Mirena spiraaltje en blaasontsteking.

  • #1

    Hallo allemaal,
    Ik ben het hele internet al afgegaan en heb toen toch besloten om zelf maar een vraag te stellen op een forum.
    Ik heb 4 jaar geleden een mirena spiraaltje laten zetten, die ik ongeveer 1 jaar heb gehad en daarna eruit heb laten halen.
    Door het mirena spiraaltje had ik non stop last van blaasontsteking.
    Elke keer na de seks was het feest.
    Ik heb toen besloten dat het niet langer zo verder kon, en het spiraaltje eruit laten halen (ondanks de HA zei dat het echt niet door het spiraaltje zou komen).
    Sinds het spiraaltje eruit is heb ik geen blaasontsteking meer gehad.
    Ik ben nog steeds samen met mijn partner van 4 jaar geleden, en om nou elke keer seks met condoom te hebben blijft ook zo'n gedoe.
    Ik heb al verschillende anticonceptie geprobeerd, maar ik kan gewoon niet tegen die hormonen die in die pillen zitten (stemmingswisselingen, huilerigheid, en nog het aller ergste SCHIMMELINFECTIES!). Al met al, het is allemaal wat.
    Nu zit ik er over na te denken om een koper spiraaltje te nemen.
    Maar omdat ik de eerste dag van mijn ongesteldheid al altijd stijf sta van de paracetamol en de halve dag in bed door breng omdat de pijn echt niet te houden is, lijkt zo'n koper spiraaltje voor mij ook niet de beste oplossing te zijn.
    Dus misschien toch weer een mirena.
    Nu is mijn vraag, zijn er mensen die de eerste keer bij het zetten van een mirena heel erg last hebben gehad van blaasontsteking (verdere klachten had ik niet), en de tweede keer daar helemaal geen last meer van hebben gehad?
    Het zou voor mij de knoop door kunnen hakken om het toch nog een keer te proberen, maar aangezien het niet gratis is zou een succesverhaal kunnen helpen.

    Reageer
    #2

    De mirena wordt in principe ook bij voorkeur tijdens de menstruatie geplaatst.
    Daarnaast is het mogelijk, om voor de plaatsing een roesje te krijgen als de spiraal door de gynaecoloog wordt geplaatst,

    Reageer
    #3

    Hoihoi,

    Ik heb hem nu 1.5 jaar en echt veel last van blaasontsteking... ook een beetje last bij de seks bij bepaalde standjes. Ik zie dit maar door de vingers hoe vervelend het ook is. De spiraal is gewoon super ideaal buiten die pijntjes. Het is tenslotte ook niet altijd pijn en het is beter dan elke maand je periode wat ook pijn doet en ook nog een onprettig is.

    Succes ermee!

    Reageer
    #4

    Mijn schoondochter had precies het zelfde alleen kwam zij er pas achter toen ze na 5 jaar het ding liet verwijderen omdat er een kinderwens opkwam.
    Ook zij heeft sindsdien geen ontstekingen meer gehad.

    Reageer
    #5

    Ik heb sinds 2.5jaar het jaydess spiraal ( mini spiraal voor 3jaar). Het 1e jaar weinig last gehad maar sindsdien veel blaasontstekingen met als gevolg dus ook schimmelinfecties. Voor de momente heb ik er nu ook weer last van...

    Net zoals anoniem van 9 april 2015, heb ik ook last in bed, heel irritant. Ik overweeg nu heel sterk ook om het te verwijderen... Maar zit ook met de vraag wat ik dan moet nemen..

    Reeds verscheidene pillen genomen, nuvaring,..

    Dus ben je zeker niet de enige en zie ik wel verbanden tussen het spiraal en blaasontstekingen.. Voorheen had ik hier veel minder last van

    Reageer
    #6

    ik heb in september een mirena spiraal gehad en alle ellende is begonnen : blaasontsteking tot aan de eerste hulp toe, dit is niet weggegaan en heb zeker 7 maanden met een urineweg infectie gelopen door alle blaasontsteking en constant antibiotica is ook niet goed voor je lichaam. Dokter zei dat het niks met de mirena te maken had maar ik dacht van wel. Eruit gehaald en alle ellende is voorbij!

    Reageer
    #7

    hier ook mirena en constant blaasontsteking, vroeger nergens last van, met de pil heb ik dan meer last van schimmelinfecties.... lang leve vrouw zijn....

    Reageer
    #8

    Hormonale anticonceptie gooit je eigen hormoonsysteem plat, bevordert oestrogeendominantie en zorgt voor onttrekking van allerlei stoffen aan je lichaam, zoals zink, vitamine B en magnesium. Dat kan een hogere kans op infecties geven. Daarbij zijn antibiotica ook niet zo gezond voor je lichaam, in het bijzonder de darmflora en een gezonde darmflora is juist belangrijk voor een goede gezondheid. Heb zelf een pessarium dus geen hormonenboel.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb ook non stop blaasonsteking na het vrije , elke x is het raak. Ik ben van plan dit te bespreken met mijn huisarts en de spiraal te laten verwijderen, de mirena. Raar dat hier geen onderzoek naar doen...

    Reageer
    #10

    Ik heb ook zovaak last van een blaasontsteking, ben al aantal keer bij de uroloog geweest maar ze kunnen er geen reden voor vinden. Dus een vrouwenkwaal...de één heeft het vaker dan de ander. Vaak na het vrijen (heb al 10 jaar dezelfde partner) ook al probeer ik daarna goed uit te plassen etc. Preventief aan de antibiotica waar ik ook niet echt blij mee ben. Had weleens gedacht of het met het spiraaltje te maken kan hebben maar doordat artsen zeggen dat dat niet zo is niet meer over nagedacht. Maar ja nu al de 4 ontsteking binnen 2 maanden dus weer even googlen en kwam hier uit....mijn spiraal moet er toch al uit zit nu 5 jaar...maar ja de pil wil ik niet meer...Ik ga toch maar eens kijken naar andere mogelijkheden...want als het er ook maar een beetje mee te maken kan hebben.. Ik ben al mn hele leven gevoelig voor blaasontsteking...maar is dit het verergert dan wil ik de mirena niet meer. Pfff lastig!!

    Reageer
    #11

    Hormonale anticonceptie stuurt je eigen hormoonhuishouding in de war, vermindert je weerstand en zorgt, zeker op de langere termijn voor allerlei voedingstekorten, zoals zink, vitamine B en magnesium; stoffen die belangrijk zijn voor je hormonen en je weerstand. Wat anticonceptie betreft kan het lastig zijn. Heb zelf een pessarium maar zit nu in de overgang.

    Reageer
    #12

    Hoi,

    ik heb sinds kort de Mirena. Voordien gebruikten we altijd condooms. Moet nu wel zeggen: zolang wij condooms gebruikten, kreeg ik geen blaasontstekingen. Voordien (pil, of niets toen we zwanger wilden worden) ELKE keer en nu ook terug! Dus ik vraag me af: mss komt het niet door de Mirena, maar doordat je daarbuiten condooms gebruikt.
    Ook al lees ik op internet dat condoom geen verschil zou maken. Dat het gewoon door de wrijving is dat bepaalde bacteriën dieper komen te zitten etc.

    Reageer
    #13

    O en wat ook zou kunnen helpen is Cranberrietabletten nemen gedurende een paar maanden (desnoods elke dag). Dat voorkomt de hechting van die bacteriën aan de blaaswand.

    Reageer
    #14

    Hey hey, ik was eigelijk op zoek op het internet of mijn blaasontstekingen iets te maken konden hebben met het mirena spiraaltje en toen kwam ik hier op uit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik toch ook al in de 2 jaar dat ik het nu heb al wel regelmatig een blaasontsteking heb gehad. Maar ik heb net hetzelfde als jou want ik kan ook geen pillen met hormonen verdragen. Maar dus bij mij kan het ook eens goed zijn dat dat door het mirena spiraaltje komt al de blaasontstekingen om de zoveel tijd

    Reageer
    #15

    Hallo. Ik heb op het moment alweer last van blaas ontsteking. Ik ben heel internet af aan het gaan waar het aan kan liggen. Ik heb mijn spiraal nu een paar maanden maar heel vaak last van Klaas ontsteking. Het gekke is voor deze mirena spiraal heb ik er ook een 5 jaar gehad. Maar toen had ik nergens last van en nu om de week zowat.

    Reageer
Reageer op: Mirena spiraaltje en blaasontsteking.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief