Wanneer is ALCOHOL uit je bloed? (CBR)

  • #1

    Ik heb 2 maanden geen alcohol meer gedronken. Is het nu nog aantoonbaar in bloedtesten dat er alcohol in zit? (ivm bloedtesten CBR

    Reageer
    #2

    Ik zou heeel graag zooo snel mogelijk antwoord willen hebben!!!

    Reageer
    #3

    Volgens mij niet alcohol verdwijnt wanneer je je nuchter voelt denk ik

    Reageer
    #4

    Het is tot ongeveer 6/7 maanden (na gebruik) te zien dat je alcohol hebt gebruikt.
    Wat voor een soort alcohol maakt niet uit.

    Reageer
    #5

    de lever doet er 1,5 uur per drankje over. Ligt er ook aan hoe goed je lever nog werkt. Alcohol is dus redelijk snel uit je bloed. Kijk eens bij de Jellinekkliniek die heeft een alcoholwijzer, daarop kun je het berekenen hoeveel alcohol er in je bloed zit bij hoeveel glazen.
    Brenda

    Reageer
    #6

    Het cdt heeft na 3 weken á 1,5 maanden zijn normale waarden weer bereikt, aldus de verslavingsarts van de alcoholinfolijn. Dus je zou zeggen dat je weer aan de goede kant zit.

    Reageer
    #7

    okee... bedankt voor de antwoorden en de info...
    ik dacht namelijk dat het 3 maanden de tijd nodig had...

    xx

    Reageer
    #8

    6/7 maanden absoluut niet zit in het zelfde schuitje na 2 maanden ben je schoon

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    het CBR maakt dit weinig uit, zorg dat je drie dagen niet gedronken hebt, dan ben je fris voor examen.

    Reageer
    #10

    [b]sam schrijft:[/b]
    [quote]Ik heb 2 maanden geen alcohol meer gedronken. Is het nu nog aantoonbaar in bloedtesten dat er alcohol in zit? (ivm bloedtesten CBR[/quote]

    Reageer
    #11

    ik moet eind juli een bloedtest doen...als ik nu stop met drinken zit ik dan goed?? ik heb het afgelopen halfjaar wel veel gedronken..
    Ik heb al een keer eerder een test gedaan, en had 4 dagen niet geronken voor de test en kwam er niet door!! ( dus dat over 3 dagen nier dinken en dat je het dan haalt klopt niet!!)
    Wil mijn rijbwewijs onderhand terug!! dus als ik nu 5 maanden niet drink is het dan goed??? of is dat wat overdreven?

    Reageer
    #12

    Gemiddeld genomen heeft de lever voor elk glas alcoholhoudende drank 1,5 uur nodig om de alcohol uit je lichaam te verwijderen. Behalve het aantal glazen bepaald ook je gewicht en geslacht hoe lang alcohol in je bloed zit.

    Alcohol verdund zich namelijk met het lichaamsvocht. Mannen hebben gemiddeld meer lichaamsvocht dan vrouwen (vrouwen hebben meer vetweefsel) en zijn gemiddeld ook zwaarder. Dus bij vrouwen tikt de alcohol harder aan.

    Er is een formule waarmee je kunt uitrekenen wat je bloedalcoholgehalte (BAG) is. Deze formule zit achter de alcoholcaculator: http://www.jellinek.nl/testjegebruik/alcohol_calculator.php.

    Let wel: deze formule houdt geen rekening met individuele verschillen. Je kunt er niet blind op varen. Wat telt is de ademtest die afgenomen wordt door de politie.

    De formule is als volgt: BAG = a x 10/ g x r - (u - 0.5) x (g x 0.002)

    Hierbij is:
    a = aantal glazen
    g = lichaamsgewicht
    r = een maat voor lichaamsvocht bij mannen 0,7 en bij vrouwen 0,5
    u = het aantal uren vanaf het eerste glas.

    Stel je bent man en weegt 70 kilo en je hebt op een avondje uit 10 glazen gedronken. Je eerste glas dronk je om 23.00 uur in de avond. We gaan er verder vanuit dat je om 9.00 in de ochtend wilt weten hoe hoog je alcoholpromillage is. Dat is dus 10 uur na je eerste glas.

    Om 9.00 uur is je BAG: 10 x 10/ 70 x 0,7 - (10 - 0,5) x (70 x 0.002) = 0.71 ‰

    Dit is hoger dan is toegestaan om aan het verkeer deel te nemen. Zoals bekend is dat 0,5 ‰. Je mag dus in de ochtend nog niet rijden. Als je wordt aangehouden kun je gestraft worden.

    Met de formule kun je ook uitrekenen hoe lang het duurt voordat het promillage onder de 0,5 komt. Dat is pas 12 uur na je eerste glas. Na 12 uur zit je op een promillage van 0.4. Als je rijbewijs korter hebt dan 5 jaar, mag je maar een promillage hebben van 0,2. Dat percentage bereik je, in ons voorbeeld, pas 14 uur na je laatste glas.

    (http://www.jellinek.nl/vraagenantwoord/full-story.php?q=434&id=1)

    Reageer
    #13

    Heee.

    Ik moet in mei een bloedtest doen.

    Ik heb nu een maand niet gedronken.

    Denkje dat ik me rijbewijs terug krijg? Want ik hoor namelijk dat het 4 maanden duurt voordat de alcohol uit je bloed is.

    Robert H.

    Reageer
    #14

    Wat maakt het uit hoelang het duurt voordat alcohol uit je bloed is. Om er op attendeert te zijn is het verstandig om niet met alcohol op deel te nemen aan het verkeer. Iedereen weet toch dat alcohol en verkeer niet samen gaan. Het is een stuk zelf verantwoording. Als iemand gaat uitrekenen van om 20.00u neem ik een pilsje o.i.d. dan ga je toch niet uitrekenen hoe lang het duurt voordat de alcohol uit het bloed is.

    Reageer
    #15

    Dat is mijn probleem niet!

    Ik rij niet meer met alcohol, en nu zeker niet!

    In mei moet ik bloed laten prikken, als ze dan alcohol in me bloed zien dan krijg ik me rijbewijs niet terug!

    Heb nu een maand niet gedronken. Als ik zo doorga, krijg ik hem dan terug denkje?

    Robert.

    Reageer
Reageer op: Wanneer is ALCOHOL uit je bloed? (CBR)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief