Histamine intolerantie

  • #1

    Hallo,

    Ik heb nu al een aantal jaren last van een Histamine intolerantie, dit is geconstateerd door een allergoloog en diëtiste. Mijn darmflora is beschadigd waardoor mijn lichaam overgevoelig is geworden voor histamine rijke producten. Er werd mij aangeraden om zoveel mogelijk histamine vrij te eten zodat mijn darmflora weer kan herstellen. Ik volg nu een behoorlijk streng dieet en ik vermijd dus veel voedingsproducten. Ik merk dat sinds ik deze voedingsproducten vermijd ik minder klachten heb, dus dat is uiteraard fijn! Het enige is dat ik merk dat als ik iets eet waar ik niet tegenkan de reacties hierop wel heftiger lijken te zijn geworden. Ik werd destijds al gewaarschuwd door mijn diëtiste dat je niet alles moet gaan vermijden, want dan wordt je overal overgevoelig voor. Nu ben ik dus bijvoorbeeld opeens overgevoelig voor yoghurt terwijl dit eerst prima ging. Ik vind het enorm lastig hoe streng ik op mijn eten moet letten.. Ik wil uiteraard niet nog overgevoeliger worden. Helaas weten ze in het ziekenhuis er niet voldoende vanaf en daardoor kunnen ze mij niet echt verder helpen.

    Mijn klachten zijn na het eten van histamine rijke voedingsproducten:
    Rode warme wangen
    Rode opgezwollen lippen
    Hartkloppingen
    Hoge hartslag
    Diarree en andere buikklachten
    Slapeloosheid
    Vermoeidheid

    Reageer
    #2

    Ik heb een beetje het gevoel dat mijn vraag genegeerd gaat worden, aangezien ik al vaker een vraag over dit onderwerp heb gesteld. Ik hoop dat alsnog mijn vraag gewoon beantwoord gaat worden.

    Reageer
    #3

    Ik denk niet dat je vraag bewust genegeerd wordt,ik herken hem idd van eerder. Alleen is hij nogal comlex en niet even "gewoon" te beantwoorden, ik denk dat je verwachting wat te hoog is van wat je van dit forum mag verwachten.

    Je bent bij diverse specialisten onder behandeling, op dit forum is niet eens een basisarts aanwezig........ Dan is het niet reëel om te verwachten dat je hier een oplossing voor je probleem gaat vinden,die ze in het ziekenhuis niet kunnen vinden. Je zou dan al het zeldzame "geluk" moeten hebben een lotgenoot met dezelfde problemen te treffen die reageert.

    Misschien kun je het in die hoek zoeken, lotgenotenfora of groepen opzoeken. Dan heb je een veel grotere kans om iemand tegen te komen die nog iets kan aandragen wat jij nog niet hebt geprobeerd of die een arts of diëtist kent waar je nog contact mee zou kunnen zoeken. Kijk eens in welk ziekenhuis in Nederland de meeste onderzoeken gedaan worden naar histamine/voedingsintolerantie en vraag daar een second oopinion. Wellicht  kan je zorgverzekering je daarin adviseren.

    Of nog een heel ander pad: de alternatieve weg. En dan niet in de zin van zweverig,maar  iemand die ook bloedonderzoeken doet en aan de hand daar van werkt. Een kennisje van mij had hele erge huidproblemen, veroorzaakt door allergieën van zowel buitenaf als binnenuit,dus ook mede door voeding. In de ziekenhuizen was ze uitbehandeld,ze moest er maar mee leren leven.Zij is toen uiteindelijk  bij iemand geweest die analyses  van levend bloed doet. Na een behandeltraject is ze vrijwel van haar klachten af, met uitzondering van een aantal voedingsmiddelen na die ze beter kan mijden. Dit werd trouwens gewoon vergoed door haar zorgverzekering, uit de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg.

     

    Reageer
    #4

    Ik heb even een vriendin gevraagd die de persoon die ik noemde goed kent. Mocht je interesse hebben kan ik je (helaas in cryptische omschrijving,aangezien je hier geen namen of praktijken mag noemen waar dit forum geen "binding" mee heeft, ookal kun je daar iemand mee helpen) een hint geven hoe je die praktijken kunt vinden.

    Reageer
    #5

    Op de eerste plaats: je stelt helemaal geen vraag. Je vertelt een verhaal om 23.37 uur. dan ga je klagen om 02.42 uur dat je geen antwoord hebt.
    Er zijn heel veel mensen die 's nachts toch gewoon slapen. Dit is een form en geen 1 op1 chat die 24 uur per dag bemant is. Het is dus een beetje onredelijk om te verwachten dat je hier in het midden van de nacht antwoorden gaat krijgen.
    Voor het overige denk ik dat het antwoord van Suus het beste is dat je dan ook hier kunt krijgen

    Reageer
    #6

    Wat betreft je voedingspatroon beter om wel te kijken wat jouw lichaam wel en niet aankan. Kan een beetje individueel zijn. Bijvoorbeeld dat je de ene soort noten wel kan verdragen en de andere niet. Verder zorgen dat je wel voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Wat ik zelf vroeger deed, toen bleek dat ik niet tegen kaas kon, wat in plaats daarvan appelstroop eten. Realiseerde me alleen niet dat ik daardoor te weinig eiwitten binnen kreeg. Naast de histamine heb je ook nog de rol van histaminevrijmakers, zoals smaakversterker en bepaalde kruiden en specerijen.
    Denk je ook aan de werking van edelgistvlokken? Die bevatten veel eiwit en vitaminen en mineralen en een belangrijk stofje bèta glucan. Kan zelf op het moment ook weinig verdragen en eet meestal boekweit. Misschien moet je ook eens verder kijken wat jouw lichaam goed doet, waarmee je het ondersteunt, in plaats van alleen kijken naar wat je niet kan verdragen.

    Verder gaat het om de juiste voedingsstoffen. Bepaalde voedingssupplementen die de histaminewerking kunnen verminderen. Ook je darmflora en darmwand ondersteunen. Onder andere glutamine en bepaalde celzouten die kunnen helpen maar beste is om deskundig advies te vragen.

    Reageer
Reageer op: Histamine intolerantie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief