ongesteldheid blijft uit?

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  hey

  ik ben heel trouw met de pil. Elke avond slik ik m rond 11u. Hooguit een paar uur later maar vergeten doe ik m nooit. Heb wel sex zonder condoom en dat gaat zo al 5 jaar goed. De laatste paar keer heb ik de pil doorgeslikt. Dus 2 strippen en dan de stopweek. Nu even niet. Nu na 1 strip de stopweek. Dinsdag al gestopt met de pil en dan word ik normaal gesproken de zondags ongesteld. Alleen nu komt het maar niet! :S Terwijl ik wel alle pilletjes juist heb ingenomen, geen diaree heb gehad en ook niet over heb gegeven.

  Weet dus niet of het vandaag of morgen nog komt, maar ik maak me zorgen. Ook al zegt de bijsluiter dat ik dat niet hoef te doen als de bloeding een keer uitblijft. Zo lang ik de volgende periode maar WEL ongesteld word.

  Op de een of andere manier had ik wel van die krampjes die me vertellen dat het eraan zit te komen. Maar toch zie ik niks! Ik maak me gewoon zorgen...

  Is dit herkenbaar? Moet ik me idd zorgen maken?? Want zwangerschap is het laatste waar ik op zit te wachten en zou heel klote uitpakken!!!

  Groet, a worried 27-year-old

  Reactie
  #2

  waarom test je morgen niet even?
  groetjes, Brenda

  Reactie
  #3

  Redenen uitblijven menstruatie
  http://www.dokter.nl/forum/Menstruatie/87368-Redenen-uitblijven-menstruatie.html

  Reactie
  #4

  Je mag altijd eerder stoppen met de pil, maar de pil nooit langer door blijven slikken. Je mag nooit 2 strips achter elkaar slikken!! in die tijd wordt de baarmoederwand opgebouwd en dan blijf je deze maar opbouwen en opbouwen... niet goed.

  Reactie
  #5

  Voor je gezondheid is een pilpauze met bloeding niet nodig.

  Desnoods kun je de pil door blijven slikken tot je een zogenaamde doorbraakbloeding (bloedverlies tijdens het slikken van de pil) krijgt. Je kunt op dat moment een stopweek inlassen, ongeacht hoever je op dat moment in de pilstrip bent.

  Zorg wel dat je na maximaal 7 dagen weer met een nieuwe strip begint: dus niet de restjes van de vorige strip opmaken.

  Doorslikken van de pil kan ook als je bijvoorbeeld niet ongesteld wilt worden in je vakantie.

  N.B.: dit advies geldt alleen als je een monofasische pil (eenfase preparaat) gebruikt. Bij doorslikken van een twee- of driefasenpreparaat kan alleen met de laatste pillen (de sterkste dus) van de pil worden doorgeslikt.

  Reactie
  #6

  Lees verder op:

  Redenen uitblijven menstruatie
  http://www.dokter.nl/forum/Menstruatie/87368-Redenen-uitblijven-menstruatie.html

  Reactie
Reageer op: ongesteldheid blijft uit?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief