afkicken wiet valt vies tegen wat nu ?

  • #1

    hallo alemaal,

    ik heb zelf 9 jaar non stop geblowt heb zelf planten gehad waardoor ik dus eigelijk zoveel rookten dat ik non-stop stoned was.

    ik ben nu 2,5 week gestopt en heb er heel veel last van.
    ik slaap heel slecht word vaak snachts wakker en kan me helemaal niet consentreren.
    heb om de haveklaap last van paniekerig gedrag.

    zoals velen heb ik ook veel last gehad van lichamelijke klachten zoals zweten hartklopingen en een labiel gevoel, mijn ervaring leert dat dat na een week of 1,5 vanzelf verdwijnt.

    maar de psygische klachten da is een geval appart.

    ik ben dus gestopt omdat ik psygotisch werd door het blowen.
    aleen bij mij is dat veel erger geworden toen ik stopten.

    ik ben naar de hulpverlening gegaan en die raden mij aan om naar een kliniek te gaan ma dat is dus juist wat ik niet wil.

    heeft iemand voor mij nog goede tips om mijn hersenen te manipuleeren en de klachten flink in te dimmen ??

    want het laatse dat ik wil is weer blowen, ma zo nu en dan sta ik wel opt punt wiet te gaan halen.

    gr. brian

    Reageer
    #2

    Uit jouw verhaal maak ik op dat je verslaafd bent. De gevoelens die je beschrijft worden medisch geduid als 'craving', het hunkeren naar een nieuwe dosis THC.

    Een verslaving overwinnen is niet eenvoudig. Als je zoals je blijk geeft, moeite hebt om weer meester te worden in plaats van slaaf van die planten, dan kun je daar in Nederland gelukkiig hulp bij krijgen.

    Als je zelf al meldt dat je psychische klachten krijgt, dan is het zelfs aan te raden medisch specialistische hulp te vragen bij jouw probleem.

    Ik begrijp het advies dat je gekregen hebt erg goed. Ik zou eigenlijk hetzelfde adviseren.

    Dus als je wel naar een klniek wilt gaan, overweeg dan deze: http://www.lievegoedzorggroep.nl/index.php/ArtaVerslavingszorg

    Moed en kracht gewenst! De eerste stap heb je in ieder geval gezet, achter deze goede stap in de juiste richting ligt een hele mooie weg die in het begin best moeilijk te begaan zal zijn.

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    he meid.

    Lastig he stoppen met blowen. ik doe het zelf nu ook samen met mijn vriend.

    het beste middel is eigenlijk aflijding. je eetlust en dag ritme is op hol geslagen omdat je nu iets mist wat je elke dag deed.

    Klinkt gek maar door goed te eten voel je je al een stuk beter.
    een nieuwe dagbesteding kan ook goed helpen. Wij hebben bijvoorbeeld een hondje gekocht. we gaan nu 5x per dag een groot stuk lopen.

    Contacten die blowen vermijden.
    Dit kan je nederlaag worden.

    Succes meid !!!

    Reageer
    #5
    Reageer
    #6

    op internet allemaal geleerden, bedrijven, klinieken etcetera die er iets over weten te zeggen pfff..

    als je niet sport loopt je cortex vol met thc;
    gevolg is dat je basisfuncties als ademhaling(kortademig/hikken), hart(sneller/onregelmatig, lichaamstemperatuur (koud zweet/koude koorts), ogen(branderig,glazig,troebel) etcetera niet meer goed functioneren.

    dat je niet goed kan slapen komt meetal door de adrenaline die je aanmaakt. wie kan nou slapen als je zoveel adrenaline in je lichaam hebt?

    daarbij komt dat je niet in je remslaap komt(3e fase) met thc in je lichaam. je blijft dus steken in fase 1 of 2. vraag jezelf maar eens af wanneer je voor het laatst gedroomd hebt..

    als je explosief sport (3 kwartier/ uur opdrukken ofzo..) Doe maar van 19 uur tot 20 uur, dan krijg je tegen 21 uur een vermoeidheidsaanval. je valt als een blok in slaap. Juist als je op dag 1 wilt stoppen met wiet/hasj moet je hard trainen.

    NB: hou jezelf wel goed in de gaten. De adrenaline heeft wellicht gezorgd voor een te hoge bloeddruk. Explosief trainen is daarom eigenlijk ook weer niet zo verstandig gelijk, maar is wel de beste oplossing.

    Na 3 dagen tot een week begin te weer te dromen.
    De eerste dromen zijn erg sterk; nachtmerries.
    Dit is een goed teken. Teken dat je cortex leegloopt van de thc. Maar je hebt veel te verewerken aangezien je heel lang niet in je remslaap bent geweest.

    Kortom, koester en wees blij met je nachtmerries!
    Dan ben je er bijna vanaf!

    Reageer
    #7

    leuk

    Reageer
    #8

    Hoe gaat het nu met jullie?!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Wow heftige shit allemaal zeg. Ten eerste wil ik even zeggen tegen de eerste poster;
    Niemand kan je dwingen in een kliniek te gaan. De meeste mensen kunnen gewoon stoppen met ambulante hulp. Een van de dingen die je in je achterhoofd moet houden is dat de meeste mensen verslaafd zijn/worden om een reden. Vaak zijn dit psychische problemen. Op een gegeven moment ben ik cannabis meer gaan gebruiken als zelfmedicatie dan voor het leuke!
    Persoonlijk kan ik je aanraden om je in te schrijven bij verslavingszorg. Maar LET OP de ene organisatie is de andere niet, en het loont om onderzoek te doen en om alternatieven te kennen. Maar een goede psycholoog kan je ontzettend helpen met je onderliggende problematiek. Het is belangrijk om dit te onderzoeken omdat je er toch de rest van je leven mee door moet.
    Zelf ben ik voor de zoveelste keer aan het proberen met stoppen. Maar ik geloof er nu wel in, voornamelijk omdat ik er voorlopig echt geen geld voor heb en omdat volgend jaar die wietpas wordt ingevoerd (en alle shops fucking ongezellig zijn geworden).
    Ik moet wel zeggen dat cold turkey echt zwaar tegenvalt. Ik herken het zweten, maar ik heb het ook verschikkelijk koud de hele tijd. Slapen is nooit makkelijk gegaan voor mij, dus daar zie ik niet zo veel verschil in. Maar ik ontdek ook dat de cannabis alle andere fysieke problemen verhult, en dat die gewoon keihard terugkomen als je stopt. Ik heb last van me spieren en een schouderblessure van een jaar geleden heb ik weer last van. Een ding waar ik ontzettend last van heb is me maag, ik heb moeite met eten en toen ik van het weekend een beetje geblowd had was dit helemaal weg! Rare shit eigenlijk maarja.

    Ik hoop dat jullie ook snel hulp krijgen, want stoppen zonder hulp is veel moeilijker. En om eerlijk te zijn, als je vriend of vriendin geen psycholoog kan die geen vervanging zijn voor professionele hulp (sorry). Ook is het belangrijk je dagen te vullen, zoek een hobby en als je er al een heb spendeer der meer tijd aan. Sporten en bewegen is ook belangrijk, dit versnelt je lichaamsfuncties en dan ben je sneller van die rotzooi in je lichaam af. Ohja mensen die wat aan het gewicht zijn, pas op met afvallen want er zit jaren aan zooi opgeslagen in je vetreserves!!

    Veel succes met stoppen allemaal! PEACE

    Reageer
    #10

    Hey afkickers,
    Ben er sinds vandaag ook bij, maar gaat bij mij hendig klote als ik dat mag zegen.
    Alle verschijnselen die je kent heb ik last van.
    Heb wel diazepam 5 mg maar echt helpen doen ze echt niet.
    Onrust, een man die de hele tijd erover denk ergerns wat vandaan te moeten alen ondanks dat hij geen lichamelijke problemen heeft.
    Heeft iemand wat tips voor me of kan me iemand zeggen hoelang ik hiermee zit?
    Heb al sinds kinderdagen heftige prychische problemen en daardoor moeilijker.
    Therapeuten raden me aan te minderen maar niet te stoppen, maar als er geen centjes zijn kun je ook niet af en toe ene roken.
    Tips zijn van harte welkom.
    Groetjes cindy
    Sterke aan alle die hetzelfde doormaken.
    Jij bent niet alleen, denk daar maar aan.

    Reageer
    #11

    Ben nu zelf ook weer aan het proberen te stoppen naar 14 jaar lang elke dag 2 tot 3 joints gerookt te hebben , ik merk dat ik psygische klachten krijg en dingen in mijn leven nooit verwerkt heb . Ik leef vaak in angst en heb elke dag paniek aanvallen , ook ben ik depressief en hoeft t allemaal niet meer. Hiervoor ben ik naar de huisarts geweest die me dan doorstuurt naar een psygoloog ( zoiets heb ik nog nooit meegemaakt , het ging alleen maar om de euro's en heb al haar problemen aan moeten horen ) de angst en paniekaanvallen zijn er nog steeds en had echt gehoopt iets van antiedepressiva te krijgen in de plaats van doorgestuurt te worden naar zo' psygoloog die alleen maar op je geld uit is. Zonder mijn meisje had ik niet geweten hoe ik er nu bij had gelopen . Succes iedereen die van die klote wiet wil afblijven , keep your head up!!!

    Reageer
    #12

    heb zelf jaren geroookt daarna kreeg ik angstaanvallen als ik stoned was, je moet er echt mee stoppen want dat spul kan je angsti gals de pest maken na jaren roken. Voormij was het gewoon niet leuk meer om stoned te zijn, had paar maandjes moeite mee maar nu ben ik er helemaal vanaaf!

    Als het aanhoudt naar de dokter gaan en eerlijk uitleggen waarom je nu rookt, zodat de huisarts je daarmee kan helpen de reden waarom je rookt.

    hoopt dat dit wat helpt, succes!

    Reageer
    #13

    Bedankt , waardeer je reactie . Groet

    Reageer
    #14

    kom op zeg , wat wil je nou, als je blowt om je problemen weg te stoppen is het logish dat je problemen terugkomen,kan je er eindelijk iets aan doen!geen piepkuiken gedrag ,,,,...maar jezelf op een realistiche manier proberen te uiten...bij vrienden ..hulpverlening of schrijf t van je af! LEEF sport drink eet huil lach en bewonder ! of zoiets:)

    recreatief gebruiken kan pas nadat je tenminste een half jaar gestopt bent, schijnt dat alle cannaboiden dan uit je system zijn, en natuurlijk als je al je problemen, waarvan je de neiging had om die weg te blowen, opgelost hebt....
    tot die tijd kan je andere compensaties gebruiken, zoals lekker eten en dingen doen....zorg dat je niet de ene verslaving door een andere vervangt...of wees daar bewust van,,..je kan natuurlijk beter je gedachten afleiden met veeeels te veel lezen met de snoeppot naasr je als door te blowenzuipensnuivenslikkenenzv., behalvewat minderen als je vetzucht suikerziekte en scheelheid ontwikkeld:)

    vaaf mn 14 tot 44e iedere dag geblowt,,nuchter is een hele trip...nu.....:)
    voelt goed ,,,dat zweten en dromen enz duurt maar en paar weken..rusteloosheid wordt steeds minder na 2 maanden...en minder slaap is logisch want met blowen lag ik zelf iig tot 10 per dag uur te ronken.en de hele nacht wakker,,,nou gezellig in je eentje of met wat semiinterlectuelesemiverslaafden.....best lekker hoor maar als je onder je dekens woont gebeurt er vrij weinig...:)

    IEDEREEN heel veel sterkte en geluk, het zijn maar momenten van vermoeidheid eenzaamheid en verwarring waarop je door moet zetten en beseffen dat de belonging en wat je wilt niet direct komt!! ff later ben je weer blij en voel je je steeds sterker..!!!

    Reageer
    #15

    Hallo ik heb al jullie berichtjes gelezen met bewondering!! Ik zelf ben erg aangekomen door de wiet en wil nu gaan dieten met Herbalife, en dat is duur!! Ik ben een alleenstaande moeder met een uitkering dus kan ik de wiet niet meer betalen. Dus ben ik nu af aan het bouwen. Nu komend weekend zal ik ook voorlopig mijn laatste wiet kopen. Ook heb ik dit al met mijn dokter besproken. Ik slik al 5 jaar antidepressiva en ga veranderen in een ander soort antidepressiva in de hoop dat dit mij ook helpt in het afkicken van de wiet. Het blijft gewoon moeilijk daar ik dat deed om goed te kunnen slapen. Iedere avond als mijn kindjes in bed lagen rolde ik mijn jointje en het weekend waren mijn kids bij mijn ex, ik deed er dus niemand mee kwaad. Daarna ben ik gaan minderen door alleen de donderdag tot en met de zondag te roken, en nu dus alleen nog de vrijdag tot en met de zondag en dan voorlopig niks meer. Misschien als ik weer iets over hou aan het eind van de maand dat ik mezelf dan weer trakteer op een jointje, maar het blijft gewoon heel moeilijk!!
    Voor iedereen die stoppen wilt heel veel sterkte en succes, je bent sterker dan je denkt!!

    Reageer
Reageer op: afkicken wiet valt vies tegen wat nu ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief