Week na alcoholgebruik nog last van “vaag gevoel” in hoofd

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik ben een jongen van 22 jaar die gezond leeft en eigenlijk nooit ziek is. Ik ben vorig weekend (zaterdag op zondagnacht)voor het eerst flink dronken geweest na het (erg) snel verorberen van te veel shotjes..Ben qua alcohol echt maar heel weinig gewend.. Nu is het inmiddels vrijdag en heb ik nog steeds last van een vaag gevoel in mijn hoofd. Ben al de hele week moe, slaap dus ook veel meer en ben amper in staat om me te concentreren op mijn studie. Ik begin het nu aardig zat te worden en vraag me af of deze verschijnselen wel normaal zijn en of ze bijvoorbeeld snel over zullen gaan. Iemand die dit herkend en/of me er iets meer over kan vertellen?

  Reageer
  #2

  Helemaal normaal is het eigenlijk niet tenzij je dus echt veel te veel hebt gedronken. Maar dan moet je toch bijna in coma geweest zijn.
  Hoeveel vocht gebruik je zo per dag? Hoeveel drink je?

  Reageer
  #3

  Was ook echt te veel. In ieder geval voor mij, aangezien ik bijna niets gewend ben wat alcohol betreft.. Ben zondag goed ziek geweest hiervan. Hele dag misselijk en aan de diarree en nu dus de hele week een duf gevoel in mijn hoofd waardoor ik me niet kan concentreren en vermoeidheid.

  Reageer
  #4

  Als de klachten blijven aanhouden ga dan na het weekend toch even naar je huisarts.
  Heb je tijdens het drinken ook drugs gebruikt?
  En hoeveel drink je nu per dag?

  Reageer
  #5

  Nee geen drugs. Drink nu rond de 2l per dag. geen alcohol meer voor mij de komende tijd.. Als het na het weekend niet weg is ga ik bloed laten prikken inderdaad.

  Reageer
  #6

  Je drinkt dan in ieder geval genoeg.
  Inderdaad even naar je huisarts als het na het weekend nog niet weg is. Succes.

  Reageer
  #7

  Het lijkt al wat minder te worden. Ben weer redelijk in staat om te leren voor school en de vermoeidheid is ook weg. Nog steeds wel een duf/suf gevoel in mijn hoofd wat ervoor zorgt dat mijn waarneming soms wat onwerkelijk voelt. Als ik bijvoorbeeld een berichtje heb gehad van mijn vriendin vraag ik me enkele minuten daarna af of dit echt gebeurd is of dat ik me het heb verbeeld..
  Als dit allemaal komt door 1x te veel alcohol raak ik dat spul echt nooit meer aan :p Ben best een gezondheidsfreak en dronk nooit meer dan een paar biertjes. Laat ik me 1 keer gaan en dan heb ik ruim een week last..
  Ben nog steeds wel benieuwd of meer mensen hier ooit last van hebben gehad en na hoe lang deze sufheid wegging bij hen.

  Reageer
  #8

  hey ik ben 21 en heb hetzelfde, heb vrijdag 3 glaasjes gedronken, en ben nog steeds erg moe en voel me onwerkelijk haha... ik raak het ook nooit meer aan

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik ben 18 jaar en drink eigenlijk alleen bier alleen nu heb ik elke keer na een avondje stappen een heel wazig gevoel in mijn hoofd. Hebben anderen misschien hetzelfe? Of misschien een oplossing hiervoor?

  Reageer
  #10

  Ik heb dit zelfde gevoel op dit moment ook. Ben momenteel 22 jaar en de eerste keer was toen ik 16 jaar was. Ik heb afgelopen vrijdag, 3 mix drankjes & 1 shotje gedronken. Maar voel me nu al dagen afwezig. Alsof ik ergens voor 75% ben.. Daarnaast controleer ik alles meerdere keren en vraag ik me bij dingen af of het klopt en wel echt gebeurd is en ik het niet heb gedroomd? Normaal ga ik gewoon door met mijn dagelijkse leven, maar dit keer voel ik me er zo vervelend door dat ik al paar dagen op bed lig. Iemand een tip hoe je hier zo snel mogelijk vanaf kan komen?

  Reageer
  #11

  Dag allemaal,

  Hey Maikie, hoe snel is het over gegaan? Zou geweldig zijn als je hier nog op reageert na bijna een jaar.

   

  Ik deel vooral dat vage gevoel in je kop. Gevoel van afwezigheid. Heb dit nu voor de 3e keer in zo'n 2/3 jaar. Ik drink absoluut niet vaak. Mijn klacht is de eerste keer gekomen nadat ik na een nacht pas om 13u smiddags ging slapen. Had niks gedronken. Ging pas over na 8 dagen.

  Daarna weer eens  gehad ook na een mooie nacht, was enkel goed aangeschoten. Ging na 2 dagen weg.

  Nu met NYE zo dronken geworden als nooit eerder. Was een geslaagde nacht, maar zit nu weer met dat kut gevoel in m'n kop. Ik heb nog niks gevonden wat werkt. Heb wat vitamine B12 gehaald, omdat ik er wel achter ben dat m'n zenuwen wat minder lijken dan normaal. Lijkt alsof ze licht verdoofd zijn, ook al voel ik het wel, maar in mindere mate.

   

  Reageer
  #12

  Hallo,
  Ik ben een jongen van 20 jaar en herken het allemaal. Ik heb het nu al zo'n 8 keer meegemaakt en heb besloten te stoppen met alcohol. Nadat ik avonden flink heb gedronken was ik tot 9 dagen na die avond niet mijzelf. Ik voelde me heel raar en alles was onwerkelijk, bij alles wat gebeurde vroeg ik me af of het wel echt was, mijn leven ging een soort op de automatische piloot, maar ik besefte niet wat er allemaal gebeurde. Ik kon me niet meer concentreren op studie en werk en kreeg hele erge paniek aanvallen (tot huilbuien aan toe). Sindsdien ben ik gestopt met alcohol (inmiddels al 6 maanden), en nu ook niet meer zo'n situatie meegemaakt.
  Ik vraag me nogsteeds af wat het nou is? Is er iets met mijn lever, of is er iets anders? Ben toch wel beetje gerust om te lezen dat ik niet de enige ben met deze vreselijke verschijnselen na alcohol consumptie.
  Groetjes

  Reageer
  #13

  Hallo allemaal,

  Ik dacht dat ik de enige was die hier last van had.. Ook ik heb telkens na het drinken van alcohol het gevoel dat ik er maar voor 70% ben, ik neem niet veel op wat mensen tegen me zeggen en voel me wazig! Zijn er al oplossingen of moet ik elke keer die 8 tot 9 dagen afwachten?

  Reageer
  #14

  Hier hetzelfde probleem. Vrijdag avond flink gedronken. Zit inmiddels op zondag en nu blijft er een wazig gevoel in mn hoofd. 2e of 3e keer dat het me overkomt. Herkenken vele elementen van verschillende reacties als dat je er wel bij bent maar toch niet helemaal. Iemand nog tips?

  Reageer
  #15

  Goede tip..stop met je af te vragen waar het vandaan komt want dat schrijf je even daarvoor al op, wil je dit niet ervaren dan verander je gedrag, ga sporten om weer meer helder te worden.

  Reageer
Reageer op: Week na alcoholgebruik nog last van “vaag gevoel” in hoofd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief