Pil en bloedingen

  • #1

    Ik zit al 4 jaar aan de pil en neem hem elke avond om 23:00 stipt in. Mijn vriend en ik vrije zonder condoom en ik heb geen SOA of infecties.

    Ongeveer 6 maanden geleden kreeg ik een doorbraakbloeding. Deze was zo hevig dat ik een medicijn kreeg om de bloeding te stoppen. Het advies van de dokter was om gewoon weer met mijn oude pil te beginnen. Nu zijn we 6 maanden veder en heb ik nu weer een doorbraakbloeding. Morgen (vrijdag) neem ik mijn laatste pil in en start mijn stopweek. De afgelopen cyclus had ik hier ook last van (precies 1 dag voor het einde van mijn pil een bloeding)

    De bloeding kan ik omschrijven als oud bruin bloed. Het is niet constant en meestal als ik het afveeg zie ik slijm en bruin gemixt. Soms zit er ook een kleine veeg in mijn ondergoed.

    Samengevat zijn dit mijn volgende vragen;
    - Hoe kan deze bloeding worden veroorzaakt?
    - Is deze bloeding erg en is er een kans op zwangerschap?
    - Hoe kan ik dit eventueel voorkomen of genezen?

    Reageer
    #2

    Het is toch de start van je menstruatie . Een doorbraakbloeding is dat niet. Het heeft ook geen invloed op de werking van de pil. Wellicht moet je toch een andere pil of een ander anticonceptiemiddel gaan gebruiken

    Reageer
    #3

    Vraag 1: door de pil

    Vraag 2 bloeding teken van ontregeling

    Vraag 3 door andere anticonceptie zonder hormonen, zoals pessarium, condoom of eventueel koperspiraal

    Reageer
Reageer op: Pil en bloedingen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief