Pil doorslikken na gebruik morning after pil

 • #1

  Hoi,
  In de eerste week van mijn pil was ik hem vergeten. Meteen morning after pil gehaald en de strip van de gewone pil nu aan het afmaken. Ik vraag me af of ik de pil deze maand kan doorslikken? In verband met vakantie vind ik het heel vervelend als ik ongesteld word volgende week en wil ik het liefste de pil doorslikken. Weet iemand of dit kwaad kan?
  Groetjes, Eva

  Reactie
  #2

  De morning-afterpil

  Als je twee keer achter elkaar de anticonceptiepil hebt vergeten, als het condoom is gescheurd of je hebt onbeschermd gevrijd, dan heb je kans dat je ongewild zwanger raakt. Je kan dan de morning-afterpil nemen om het ontstaan van een zwangerschap alsnog te voorkomen. Neem de morning-afterpil zo snel mogelijk na het onbeschermd vrijen. In ieder geval binnen drie dagen.

  Lees verder/Bron:
  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU3e.htm

  Reactie
  #3

  Eén anticonceptiepil vergeten:

  Als je de pil één keer vergeet, neem die pil dan alsnog in. Neem de volgende pil weer op het normale tijdstip en maak de strip af. Zolang je de vergeten pil inneemt binnen twaalf uur na het vaste tijdstip voor slikken van de volgende pil, ben je tegen zwangerschap beschermd. Aanvullende maatregelen zoals de morning-afterpil of een condoom zijn niet nodig.

  Lees verder/Bron:
  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU3e.htm

  Reactie
  #4

  ik heb nu in me eerste week maandag pil vergeten maar dinsdag heb ik hem geslikt en de pil van dinsdag maar ik heb vandaag onveilig seks gehad moet ik dan de Möring after pil halen en de pil door slikken? Gaat dat wel samen morning after pil en de gewone pil

  Reactie
  #5

  Als je de pil in de eerste week vergeet, is het inderdaad verstandig, om de MAP te gebruiken. En dat liefst zo snel mogelijk. De pil moet je gewoon blijven doorslikken. Je moet er alleen rekening mee houden, dat de pil niet meer betrouwbaar is, tot na de volgende stopweek.

  Reactie
  #6

  de winkels zijn pas 9:00 ur open dan kan ik m pas innemen is dat niet dan al telaat ik heb wel al mijn gewone pil geslikt

  Reactie
  #7

  maar hij was niet klaar gekomen in mij ik heb het echt een heel piep klein beetje in me mond gehad dus daarom dacht ik moet ik dan daarvoor morning after pil halen

  Reactie
  #8

  Van sperma in je mond raak je niet zwanger. Dat had je er niet meteen bijverteld. Daar hoef je geen MAP voor te nemen.  als je heel zeker weet dat er geen sperma in je vagina is gekomen, hoef je de MAP niet te gebruiken. Je moet er in dat geval rekening mee houden, dat de pil pas weer werkt, nadat je ze 7 dagen achter elkaar  hebt genomen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Wat ik me dan wel af vraag is , je neemt de map en slikt je pil gewoon door.. hoe weet je dan zeker of je niet zwanger bent?

  Je leest vanalles, een bloeding tijdens de stop week? Maar is dat niet kunstmatig? En kan je nog menstrueren in het begin v een zwangersvhap?

  Reactie
  #10

  Helemaal zeker weten doe je dat nooit.  Het kan namelijk ook wel eens gebeuren dat de Map niet werkt.

  De bloeding tijdens de stopweek is eigenlijk geen menstruatie maar een onttrekkingsbloeding. Als je zwanger bent menstrueer je niet mee. Er kunnen wel bloedingen optreden tijdens de eerste weken van de zwangerschap.

  Reactie
  #11

  Hallo,

  Ik had een vraagje, want het zit allemaal een beetje ingewikkeld en kan er op het internet niets gedetaileerd over vinden. Ik was op de helft van mijn strip 3 keer de pil vergeten. Ik heb toen op de helft dus maar een stopweek gehouden. Na de stopweek wilde ik aan een nieuwe strip beginnen, maar ik had er dus geen een meer in huis, toen ben ik maar van die vorige strip de andere helft gaan slikken. Toen ben ik weer een pil vergeten en heb de map genomen. Er zitten nu nog 2 pillen in de strip , maar mijn vraag is dus of ik dan nu weer een stopweek moet houden, aangezien dit maar een halve strip was, of moet ik een nieuwe strip gaan slikken en daarna pas de stopweek houden.

  Alvast bedankt !

  Reactie
  #12

  Zo kan die pil natuurlijk nooit goed werken...

  Zorg dat je nu de pil 3 weken achter elkaar slikt. Dus nog anderhalve week van een nieuwe strip. Dan start je een stopweek. Daarna begin je aan een nieuwe strip. De aangebroken strip bewaar je als reserve. Je bent niet beschermd door de pil tot na de stopweek.

  Reactie
  #13

  kun je de anticonceptie pil gewoon door slikken direct na dat je de after morning pil in heb genomen?

  Reactie
  #14

  Ja, je moet de strip gewoon verder afmaken. Maar rekening ermee houden, dat de pil niet betrouwbaar is tot NA de volgende stopweek.

  Reactie
  #15

  dankuwel voor de snelle reactie!

  Reactie
Reageer op: Pil doorslikken na gebruik morning after pil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief