Doorbraakbloeding na vergeten pil in week 1

 • #1

  Hallo. Ik ben op de derde dag vn mijn pilstrip mijn pil vergeten. Dit was op een zondag. Ik kreeg op die dinsdag erna licht bloedverlies. Nu denk ik dat dit doorbraakbloeding is omdat ik de pil ben vergeten te slikken toen die zondag. Wat kan ik nu het beste doen? Stoppen met mijn pilstrip (ik begin vanavond aan mn 2e pilweek), of de pil doorslikken tot de strip is afgelopen. En heb ik kans op zwangerschap? Of is dit pas als ik 2 pillen in de eerste week ben vergeten?

  Reactie
  #2

  Als je enkele dagen voor of na het vergeten van de pil onbeschermde seks hebt gehad, is er een kans op zwangerschap. Je had dan dus de Morning After Pil moeten gebruiken.
  De bloeding zal een doorbraakbkoeding zijn door de vergeten pil. Maak de pilstrip gewoon verder af. Je junt in de volgende stopweek een zwangerschapstest doen.
  Houdt er ook rekening mee, dat de pil pas weer betrouwbaar is als je ze 7 dagen achter elkaar hebt geslikt na de vergeten pil.
  Lees ook eens de bijsluiter. ..

  Reactie
  #3

  In principe moet dan de ongesteldheid toch wegblijven mocht ik zwanger zijn?

  Reactie
  #4

  In principe wel, maar als je nu een doorbraakbloeding hebt, kan dat ervoor zorgen dat de bloeding in de stopweek uitblijft.

  Reactie
  #5

  En wat als ik nu een stopweek inlas? Kan dat?

  Reactie
  #6

  Je bent net pas met de strip begonnen. Nu een stopweek inlassen heeft geen enkele zin. De bloeding stopt er niet door en een eventuele zwangerschap kun je er niet mee voorkomen.

  Reactie
  #7

  ik ben in de eerste week 2 keer de pil vergeten heb daarbij onveilig sex gehad en de dag erna had ik echt 1 druppel bloed..? weet iemand wat dit kan zijn?

  Reactie
  #8

  Het kan van de vergeten pillen zijn. Zwanger raken kun je natuurlijk ook nog

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  dat klopt.. bij het onveilig sex is hij in mij klaar gekomen maar ik snap het bloed verlies niet helemaal heb me pil toen ik erachter kwam gelijk geslikt maar heb nu al 2 dagen roze licht verlies

  Reactie
  #10

  Je kunt een doorbraakbloeding krijgen als je een pil vergeet

  Reactie
Reageer op: Doorbraakbloeding na vergeten pil in week 1
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief