dikke bruine afscheiding na opnieuw beginnen pil

Online ZorgZus
 • #1

  Na twee jaar gestopt te zijn met de pil ben ik weer opnieuw begonnen tijdens de eerste dag van mijn menstruatie. Na 5 dagen gewoon ongesteld te zijn geweest heb ik nu sinds 5 dagen last van dikke bruine afscheiding. Ik vraag me af of dit komt doordat mijn lichaam een beetje ontregeld is door het opnieuw gebruik van de pil of dat het wat anders is. Zijn er mensen die dit ook hebben gehad?

  Reageer
  #2

  Na het nemen van de pil, kan je in de eerste maand last hebben van bloedverlies (ook wel spotting). Dit bloed heeft geen mooie heldere rode kleur, maar kan wat 'roestbruin' zijn. Het zou kunnen zijn dat je wat afscheiding hebt, vermengd met wat bloedverlies. Houd het in de gaten, het moet vanzelf minder worden.

  Groetjes

  Reageer
  #3

  Je lichaam is wellicht wat ontregeld, het zijn toch hormonen die je slikt. Het zijn bekende nevenwerkingen die vaker voorkomen. Geef het even de tijd.

  Reageer
  #4

  Hallo,

  Ik heb berichten gelezen over bruine afscheiding, maar het is niet echt helemaal in mijn beeld..
  Ik zal het even vertellen. Ik was afgelopen week ongesteld en ook best hevig, meer dan dat ik gewent ben. Ik slik de pil 2 maanden.
  Vrijdag was de dag dat ik mijn eerste pil weer had geslikt en mijn ongesteldheid was in de loop van de ochtend weg.
  In de avond kreeg ik last van maagkrampen en dat ik naar de wc ging had ik last van bruine afscheiding, nog steeds.
  Het is een beetje dik en wat slijmerig. Het is niet echt dat er klonten in zitten, de eerste dag wel maar nu niet meer..

  Kan iemand mij vertellen wat dit betekent? Ben ik misschien zwanger? Alvast bedankt voor de reactie!

  groetjes Anne

  Reageer
  #6

  na 2 jaar de pil niet meer geslikt te hebben ben ik vorige week woensdag begonnen met de pil
  ik moest beginnen op de 1e dag van mijn ongesteldheid dat heb ik gedaan nu ben ik normaal niet zo lang ongesteld maar nu deze keer was het 5 dagen en heb nu 2 dagen de bruine afscheiding
  wat kan dat zijn ik heb ook ontzettend veel jeuk smiddags kan iemand me helpen

  liefs iris

  Reageer
  #7

  Ik vind het niet zo vreemd dat je klachten krijgt als je opnieuw start met hormonale medicatie. je lichaam moet daar opnieuw aan wennen, en dan kan je niet verwachten dat alles gelijk op rolletjes loopt.

  Toch zouden je klachten ook bij een andere oorzaak kunnen passen maar in eerste instantie zou ik het verklaren als gevolg van het starten met de pil.

  Even afwachten zou ik zeggen.

  Reageer
  #8

  vorige bericht ging iets fout

  na 2 jaar de pil niet meer geslikt te hebben ben ik sinds vorige week woensdag weer begonnen met de pil
  ik moest beginnen op de 1e dag van mijn ongesteldheid dat heb ik gedaan nu ben ik normaal niet zo lang ongesteld maar nu deze keer was het 5 dagen en met hevige pijn die ik nooit gehad heb heb nu 2 dagen last van de bruine afscheiding
  wat kan dat zijn ik heb ook ontzettend veel jeuk over mijn hele lijf vooral smiddags kan iemand me helpen ik gebruik levonorgestrel/ethinylestradiol
  daar voor voor dat ik weer op nieuw met de pil begon had ik microgynon

  liefs iris

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo ­čÖé Ik ben sinds 10 dagen weer begonnen aan de pil ..3 jaar was ik gestopt.. ivm pijnlijke borsten 2 weken voor de menstruatie ben ik nu daarvoor weer met de pil gestart..Stediril 30.. Ik ben begonnen de eerste dag van mijn menstruatie en ik ben nog steeds ongesteld :S ..Ik baal hiervan enorm .. wel is de pijn in mijn borsten weg .. ik twijfel toch om weer te stoppen !! Wat moet ik doen?

  Reageer
  #10

  Ik ben 3 weken geleden weer begonnen met de pil na 6 maanden te zijn gestopt. ik ben begonnen op de eerste dag van mijn menstruatie en heb 1 week lang fors gemenstrueerd. Sindsdien blijf ik bruine afscheiding houden (beetje slijmerig) Ik ga bijna op vakantie en zit hier echt niet op te wachten! de huisarts zegt dat ik het nog even aan moet zien :S
  IK BAAL!!!!!

  Reageer
  #11

  Dat is helemaal juist van de huisarts. Je slikt hormonen en jouw lichaam moet zich daarop instellen. Dit had je van tevoren kunnen verwachten als je je goed geïnformeerd had, en eerder met de pil was begonnen. Als je de pil neemt om tijdens de vakantie onbeschermde seks te hebben, denk je dan wel van tevoren aan eventuele SOA!

  Reageer
  #14

  microgynon is dezelfde pil als je nu hebt, alleen de naam is veranderd

  Reageer
  #15

  Ik ben net begonnen aan de pil, slik hem nu al 2 weken en ben net ongesteld gewwest dus en nu heb ik last van echt zwarte afscheiding lijkt wel, en ik heb het al een week. Kan iemand mij vertellen wat het is ? Heeft het iets met zwanger zijn te maken of niet

  Reageer
Reageer op: dikke bruine afscheiding na opnieuw beginnen pil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief