Afvallen na stoppen met blowen?

  • #1

    Ik ben al ongeveer 6 maanden of miss zelfs langer gestopt met blowen en ben sindsdien zeer afgevallen. Ik had een normaal postuur maar vind mezelf wat te mager nu maar weet niet hoe ik het tij kan keren en weer kan bijkomen want ik eet gewoon goed(naar mijn mening). Iemand tips en klopt het dat ik afgevallen ben door het stoppen met blowen?

    Reageer
    #2

    Je zou dat eerder andersom verwachten.
    Wat je zou kunnen doen is, een kaart brengen wat je eet en drinkt en kijken of dat ook werkelijk voldoet aan je dagelijkse behoefte. Je kunt hiervoor gebruik maken van de gratis [url=https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/eetmeter/]eetmeter[/url] van het voedingscentrum.

    Reageer
    #3

    Hoi Anoniem, allereerst gefelciiteerd dat je bent gestopt met blowen. Het is niet vreemd dat je na het stoppen met blowen een verminderde eetlust hebt. Mogelijk is dit verklaarbaar door het feit dat THC (tetrahydrocanabinol) in je hersenen o.a je beloningcentrum stimuleert maar ook je honger gevoel opwekt. Dit uit zich in de bekende vreetkick. Echter zou dit na een aantal dagen tot weken moeten verbeteren. Jij geeft aan dat je al een half jaar bent gestopt met blowen, het verlies in gewicht zal dan voornamelijk zijn gekomen in de eerste maand van je stoppoging. Het kan ook zijn dat je tabak bent gaan roken. Nicotine stimuleert de afgifte van adrenaline en heeft invloed op je suikerspiegel waardoor de eetlust wordt onderddrukt. Het kan verstandig zijn om een dieetist in te schakelen. Naast het bijhouden van wat je per dag nuttigd is het ook goed om naar je PAL-waarde te kijken, dit staat voor Physical Activity Level en gaat er vanuit hoeveel inspanning je per dag levert. Je kunt naar jou gevoel wel voldoende eten, maar als jij dagelijks veel fysieke inspanning levert kan het maar zo zijn dat je gewoonweg meer callorien verbrand dan dat je binnen krijgt. In dat geval zul je geleidelijk afvallen. Je huisarts kan je hier goed in adviseren.

    Reageer
    #4

    Michael
    Ik ben 35 en ben drie weken geleden na 21 jaar blowen ineens gestopt met blowen door de komst van ritalin voor mijn add in mijn leven. Blowen was voor mij puur zelfmedicatie achteraf gezien.

    De bijwerkingen zijn enorm:
    - Dagenlang wakker zijn
    - De uurtjes die ik slaap heb ik continu levensechte nachtmerries
    - Doorweekt wakker worden
    - Agressief en zeer prikkelbaar zijn.
    - Hoofdpijn

    Zonet nog heb ik mijn buren wakker geschreeuwd tijdens mijn heftigste levensechte nachtmerrie ooit.

    Ik wil echt nooit meer blowen om deze tijd nooit meer mee te hoeven maken.

    Volgende week krijg ik hulp van de verslavingszorg om aan mijn nieuwe pas begonnen leven te wennen.

    Het voelt alsof ik ben ontwaakt uit een droom van 21 jaar en dat is behoorlijk heftig de wereld ziet er ineens anders uit terwijl ik 35 jaar oud ben niemand kent me meer terug en ikzelf ook niet.

    Ik schrijf dit om even te kunnen bekomen van mijn nachtmerrie net. Misschien kan ik anderen zo motiveren om per direct te stoppen met die rotzooi !!!

    Groeten Michael

    Reageer
    #5

    Hallo Michael! Ik reageer gewoon random na het lezen van je reactie, en wil zeggen echt knap van je!! Ik hoop dat je inmiddels nog gestopt bent, door jou bericht krijg ik hoop dat het me ook zal lukken! Ik blow ook al 21 jaar, dat hebben we gemeen! Met deze inspiratie in me achterhoofd ga ik het proberen!

    Reageer
    #6

    ik rookte 4 a 6 toeters op een dag .18 jaar lang .ik eet ongeveer 6 boterhammen op een dag .en een bordje eten .ik had totaal geen hongergevoel meer .ik ben een meter 76 .58 kilo .lichaam van een junk.nu 3 dagen gestopt met  blowen. bijna niet slapen zweten misselijk .depressief. dat was ik de laatste jaren en agressief dag erna.nu nergens zin in .het is een kwestie  van doorbeiten de eerste 2 weken. dan ga je meer eten .je gaat je vrolijk voelen .houd veel geld over.voor de mensen die ook net gestopt zijn .veel succes. en voor mensen die willen stoppen doe het .

    Reageer
    #7

    Ben nu 4 weken gestopt met blowen na 17 jaar en het valt me 100% mee had het erger verwacht..de ontwenningsverschijnselen..en minder eetlust!! ik eet juist veel meer, kan het iedereen aanraden stop met blowen....JE VOELT JE TOP!!!!!!!

    Reageer
    #8

    Ik ben sinds  vorige week gestopt met wiet roken naar 20jaar  En nu vermager ik, last van duizeligheid. Zweten. Is dat normaal. Vooral dat vermageren maak ik me een beetje zorgen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben na ruim 15 jaar eindelijk gestopt met blowen. Ik realiseerde mij dat ik tijdens het blowen allerlei excuses bedacht waarom het voor mij geen probleem was. Ik bedoel ben moeder van 2 dames, heb een eigen business ben hoog geschoold dus ik kan het wel aan. Maar ik weet dat ik mezelf al die jaren heb voorgelogen. Gewoon excuses bedenken om het blowen goed te praten terwijl er geen enkele goede reden bestaat dit te doen. Kortom mijn problemen zijn er nog steeds maar nu ga ik ze wel aan. Ik ben nu echt 2 weken geleden gestopt en ik weet het zeker dat ik hiervan vaarwel heb gezegd. Na gewoon 15 jaar gemiddeld 5 a 6 blowtjes  per dag. Achteraf gezien echt veel. Ik vind het fijn om jullie ervaringen te lezen en herken hier echt veel in. Ik zie alleen maar pluspunten en ben vastberaden dit door te zetten.

    Reageer
    #10
    1. Ik wil zelfmoord plegen, 25 jaar 6 dagen van de wiet af na 10 jaar lang elkedag me de kkr ingerookt te hebben, ik weeg 51kilo en durf de deur niet meer uit, zou letterlijk mezelf vandaag van kant willen maken maar kanniet vanwege family die ik heb,  25 jaar oud en 51kilo ik schaam. Me diep
    Reageer
    #11

    Je moet je niet schamen maar eigenlijk trots op jezelf zijn. Je bent pas 6 dagen gestopt, dus niet zo raar dat je jenzomvoelt, maar dat gaat ook weer over. Volhouden. Drink voldoende water en eet dagelijks vers fruit..

    Reageer
    #12

    Hoi, Ik ben gestopt (drastich) naar 35 jaar blowen (6 to 7 joints per dag). Eerste 2 weken had ik het moeilijk maar nu valt het best wel mee. Ik had het al langer moeten doen maar geloofde in allerlei excuses om niet te stoppen. Ik ben wat kilos kwijt (6 kilos in 4 weken). Ik begin nu weer honger te krijgen en voel me een ander mens. Ik doe meer dingen en geniet meer van mensen en het leven. Mensen kijken ook anders naar mij en ik ga meer naar buiten Loop heel veel en eet nu beter. Mijn eetlust was weg voor 2 weken. Ik voel dat ik heb 35 jaar mijn leven verpest door te roken. Ik wilt het absoluut niet meed doen en heb ook geen dwang om het weer te doen. Life is great and happy to be back!

     

    Reageer
    #22

    Bekend verhaal. Ben afgelopen week na 18 blowen gestopt. Ook ik heb een hele prima job,WO opleiding  gezin etc, maar was er zo klaar mee dat ik in de ochtend eerst 3 uur nodig had om me weer mens te voelen.
    Moet eerlijk zeggen dat ik op wat inslaap problemen na nergens last van heb.
    Voor degene die twijfelen, het is echt te doen het stoppen, als t mij lukt...... dan kan iedereen het!

    Reageer
    #23

    Hi, ik ben een jongedame van 27 jaar en ik blow zo’n 9 jaar. Ik had er nooit problemen mee dat ik blowde dus zag geen reden om te stoppen. Wel ben ik iemand die achter m’n eigen beslissingen staat. Zo heb ik gister dus uit het niets besloten om te stoppen met blowen. Nou, dit is nacht 1 en ik had een hele erge nachtmerrie vannacht. Ik ben nu net wakker en moet echt even bijkomen ofzo. Wel merk ik dat ik energieker opsta. Ik blijf het volhouden, maar het belooft wat ?

     

    Succes voor iedereen die wilt stoppen!

    Reageer
    #24

    Ik ben nu 60 dagen gestopt met blowen en wilde iedereen even een hart onder de riem steken die ook wil stoppen of net is gestopt.
    Cannabis blijft zo'n 2 maanden in je bloed en kan zeggen dat ik ook zeker de eerste maand hele heftige afkickverschijnselen had. Bizarre en levendige nachtmerries, weinig slapen, diaree, geen eetlust, down enz.
    Dit klinkt misschien niet heel motiverend maar laat wel zien wat wiet eigenlijk allemaal doet met je lichaam! Ik slaap nu een stuk beter, nog niet helemaal top maar heb geen erge nachtmerries meer, ik heb weer eetlust, ik sport weer en heb zin in dingen, wat ik heel lang niet heb gehad!
    Alsof er een zwart gordijn is open gegaan.
    Dus zet ajb door, ook al is het even een zware tijd, het wordt echt zoveel beter op alle vlakken!

    Reageer
Reageer op: Afvallen na stoppen met blowen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief