Ziek door implanon?

  • #1

    Hallo dames,

    Ik heb even een vraag aan vrouwen die net als ik een implanon hebben (of hebben gehad).

    12 mei '15 heb ik een implanon laten plaatsen, nadat ik een week daarvoor een curretage heb moeten ondergaan. De eerste week na de curretage voelde ik me lichamelijk erg goed. Toen ik 12 mei de implanon heb laten plaatsen, begon de ellende. De woensdag erna kreeg ik steeds (voornamelijk 's avonds) het gevoel te moeten overgeven zonder dat ik misselijk was. Dit heeft twee weken aangehouden zonder dat ik andere klachten had. Na twee weken kwam er ook duizeligheid bij, heel zwak op de benen etc. De woensdag daarna (27 mei), werd ik ineens ontzettend ziek: koorts, rillen, braakneigingen, duizeligheid, hartkloppingen. Ik heb toen de HA gebeld en hij heeft mij doorverwezen naar de gyn, omdat werd gedacht aan een infectie door de curretage. De gyn heeft dit toen ook bevestigd en ik heb daar AB voor gekregen. Persoonlijk denk ik niet dat het een infectie is geweest. Ze hebben mij van te voren geen bloed laten prikken om CRP vast te stellen dus echt zeker is het nooit geweest dat het een infectie was. Ook blijven de klachten maar aanhouden, terwijl ik de AB netjes heb afgemaakt.

    Ik blijf braakneigingen, duizeligheid en hartkloppingen houden en ik voel me gewoon beroerd. Ook ben ik ontzettend moe. Het gekke is dat ik tijdens zo'n 'aanval' ook verhoging/koorts krijg, zo tegen de 38 graden aan, terwijl ik meestal rond de 36,5 graden zit.

    Er is al bloedgeprikt op schildklier, glucose, hb, ijzer, bse, crp, maar alles is goed.

    De HA denkt zelf dat het hyperventilatie is, maar ik let heel goed op mijn ademhaling en ik heb de klachten dus ook als ik mijn ademhaling heel goed onder controle heb. Ik weet dat iedereen zomaar hyperventilatie kan krijgen, maar ik heb ook nog nooit last gehad van hyperventilatie en vind het vreemd dat ik dit dan nu precies na het plaatsen van de implanon zou krijgen.

    Ik voel me mentaal al rot genoeg, ik wil zo graag van deze klachten af! Ik zou daarom graag willen weten of er meer vrouwen zijn die deze klachten herkennen nadat zij een implanon hebben laten plaatsen.

    Ik hoop dat iemand hier antwoord op kan geven.

    Groetjes,

    E

    Reageer
    #2

    Onmogelijk is hyperventilatie niet.

    Doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor,

    Die test had ik al gedaan, score 45. Maar ik vraag me af of dat dan door de implanon kan komen, want ik voel me echt heel erg slecht. En dat is eigenlijk begonnen na het plaatsen van de implanon.

    Reageer
    #4

    Lijkt er dan toch sterk op dat je inderdaad hyperventileert. Het zou onder invloed van de hormonen kunnen ontstaan.
    Je zou ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen kunnen doen.
    Je kunt ze vinden op:
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

    Reageer
    #5

    Ik let al heel erg op mijn ademhaling. Ik denk dat ik dan toch beter dat ding kan laten verwijderen. Gebeurt vooral in kleinere ruimtes, waar ik eerder nooit moeite mee had!

    Reageer
    #6

    hoihoi

    ik was aan het googlen op misselijkheid na plaatsen implanon en kwam dit forum tegen. Ik heb exact dezelfde klachten. Al een ruime week braakneigingen, geen eetlust, buikpijn, duizeligheid. Begon 3 dagen na het zetten van inplanon. Ging het bij jou over? Of heb je hem laten verwijderen?

    Reageer
    #7

    Ik heb deze klachten ook, iemand een update?

    Reageer
    #8

    Wie voelt de inplanon ook prikken onder zijn huid?? Doet best zeer soms

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo mensen klop het dat je van de inplanon ziek kan worden k heb het na de bevalling laten plaatsen en voel me steeds zieker worden 27 september geplaatst en is nu 15 februari heb iemand tips?

    Reageer
    #10

    Je zou dan met de klachten naar de huisarts kunnen gaan

    Reageer
Reageer op: Ziek door implanon?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief