Pil over datum. Kan ik zwanger zijn?

  • #1

    Hallo,

    Ik gebruik al een tijdje de pil weer. Ik had in de kast nog een paar dozen die ik een tijdje geleden had gehaald en uiteindelijk gestopt was. Nou blijkt dat de houdbaarheidsdatum verstreken is.. ik heb de pil weer sinds oktober ongeveer. Alleen weet ik niet bij welke doosje de pillen horen die ik heb gebruikt. Er was 1 doos van 2016, 1 doos van 2017 en en doos van januari 2018. Het kan zijn dat ik de doos van de vorige jaren heb gebruikt.
    Is er een mogelijkheid dat ik zwanger kan zijn? Is de pil minder betrouwbaar als de pil over datum is? Ik ben sinds november wel 5 kilo aangekomen en heb een buikje. Ik had in December ook een test gedaan en die was negatief. Maar toen was ik dus ook met de pil bezig dus of dat betrouwbaar was weet ik ook niet. Maar het kan dus zijn dat ik sinds januari pillen gebruik die overdatum zijn. Kan ik zwanger zijn en als ik me test terwijl ik de pil nog gebruik, is dat dan betrouwbaar? Ik ben dus afgelopen paar maanden wel aangekomen en was ook wel veel moe. Ik hoop dat ik hier antwoord kan krijgen over de betrouwbaarheid en kans op zwangerschap.

    Reageer
    #2

    Als de pil koel ( beneden 25 graden) en donker is bewaard, zou dat eigenlijk geen probleem moeten zijn. Maar beter is natuurlijk om te zorgen dat je een recente pil gebruikt.

    Je kunt een zwangerschapstest doen. Het gebruik van de pil doet verder niets aan de test

    Reageer
Reageer op: Pil over datum. Kan ik zwanger zijn?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief