Reuk- en smaakverlies na drinken alcohol

 • #1

  Sinds een aantal maanden heb ik last van reuk- en smaakverlies na het drinken van alcohol. Na 3 biertjes, rose, wijn of iets anders waar alcohol in zit, begin ik te snotteren en is plotseling mijn reuk en smaak volledig verdwenen. De volgende dag zitten mijn neusholtes vol met groen/geel slijm. Na veel snuiten en spoelen met zout water komt in de middag mijn reuk en smaak langzaam weer terug.

  Ik ben vorig jaar aan neuspoliepen geholpen. Deze zijn operatief verwijderd maar bovenstaand probleem blijft zich maar voordoen.

  Ik heb van de huisarts o.a. ceterizine, loratadine en flixonase voorgeschreven gekregen maar dat helpt allemaal niet om dit probleem op te lossen.

  Herkent iemand dit. Ik heb het dus alleen na het drinken van alcohol. Anders niet. Op google kan ik hier niets over vinden.

  Welke medicijnen zou ik verder kunnen nemen om hiervan af te komen ?

  Geen alcohol meer drinken is een optie maar mag op zijn tijd graag een borrel deinken.

  Bedankt alvast.

  Reactie
  #2

  Gebruik van alcohol kent veel nadelen. Zo zorgt het, door de snelle suikers, voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel; het zorgt voor het vrijmaken van histamine in je lichaam; vergt een hoop van je enzymcapaciteit, waardoor allerlei lichaamsprocessen minder goed zullen verlopen; zorgt voor afbraakproducten; is een belasting voor je lever; zorgt voor tekorten aan vitaminen en mineralen, waaronder zink, magnesium en vitamine B enz. Medicijnen zijn lapmiddelen die niets doen aan het eigenlijke probleem. Als je slim bent houd je het bij een kopje (groene) thee.

  Reactie
  #3

  Dank je voor je reactie.

  Wat je schrijft is me allemaal bekend maar dat biedt geen oplossing voor mijn probleem.

  Ondanks dat ik slim ben drink ik liever een biertje dan een kop thee.

  Iemand anders een oplossing?

  Reactie
  #4

  Niemand heeft dit dus of weet een oplossing voor mijn probleem ?

  Reactie
  #5

  Na 4 glazen wijn verdwijnt bij mij ook mijn smaakvermogen.

  Ik zie het als een beschermmechanisme van mijn lichaam. 😉

  Maar het kan,  vrees ik, ook met verhoogde suiker te maken hebben...

  Reactie
  #6

  Ja, ik heb dit ook! Proef helemaal niks meer na 2 wijntjes

  Reactie
  #7

  Even verder gezocht en volgens mij heeft het echt wel te maken met allergie. Wijn (of bier) drinken zet histamine vrij (wijn bevat histamine) en daardoor zwelt het neusslijmvlies op en raak je geur en smaak kwijt. Bij mij is het eigenlijk vooral de smaak die ik verlies. Zeer vervelend maar anderzijds wel beschermend, ik drink geen hele fles meer leeg vermits na een halve mijn smaakvermogen verlies...

  Als ik nu naar proeverijen ga neem ik een antihistaminepil. Probeer dat eens? Zou wel eens willen weten of het helpt bij jou.

  Reactie
  #8

  Hoi Jo,

  Sorry voor de late reactie maar had niet verwacht dat er nog iemand zou reageren hierop.

  Ik heb diverse antihistamine pillen gebruikt zoals ik in mijn eerste bericht al heb vermeld. Helaas werken geen van allen voor mijn probleem.

  Januari 2019 had ik erg veel last van een piepende ademhaling en astmaverschijnselen. Ik heb toen een stootkuur prednison en antibiotica voorgeschreven gekregen voor 7 dagen. Dit werkte direct.

  Tevens kreeg ik door deze stootkuur mijn reuk en smaak volledig terug, ook na het drinken van alcohol.

  Na een half jaar raakte ik toch mijn smaak en reuk weer kwijt. Een nieuwe stootkuur van 7 pillen prednison hielp meteen weer, echt nu maar voor 2 maanden. Daarna opnieuw een stootkuur gehad maar deze werkte niet meer.

  Nu dus weer terug bij af helaas.

  Zo frustrerend dit. Wie heeft de oplossing ?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Oke, niemand dus. Ik schijn hier uniek in te zijn....😞

  Reactie
Reageer op: Reuk- en smaakverlies na drinken alcohol
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief