snuiven na septumcorrectie

  • #1

    Hallo,

    Heb laatst een septumcorrectie gehad, mijn tussenschot hebben ze rechtgezet. nu heb ik 5/6 weken na mijn operatie een lijntje cocaine gesnoven. het is natuurlijk niet erg slim maar was onder invloed van alcohol en werd in de verleiding gebracht. ik wil weten of het kan zijn dat het daardoor meteen weer scheef kan gaan staan. ik hoop het iig niet want het zou wel zuur zijn als die operatie daardoor meteen ongedaan zou worden gemaakt door slechts 1 lijntje coke. los van het feit dat ik gewoon een idioot ben dat ik coke heb gesnoven, kan iemand mij helpen, voordat ik al weer naar de kno arts ga?

    met vriendelijke groet,
    cees

    Reageer
    #2

    Afgezien van de mogelijke gevaarlijke werking van cocaïne op korte termijn, zijn er grote risico's verbonden aan het gebruik van cocaïne op langere termijn.

    Een bekend risico is de mogelijke schade aan het neusslijmvlies en neustussenschot. Cocaïne irriteert het neusslijmvlies waardoor het ontstoken kan raken. Deze herhaalde ontstekingen kunnen op den duur permanente schade veroorzaken zoals die bekend is bij chronisch cocaïne gebruik waarbij zelfs het botweefsel van het neustussenschot weggebrand kan worden door het agressieve effect van cocaïne.

    De normale herstelperiode voor een septumcorrectie is 6 weken. In het geval van een verzwakt neusslijmvlies als gevolg van een kort geleden chirurgische ingreep aan het neustussenschot is het effect van cocaïne gebruik mogelijk nog destructiever.

    Indien u een voorkeur blijft houden voor verslavende stimulerende middelen zoals cocaïne, dient u er rekening mee te houden dat u binnen een termijn van twee maanden regelmatig stukjes neusslijmvlies in uw zakdoek zult vinden, waarna u zich in de rij kunt vervoegen van degenen die zonder problemen een neusring kunnen dragen door het aldaar ontstane gat. Houd er verder rekening mee dat u een chronische verkoudheid patiënt zult worden met regelmatig voorhoofdsholte ontstekingen met de voor u waarschijnlijk bekende hoofdpijn. Tenminste, naar ik aanneem dat uw septumcorrectie geïndiceerd was om reden van herhaalde sinusitis.

    Beterschap.

    Reageer
    #3

    Hi Cees,
    Mijn verhaal is ongeveer precies hetzelfde als dat van jou alleen deed ik het ongeveer 3 maanden na de ingreep. Ook ik maak me nu zorgen. Is het goedgekomen bij jou?
    Gr Ano

    Reageer
    #4

    Het gebruik van cocaïne kan tot 6 maanden na de operatie een gaatje maken in het neustussenschot. Een gaatje onderaan kan worden dichtgemaakt, bovenaan niet. Eenmalig kan niet zo veel kwaad, gewoon niet opnieuw doen! 🙂 Best enkele weken overvloedig spoelen met zoutoplossing (bijv: Physiomer), zo'n 6 maal per dag.

    Reageer
    #5

    Ik heb zo'n 5 maanden na mijn operatie een aantal puntjes coke gehad, helaas in de verleiding gebracht nadat ik de nodige borrels had gehad. Verder geen bloedingen gehad en heb het redelijk binnen de perken weten te houden. Nu de dagen erna flink gespoeld met zoutoplossing en heb nu het idee dat mijn tussenschot weer anders is gaan staan. Heb diezelfde nacht ook nog gezoend. dus weet niet zo goed waar het door komt. Wat kan ik in dit geval het beste doen is het aan te raden om snel een controle afspraak te maken?

    Reageer
Reageer op: snuiven na septumcorrectie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief