Wel of niet nemen?

  • #1

    Ik heb dus gisteren onveilige seks gehad met mijn vriend, maar hij is niet in mij klaar gekomen. Ik ben  16 jaar, en mijn menstruatiecyclus is onregelmatig, dus weet ik ook niet wanneer ik ovuleer. Ik heb wel een morningafterpil gekocht voor de zekerheid. Ik heb al best veel op internet gekeken, over de bijwerkingen en wanneer het het beste is om in te nemen. Ik schrok wel erg van de bijwerkingen van anderen, zoals misselijkheid, overgeven en heftige krampen. Ik heb namelijk over een paar dagen toetsweek, waarvoor ik super hard aan de bak moet. Ik wil dus niet dat deze bijwerkingen mij in de weg staan. Ik twijfel nu heel erg of ik de morningafterpil moet nemen. Any tips?

    Reageer
    #2

    Er zijn maar 2 opties. Wel nemen en mogelijk wat last krijgen van de bijwerkingen of niet nemen en een kleine kans op een zwangerschap

    Reageer
    #3

    Een onregelmatige cyclus kan te maken hebben met zaken als insulineresistentie en oestrogeendominantie. Bij oestrogeendominantie is je oestrogeen relatief te hoog ten opzichte van het progesteron. Op internet kan je vinden hoe je dat weer bijstuurt met de juiste voeding, xeno-oestrogenen vermijden, gebruik van bepaalde voedingssupplementen en aanvullende middelen.

    Het lijkt me dat je ook bij een onregelmatige cyclus enigszins kan aanvoelen wanneer je een eisprong hebt. Dan je baarmoederslijm anders en je hebt meer zin in seks. Sommige vrouwen kunnen de eisprong voelen. Dan ligt het er nog aan of je vriend is klaargekomen.

    Reageer
Reageer op: Wel of niet nemen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief