en blijft gewoon beschermd

  Reactie
Reageer op: Onzekerheid pil misschien vergeten tijdens meerdere strips zonder stopweek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief