Pfizer vaccin covid-19 en alcohol

  • #1

    Dag,

    Ik heb mijn eerste vaccin 2 weken geleden gekregen. De dag van de spuit heb ik geen alcohol gedronken omdat ze zeiden dat je misselijk kon worden. Vanaf dag 2 heb ik terug zoals voorheen 3 à 4 glaasjes wijn gedronken.

    Nu zegt de huisarts dat ik had moeten weten dat ik helemaal geen alcohol mocht drinken tijdens de eerste 10 dagen na het vaccin. Reden, het zou gaan om de incubatie periode waarin het vaccin het immuunsysteem antistoffen laat maken.

    Alle ontsteking remmers en zeker alcohol blokkeren dit proces. Hij zei dat de kans hoog is dat het vaccin zinloos is geweest.

    Nu ben ik ongerust.

    Reageer
    #2

    Niemand zal daar een duidelijk antwoord op kunnen geven. Maar als je dagelijks 4-5 glazen wijn drinkt, is je immuunsysteem sowieso al niet op zijn best

    Reageer
    #3

    Ik begrijp het niet.

    Nooit heeft de overheid gewaarschuwd dat er minstens 10 dagen na vaccinatie alcohol consumptie de veilige werking teniet doet.

    Wij zijn bejaarden en zoals velen genieten we nu en drinken dagelijks een flesje goede wijn.

     

    Reageer
    #5

    Ik heb ook nog eens bij de apotheker gevraagd. Deze zei ook dat het al jaren algemene kennis is dat je de maand na een vaccin geen alcohol drinkt, zoals bij griepvaccin. Het vaccin heeft dan ook geen antistoffen aangemaakt bij mij en mijn echtgenote.

    Als we vanaf nu tot een maand na het 2de vaccin geen wijn meer drinken zouden we dan een beetje bescherming hebben.

    Ikzelf ben een risico patiënt met astma.

    Van de gevolgen van alcohol waren we niet op de hoogte, zoals miljoenen anderen, vrees ik.

    Reageer
Reageer op: Pfizer vaccin covid-19 en alcohol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief