Room Allergie?

  • #1

    Hoi iedereen,

    sinds een paar jaar is het me opgevallen telkens ik room eet, ik nadien last heb van hevige diarree, soms wel een week lang. Ik heb dit zowel bij volle room als bij halfvolle room, alhoewel ik vaak meer last heb bij volle room. Bij melk, kaas, boter of andere zuivelproducten heb ik echter geen problemen zover ik weet. Ik heb het ook eens gegoogeld, en die zegt lactose of koemelk allergie. Nu lijkt dat me wel gek, aangezien ik van boter enzo geen last heb. Iemand die hier ook last van heeft/meer van weet? Alvast bedankt!

    PS: Ik zou me wel willen laten testen, maar dit is zo specifiek dat ik me niet voor schut wil zetten als er zoiets niet blijkt te bestaan.

    Reageer
    #2

    Als je van andere producten geen last hebt, dat is het geen koemelk of lactose allergie.

    Reageer
    #3

    Als je ergens niet tegen kan, kan je het beter gewoon niet eten. Laten testen lijkt me overbodig als het specifiek om een ding gaat. Pure slagroom, als je die bedoelt, bevat iets van 35% vet en voor de rest andere bestanddelen. Misschien dat het daar mee te maken heeft. Als het een room is met nog andere ingrediƫnten, kan het misschien daaraan liggen.

    Reageer
    #4

    Hier hetzelfde ga wel een test doen misschien zien ze welk bestanddeel dan wel allergie veroorzaakt

    Reageer
    #5

    Ja nee, ik heb dat bij gewone (eigenlijk alle) room om mee te koken, niet per se slagroom om op te kloppen. Heb jammer genoeg nog steeds geen tijd gehad om me te laten testen. Vermijd het nog steeds zo veel mogelijk te eten maar jammer genoeg betekent dit dat ik na restaurant soms met een stomme verassing terug kom.

    Reageer
    #6

    Sasha heb jij toevallig al een uitslag te horen gekregen?

    Reageer
Reageer op: Room Allergie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief