Nuvaring vier weken laten zitten…

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Hallo iedereen,

  Ik zit met een probleempje…
  Ik gebruik de nuvaring en heb tot nog toe geen problemen gehad. Nu heb ik hem deze maand 4 weken ipv drie weken laten zitten. Volgens de instructies is 1 week te lang geen probleem, maar nu heb ik onmiddellijk na die vierde week een nieuwe ring gestoken, compleet uit verstrooidheid….

  Ben ik nu nog veilig? ooit iemand meegemaakt?

  x

  Reactie
  #2

  De bijsluiter vermeldt: ‘Als de ring langer dan 3, maar maximaal 4 weken in de vagina is geweest, dan is de werking van de ring niet verminderd. Neem een ringvrije periode van maximaal 7 dagen en breng vervolgens een nieuwe ring in.

  In het algemeen geldt dat als je medicatie gebruikt dat je de bijsluiter moet lezen. dat hoort bij verantwoord medicijn gebruik.

  Dat je vergeet de ring te verwijderen kan gebeuren. Dat je zonder de bijsluiter, de apotheker of een arts te raadplegen wederom onverantwoordelijk handelt, dan wordt het erg lastig om te voorspellen wat je zou kunnen verwachten.

  In principe zou ik mij richten op de bijsluiter en alsnog een stopweek te nemen.

  Reactie
  #3

  Hallo Allemaal

  Ik moest woensdag 7 april me nuvaring eruit halen.
  Dat heb ik gedaan,nou moet ik de nuvaring 14 maart weer inbrengen,maar mijn vraag is: mag je de nuvaring ook eerder inbrengen???
  serieuse antwoorden graag.
  alvast bedank jullie wel voor de antwoorden.

  Reactie
  #4

  Al te laat, maar toch nog even een reactie. Ik gebruik ook de Nuvaring. Met dit soort vragen bel ik altijd gewoon. Ze hebben een goede help-desk en leggen alles rustig uit. Niet aanrommelen dus, gewoon even bellen!

  succes

  Reactie
Reageer op: Nuvaring vier weken laten zitten…
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief