implanon bijwerkingen?

  • #1

    Hallo,

    Sinds januari 2010 heb ik implanon, enorm tevreden over geweest tot nu toe...

    sinds 2 maanden valt het mij op dat ik eigenlijk continu wel last van puitjes heb, ook ben ik sinds die tijd veel moe, snel chagrijnig en heb bijna continu hoofdpijn, ook ben ik sinds die tijd flink aangekomen (bijna 10 kilo).

    Deze lijst staat ook in de bijwerkingen van de implanon, maar lijkt mij dat ik er dan eerder last van had moeten hebben, of niet?

    Wie kan mij duidelijkheid geven?
    Zijn dit bijwerkingen en wat kan ik er aan doen (desnoods staafje verwijderen).

    Reageer
    #2

    Wat zijn puitjes? Wat bedoelt u? Is er een zwangerschapstest gedaan voor het plaatsen van de Implanon?
    In de bijsluiter die u klaarblijkelijk goed gelezen heeft, staat ook vermeld dat als u zich zorgen maakt over een (bekende) bijwerking, u contact dient op te nemen met de voorschrijvend arts. 10 kilogram is erg veel in twee maanden namelijk.

    Reageer
    #3

    puitjes moest natuurlijk puistjes zijn, typfout...
    zwanger ben ik sowieso niet...en mijn huisarts is er pas volgende week weer...vandaar dat ik hier vroeg of iemand er misschien ervaring mee had en misschien tips heeft...

    Reageer
    #4

    Ik heb bijna 10 jaar Implanon/Nexplanon en ben nog steeds zeer tevreden. Iedereen reageert natuurlijk anders op hormonen maar er zijn vast meer forummers die Implanon/Nexplanon als anti-conceptiemiddel hebben.
    Groetjes, Marloes

    Reageer
    #6

    Ik heb dezelfde problemen gehad als jij Lammi. Het is per vrouw verschillend hoe je lichaam op hormomnen reageert. toevallig heb ik implanon laten verwijderen vandaag. was er helemaal niet tevreden mee. ik was 3 maanden non-stop na het plaatsen v/h implanon ongesteld, 8 kilo aangekomen, totaal geen zin meer in seks.(waar m'n vriend erg blij mee was, pfft) en de afgelopen 6 weken. dus heb m maar laten verwijderen.

    Reageer
    #7

    Hoi, ik heb sinds een half jaar een Nexplanon en ik ben er heel tevreden over. Alleen lijken mijn borsten sinds een week groter en zijn ze ook wat gevoelig. Dit staat bij de bijwerkingen in de bijsluiter maar is ook een indicatie voor een zwangerschap. Ik kan mijn staafje goed voelen zitten, dus ik kan me niet voorstellen dat het ineens (na een half jaar) niet meer goed werkt. Echter, ik vind (net als Lammie zegt) raar dat deze bijwerkingen pas na een half jaar zich voordoen. Heeft iemand hier een mening over? Ik ga sowieso eens langs bij mijn huisarts voor wat verduidelijking.

    Reageer
    #8

    Hai, ik ben zeer te spreken over Nexplanon. Geen ongesteldheid meer. Ietwat dikkere/steviger borsten, tsja, zou kunnen, maar ik weet niet of dat door het paardrijden, hardlopen of tennis komt. Ik heb er in ieder geval geen last van. Keurige B-85...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,

    Ik heb gedurende 10 jaar zonder klachten Implanon/Nexplanon gedragen. Drie maanden geleden heb ik het staafje laten verwijderen. De afgelopen vier jaar heb ik niet gemenstrueerd. Tot op heden ben ik nog niet ongesteld geworden. Heeft iemand een idee wanneer ik weer ongesteld ga worden?

    Groetjes, Marlijn

    Reageer
    #10

    zijn er nog meer vrouwen die met inplanon ervaring hebben icm epilesie het is zo nadat ik het heb laten inbrengen heb ik binnen 24 uur 5insulten gehad en dit aantal binnen 6 uur achterelkaar dus een heeeele heftige reactie ik hoop dat het eenmalig is geweest ik hoop dat ik het niet binnen 3mnd er weer moet uit halen wie heeft er ervaring mee ?

    Reageer
    #11
    Reageer
    #12

    Ik heb nu mijn implanon ongeveer 1 jaar.
    Over het algemeen ben ik er redelijk tevreden over.
    Ik ben al een jaar niet meer ongesteld geworden en ik ben er niet van aagekomen ofzo.
    Ik heb alleen een probleem die zich sinds 8 maanden voordoet, dat is dat ik totaal geen zin meer in sex heb.
    heeft iemand hier ervaring mee ?

    Groetjes

    Reageer
    #13

    Ja, maar ik had dat pas na 9 jaar Implanon/Nexplanon (dus na 3 staafjes). Ik heb het staafje recent verwijderd.

    Reageer
    #14

    ik heb dus sinds een jaar veel last van duizeligheid constante hoofpijn geen zin in seks plotselinge huid reacties veel moe en chagerijnig kortom een heel afgewerkt lijstje denk dat ik maandag tog even naar de ha ga om het een ander te bespreken

    Reageer
    #15

    beste is het normaal dat het staafje pijn doet ??

    Reageer
Reageer op: implanon bijwerkingen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief