Plots geen alcohol meer verdragen

  • #1

    Hoi,
    ik zit sinds kort met een heel vreemd probleem.
    Ik lijk helemaal geen alcohol meer te kunnen verdragen.. Ok een biertje op tijd en stond (en dan bedoel ik letterlijk 1tje) gaat nog maar onlangs had ik een nare ervaring met cava.

    Na 3 glazen van dat goedje ben ik een hele nacht doodziek geweest, terwijl ik normaal 6 tot 7 glazen kan verzetten zonder problemen (buiten het lichtjes dronken worden na die hoeveelheid).

    Gisteren was het dan weer zover.. Ik besloot het nog eens te proberen maar met nog meer mate. Ik dronk 1 glaasje suuuuperlangzaam uit, maar deze morgen werd ik wakker met duizelingen, ik voel me enorm misselijk en heb hoofdpijn..het lijkt wel een kater!

    Ik snap er niets meer van, hoe kan mijn lichaam plots zo veranderd zijn dat ik dit ineens niet meer verdraag?

    groetjes naatje

    Reageer
    #3

    Ik heb precies hetzelfde meegemaakt. Doodziek van 3 glazen, terwijl ik anders wel een hele fles cava leegdronk. Maar waar het doorkomt ik weet het niet.

    Reageer
    #4

    Beste

    Ik zit met net hetzelfde probleem.
    Vroeger kon ik echt wel goed drinken dag erna totaal geen last hebben van niets.
    Nu dacht ik dat het door een bepaalde anticonceptiepil kwam dat ik nam, dan ben ik overgeschakeld en even geen last meer van gehad.
    Maar na een maand of 2 kon ik weer niet meer drinken ik moest steeds overgeven en was heel ziek de dag na het drinken van een paar glazen..
    Nu ben ik weer gestopt al 3 weken en ga het even testen gisteren een paar glazen gedronken en nu vandaag voel ik mij perfect.

    Nemen jullie ook de pil? anders zou ik de link wel durven leggen..
    Maar ga het nog even afwachten en nog eens properen!

    Groetjed

    Reageer
    #5

    ik heb het met bier voorheen dronk ik zwaar bier kasteel kanon lekker nu na 1 slok is het al raak hou het even binnen maar me lichaam wil er zo snel mogelijk vanaf en ga ik over me nek de sterke dranken gaan nog wel goed alleen de bieren kan ik niet meer verdragen en dronk al niet veel 1 of 2 biertjes in de week

    Reageer
    #6

    Hallo,

    hier nog iemand met hetzelfde probleem.
    Ik weet bijna wel zeker dat het door de anticonceptie pil komt! het heeft met de hormoonschommeling in je lijf te maken denk ik..
    Ik heb gemerkt dat k nu ook veel gevoeliger ben voor drank, ik heb er wel zin in, maar het gaat er gewoon weg niet in. Na een paar slokken ben ik het al zat.

    Reageer
    #7

    Ik hou van een biertje wijntje of drankje op zn tijd. (Meestal donderdag tm zaterdag) De laatste tijd ben ik na twee bier al aangeschoten en voel me licht in mijn hoofd. Heb ik nooit last van gehad. Daarnaast ook slecht slapen en daardoor de volgende dag ook verrot. Vreemd is dat ik bij wijn of sterke drank minder last heb. Ik ben nu 36 zal toch niet met mijn leeftijd te maken hebben... ? Ik ben een man dus ligt bij mij niet aan de anti conceptie.. ?

    Reageer
    #8

    Blijkbaar is dan toch je maag niet in orde, of je hebt een probleem met de galwegen.
    Ga naar de huisarts met dit probleem

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hetzelfde hier! Ik drink al een klein jaar geen alcohol meer omdat het gewoon niet gaat. En de huisarts kan het niet verklaren.

    Reageer
    #10

    Is niet zo vreemd. Alcoholgebruik  kan allerlei ontregelingen geven, wat zeker op de langere duur klachten kan geven. Zo werkt alcohol ontregelend op je bloedsuikerspiegel, berooft het je lichaam van allerlei vitaminen en mineralen en de verwerkingscapaciteit  en enzymcapaciteit van je lichaam kan overbelast raken. En het kan ontregelend werken op je hormoonhuishouding. Verder bevat bier histamine en zorgt alcohol voor het vrijmaken van histamine. Constant je lichaam belasten kan op den duur teveel worden.

    Voor je hele gezondheid kan het schelen om extra goed te zorgen voor je voeding en wat extra stofjes als magnesium, zink en vitamine B.

    Reageer
    #11

    Raoul .ik heb het ook al een paar keer ondervonden ik drink praktisch geen alcohol. Na een biertje of iets sterks daarna een misselijk gevoel en slecht slapen. Groetjes

    Reageer
    #12

    Hoi

     

    Heb het ook, heel raar is het... eerste 18e verjaardag zuipe als een olifant, en nu jaartje later word ik ineens heel ziek als ik 1 avondje gezope heb... ik zou echt niet wete wat er aan de hand is

    Reageer
    #13

    @Frazier, niet zo vreemd. gebruik van alcohol en vooral overmatig alcoholgebruik, zorgt, door de snelle suikers, voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Verder berooft het je lichaam van diverse vitaminen en mineralen. Het maakt ook histamine vrij in je lichaam. Verder nog tal van andere ontregelingen. Wees wijs met je lichaam.

    Reageer
    #14

    Een jaar geleden ging ik naar mijn  eerste fuif, hiervoor en tijdens de fuif kon ik niet drinken en er echt van genieten. De nacht na die fuif was ik extreem ziek en de dag er na ook sinds dien heb ik de smaak in bier verloren en word ik er zelfs misselijk van. Dit kan niet door de pil komen bij mij aangezien ik een jongen ben.

    Reageer
    #15

    ik heb het zelfde, kom van Mn 15de tot 18de zuipen wat ik wou maar sinds een jaar moet ik na 2 wijn al overgeven, uitgaan is geen reet meer aan zo. Ik denk dat het ergens te maken heeft met inderdaad anticonceptie en dat ik een aantal maanden geleden last had van paniekaanvallen en mega stress. Zou toch graag willen dat ik aankomend jaar gewoon weer mee kan drinken

    Reageer
Reageer op: Plots geen alcohol meer verdragen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief