Overgaan op andere pil

  • #1

    Hey ik heb een vraagje,

    Toen ik voor het eerst aan de pil begon zat er een dosis in van 30 ik weet niet precies wat dit inhoud maar goed,

    Ik dacht dus dat mijn ochtendsmisselijkheid daardoor kwam dus ging ik even later over op een pil van 20.

    Een jaar later naar meerdere malen proberen had ik steeds veel pijn tijdens de stopweek, doorslikken was onmogenlijk gelijk doorbraaksbloedingen.

    Nu ben ik naar de huisarts geweest vanmiddag en heb ik weer de pil gekregen die ik eerst had omdat die veel beter werkte.

    Nu is mijn probleem alleen, 6 weken geleden had ik een normale stopweek daarna ben ik begonnen aan een nieuwe strip, waarvan ik alle pillen heb geslikt, daarna ben ik dus gaan proberen doorslikken toen na 1 1/2 week daarna had ik een doorbraakbloeding en ben ik precies 2 weken daarna gestopt en een stopweek ingelast toen het te hevig werd.

    In de brief staat dat als je overstapt op een andere pil je of op de eerste dag van de menstruatie begint of dat je een stopweek inlast en het daarna slikt alleen dat je dan de hele strip moet geslikt hebben en dat de stopweek niet langer mag duren als 7 dagen.

    In elk ander geval staat er dat je niet veilig bent voor onbeschermde seks.

    Mijn vraag is nu is het een probleem dat ik 5 weken de pil heb geslikt (doorgeslikt 1 1/2 strip) kan ik na de stopweek gewoon verder met mijn nieuwe pil en ben ik dan evengoed beschermd tegen onveilige seks omdat ik wel 1 strip helemaal heb geslikt en een halve gelijk daar achterna of elders?

    groetjes.

    Reageer
    #2

    Aanbevolen wordt zonder stopweek over te stappen van de ene naar een andere soort combinatiepil, dus op de dag na inname van de laatste werkzame tablet van de vorige pil met de nieuwe pil te beginnen.
    Uiterlijk kan na de stopweek van de oude pil met de nieuwe pil worden begonnen. De pil blijft dan betrouwbaar.

    Reageer
    #3

    Ja alleen is het dan betrouwbaar om na stopweek van de oude pil die ik heb doorgeslikt te beginnen met de nieuwe pil.

    Want er staat dat het betrouwbaar is als je de hele strip heb geslikt en niet midden in mag stoppen ofzo maar ik heb een hele strip geslikt vervolgens ben ik aan een nieuwe strip begonnen en die heb ik 2 weken verder geslikt tot een doorbraakbloeding dus heb sinds vorige donderdag een stopweek, kan ik dan deze donderdag gewoon met een nieuwe beginnen? of is dat onmogelijk omdat ik dan maar 1 1/2 strip heb geslikt?[blockquote]BBCode you used is not allowed.[/blockquote]

    Bijlagen:
    Reageer
    #4

    Je kunt dan gewoon met de nieuwe pil beginnen

    Reageer
Reageer op: Overgaan op andere pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief