Pil vergeten week 1

  • #1

    Ik begin altijd met de pil na een stopweek op een dinsdag. Dinsdag en woensdag ochtend (ik neem de pil altijd s"ochtends) vergeten de pil te slikken (week 1 dus), dus heb ik woensdag avond de pil van woensdag genomen en die van dinsdag in de pilstrip laten zitten. Vervolgens gewoon netjes elke ochtend de pil genomen. Het is nu een week verder en heb voor de veiligheid in deze week een condoom gebruikt. Ik vraag me nu alleen af of de pil nu weer veilig genoeg is of dat ik de rest van de pilstrip een condoom moet gebruiken. Er staat namelijk op de bijsluiter van de pil dat je een stopwerk wel mag inkorten maar nooit langer maken! Hierdoor ben ik onzeker over de veiligheid. Kan iemand mij hier advies over geven?

    Reageer
    #2

    Eén anticonceptiepil vergeten:

    Als je de pil één keer vergeet, neem die pil dan alsnog in. Neem de volgende pil op het normale tijdstip en maak de strip af. Zolang je de vergeten pil inneemt binnen twaalf uur na het vaste tijdstip voor slikken van de volgende pil, ben je tegen zwangerschap beschermd. Aanvullende maatregelen zoals de morning-afterpil of een condoom zijn dan niet nodig.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU3b.htm

    Reageer
    #4

    Ik heb een vraagje ...
    Ik heb mijn laatste pil genomen op woensdag 1-8.
    Mijn eerste pil genomen op donderdag 9-8.
    Donderdag en vrijdagavond pil ingenomen.
    Ben op zaterdag 11-8 en zondag 12-8 pil vergeten.
    Maandag 13-8 pil + extra pil van zondag ingenomen.
    Normaal is er geen eisprong als je de pil neemt.
    Stel dat ik de pil niet zou nemen (heb cyclus van 26 dagen), dan zou ik op dag 13 (14 langs achter te tellen) mijn eisprong hebben ... dwz op zaterdag 18-8.
    Maar ik neem de pil wel, ben deze vergeten dus wat gebeurd er dan net? Dan krijg ik toch wel een eisprong? En wanneer valt die dan? Ik had precies het gevoel dat die op zaterdag 13-8 was? Valt die dan op de 'normale' dag gelijk alsof je geen pil zou nemen? Of is er een bepaald aantal dagen na het vergeten van je pil dat je eisprong dan is?
    Sex gehad trouwens op zaterdag 11-8 ... daarvoor niet en daarna niet meer.
    Kan iemand me helpen?
    bedankt
    flore

    Reageer
    #5

    Dag dames,
    Pil gebruik is door de komst van de 2- en 3-fase "pillen" steeds kritieker geworden.
    Dat komt omdat er steeds minder hormonen in zitten.
    M.a.w. één pil vergeten, of te laat ingenomen kan ervoor zorgen dat je dus wel zwanger kan raken.
    Wanneer je de pil continu slikt is het risico overigens minder groot.
    In het geval van twijfel dus altijd een MAP nemen na sex.
    Groetjes, Gus

    Reageer
    #6

    Maar ... stel, ik ben dus mijn pil genomen op donderdag en vrijdag, vergeten op zaterdag en zondag ... heb nu geen MAP genomen 🙁 ...
    MAAR ... heb sex gehad op zaterdagmorgen ...
    Ik veronderstel dat die eisprong door het vergeten van de pil, niet onmiddelijk is? Zit er niet een aantal dagen tussen? En ze zeggen toch ook dat er pas een probleem is vanaf je tweede pil die je vergeet. Deze was pas zondagavond dus zit ik al bijna 2 dagen verder ...
    Wanneer of hoeveel dagen na het vergeten komt een eisprong ... kan hopelijk minder kwaad nu'k die zaterdag als sex gehad heb dan bv de dinsdag erop ... dan zou de eisprong kunnen zijn?
    Helemaal mis of dicht bij?
    bedankt & sorry maar wil alles correct weten ...

    Reageer
    #7

    Pil vergeten?
    Eén anticonceptiepil vergeten:

    Als je de pil één keer vergeet, neem die pil dan alsnog in. Neem de volgende pil op het normale tijdstip en maak de strip af. Zolang je de vergeten pil inneemt binnen twaalf uur na het vaste tijdstip voor slikken van de volgende pil, ben je tegen zwangerschap beschermd. Aanvullende maatregelen zoals de morning-afterpil of een condoom zijn dan niet nodig.
    Twee pillen vergeten:

    Ook als je twee dagen achter elkaar de pil hebt vergeten, hoeft dit niet erg te zijn als je het op tijd merkt: Neem beide pillen alsnog in binnen twaalf uur na het tijdstip waarop je de tweede pil had moeten slikken, dan ben je tegen zwangerschap beschermd.

    Wacht je langer dan die twaalf uur dan is de werking niet betrouwbaar. Wat je dan moet doen hangt af van de week waarin je de pillen hebt vergeten.

    Twee (tot zeven) pillen vergeten in de eerste week van de pilstrip: Neem de laatst vergeten pil alsnog in. Heb je in de afgelopen drie dagen (72 uur) onbeschermde seks gehad? Neem dan ook de morning-afterpil om zwangerschap te voorkomen. Neem de volgende anticonceptiepil weer op het normale tijdstip en maak de pilstrip af. Gebruik de eerste zeven dagen een aanvullend voorbehoedmiddel (condoom) als je wilt vrijen. Dan ben je weer tegen zwangerschap beschermd. Heb je onbeschermde seks gehad in de afgelopen zes dagen en ben je te laat voor de morning-afterpil? Dan kun je eventueel een spiraaltje laten plaatsen om een zwangerschap alsnog te voorkomen. Bel naar de praktijk om te overleggen of dat nodig is.
    Twee of drie pillen vergeten in de tweede week van de pilstrip: Neem de laatst vergeten pil alsnog in. Maak de strip af. Een aanvullend voorbehoedmiddel is niet nodig.
    Vier tot zeven pillen vergeten in de tweede week van de pilstrip: Neem de laatst vergeten pil alsnog in. Maak de strip af. Gebruik de eerste 7 dagen een aanvullend voorbehoedmiddel (condoom) als je wil vrijen. Dan blijf je teen zwangerschap beschermd.
    Twee tot zeven pillen vergeten in de derde week van de pilstrip: Dan heb je twee mogelijkheden
    Neem de laatst vergeten pil alsnog in. Maak de strip af. Sla de stopweek over en ga direct door met de nieuwe strip (doorslikken).
    Een andere mogelijkheid is een vervroegde stopweek in te lassen. De dag waarop je de eerste pil vergeten bent telt dan als eerste dag van de stopweek. Op dag 8 begin je met je nieuwe pilstrip.
    Kies een van deze mogelijkheden. Een aanvullend voorbehoedmiddel is dan niet nodig.

    De volgende menstruatie kan iets eerder of later komen. Doe een zwangerschapstest als de menstruatie langer dan 2 weken uitblijft. Als je door vergeten of stoppen van de pil zwanger bent geraakt, zal je baby geen schade van de pil ondervinden.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU3b.htm

    Reageer
    #8

    Quote, bedankt voor de uitleg.
    Ik ben dus 2x de pil vergeten, nl mijn 3de + 4de pil, dus in week 1 ...
    Er zou dan een eisprong komen, hoe lang na het vergeten van de pil komt die?
    Normaal als je je pil niet neemt is dat rond dag 13 a 14 maar in zo'n geval. Ik heb al sex gehad s morgens op de dag dat k mijn eerste pil vergeten was. Ik veronderstel dat het toch nog een aantal dagen duurt vooraleer je dan een eisprong krijgt en dus 'hopelijk' minder kans heb op zwangerschap dan wanneer ik bv 2 of 3 na het vergeten van mijn 2de pil sex zou gehad hebben ... want ik veronderstel dat het dan dichter bij de eisprong zou zijn?
    bedankt

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hai Flore, ik denk niet dat je zwanger bent hoor.

    Reageer
    #10

    Op basis van? Gewoon, nieuwsgierigheid ... hoop het niet maar weet nog niet he. Buik voelt constant raar aan maar zal hormonenwinkel wel zijn die overhoop ligt met die pil te vergeten.
    Klopt het dat die eisprong nog enkele dagen duurt na het vergeten van je pil? Dan zou het idd gevaarlijker geweest zijn moesten we sex gehad hebben enkele dagen na het vergeten van de pil ipv op de morgen van de eerste vergeten pil.
    Is gewoon beetje spannend nu ... 🙂
    bedankt

    Reageer
    #11

    Een lichaam reageert van de ene persoon tot de andere verschillend; niet één lichaam is gelijk, dus op jouw vragen bestaat geen eensluidend antwoord.
    Maar besef dat de kans op "een succesvolle bevruchting" eigenlijk minder dan 20% is. Ik zou me nu niet zo'n zorgen maken, maar "voor de zekerheid" een MAP nemen.
    Groetjes, Har

    Reageer
    #12

    Ik ben maandag weer met de pil begonnen na mijn stopweek.
    Alleen ben de pil van woensdag vergeten! Heb de pil van woensdag
    Donderdag geslikt ook de pil van donderdag tegelijkertijd ..
    Ik hoef me geen zorgen te maken toch?

    Reageer
    #13

    Hoi, ik heb een vraagje.
    Al een tijdje geen vaste relatie&seks gehad.

    Nu ben ik op dag 6 (een zaterdag) de pil vergeten. En heb ik de zaterdag erna seks gehad zonder condoom. Dus wel weer 7dagen de pil gehad na het vergeten.

    Is het verstandig om de morning after pil te halen?

    Ik wil namelijk ook eerder stoppen met de strip aangezien ik op vakantie ga en hiervoor nog mijn stopweek wil hebben.

    Graag hoor ik jullie advies. Alvast bedankt.

    Reageer
    #14

    Als je de pil daarna weer 7 dagen hebt genomen is de MAP niet nodig.

    Reageer
    #15

    Hey!

    Ik ben mijn pil vergeten tijdens de tweede week en de derde week. Tijdens de tweede week was het net binnen de 12uur denk ik, maar de derde week was het na 12uur. Ik heb 2dagen voordat ik mijn pil vergeten ben in de derde week, seks gehad weliswaar met condoom na het vergeten zijn van de pil uit de tweede week.
    De kans is dan volgens mij enorm klein op zwangerschap. Nu is mijn vraag hoe ik verder moet slikken met mijn pil. De stopweek overslaan?

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Pil vergeten week 1


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief