pijn spieren na drinken alcohol

  • #1

    [i]Ik vraag me af of iemand dit herkend...soms (niet altijd) als ik alcohol drink kan ik al na 1 slok het gevoel krijgen alsof mijn spieren in mijn rug reageren op de alcohol, het voelt alsof ze verkrampen...en raar soort pijn..zodra ik niet meer drink is het een paar minuten later weer weg!

    Ik ga sowieso ook maar even een afspraak maken bij de dokter, want op google lees ik toch wel nare dingen...

    Gr. Kim[/i]

    Reageer
    #2

    Alcohol drinken is een keuze.
    Echt nodig heb je het niet.
    Dus waarom zou je naar de dokter gaan?
    Om een pil te krijgen om alcohol beter te kunnen verdragen?
    Gewoon geen alcohol en het probleem is opgelost!!

    Reageer
    #3

    Inderdaad.... ga je naar de dokter en zeg je dan: "dokter ik krijg last van mijn rug als ik drink". tja, niet meer drinken zal de dokter zeggen.
    Alcohol is gif, het is daarom ook normaal dat je dat in het begin niet lekker vindt en sommige mensen reageren er zelfs allergisch op, heel verstandig van het lichaam, het weet wat wel en niet goed is.
    Ik ben niet tegen alcohol, drink zelf ook een wijntje, maar als je er niet tegen kan, gewoon niet drinken dus. makkelijk toch, gezond ook en het spaart je geld.
    Brenda

    Reageer
    #4

    [i]Alcohol drinken is inderdaad een keuze...het gaat er ook niet om dat ik meer wil drinken. Ik ben al geen drinker...drink zelden, maar goed...zo nu en dan een wijntje voor de gezelligheid of bij een etentje vind ik gezellig en lekker. Vervelend is het als je lichaam zo nu en dan vaag reageerd op slecht 1 slok...misschien is het wel een allergie, graag zelfs. Ik zou niet naar de dokter gaan voor een pilletje zodat ik meer alcohol kan drinken, maar om het feit dat alcohol pijn een een symptoom van de ziekte van Hodgkin kan zijn...oftewel lymfklierkanker...

    Erg kort door de bocht geantwoord vind jezelf niet...[/i]

    Reageer
    #5

    Ik wil aan het bovenstaande eigenlijk nog even het volgende toevoegen:

    Wat betreft het feit dat het normaal is dat mijn lichaam zo reageerd...normaal is wat ik voel zeker niet. Als iedereen dit zou voelen dan zou ik een stuk geruster zijn! Maar goed, ik denk zelf inderdaad dat het een allergie is aangezien ik uit een zeer allergene familie kom (waarvan echter niemand mijn "klachten" herkend...).

    Ik drink sowieso nooit meer dan 2 wijntjes (zeg maar hooguit 1x per maand, nog eerder per 2 maanden)...aangezien ik na 1 wijntje al aangeschoten ben :-). Het heeft dus helemaal niks te maken dat ik meer wil drinken of vaker,wat mij betreft helemaal [b]niet [/b]meer als blijkt dat ik allergisch ben...het gaat om t feit dat mijn lichaam raar reageerd. Op een manier waarvan ik zelf voel dat het niet nomaal is. Misschien is het wel het feit dat ik zelden drink dat mijn lichaam in protest gaat wanneer ik wel drink. We zullen zien!

    Toch vind ik het jammer dat er op deze manier gereageerd wordt...

    Reageer
    #6

    Kim het is niet de bedoeling kort door de bocht te reageren, ik ben altijd zeer serieus bezig op het forum. Dit leek me een vraag van een tiener, sorry.
    als jij denkt dat er iets niet klopt, ga dan naar de huisarts en vraag even of hij het bloed wil laten onderzoeken.
    het beste, Brenda

    Reageer
    #7

    [i]Was ik nog maar een tiener.... 😉 Nou ja, zo nu en dan...

    Excuse aanvaard, no heard feelings verder!
    [/i]

    Reageer
    #8

    Het lijkt mij een psychosomatische reactie. Als het met een paar minuten weer weg is nadat je gstopt bent, kan het niet lichamelijk zijn want dan zou het langer duren vanwege de werking van alhol. Alcohol wordt pas na verloop van tijd opgenomen in het bloed en vervoert naar het lichaam.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een allergische reactie heeft qua tijdsduur een ander verloop. Niet het korte bestek zoals jij beschrijft. Het is dus geen allergie voor alcohol.

    Reageer
    #10

    [i] Bedankt voor jullie reacties...

    @ Maarten, maar als het psychosomatisch zou zijn, zou het ook betekenen dat ik er altijd last van zou moeten hebben wanneer ik alcohol drink en dit is niet het geval...als ik goed begrijp dat bedoelt wordt dat ik me inbeeld allergisch te zijn voor alcohol...

    @ Ilse, waarom zou een allergisch reactie een ander verloop hebben? Zou dan de reactie langer moeten duren? Ik kan sowieso nergens iets vinden over last van spieren bij alcohol allergie...ik vind alleen maar informatie/klachten over uitslag, misselijkheid etc etc.

    Eigenlijk drink ik ook niks anders dan een wijntje, dus misschien is het wel een bestandsdeel van wijn, waarop ik reageer ipv alcohol..maar goed dan zou ik het ook altijd moeten hebben...

    Als ik over de momenten nadenk komt het wel vaak voor wanneer ik vermoeid ben, misschien dat dat er ook mee te maken heeft. Of misschien wil mijn lichaam gewoon geen alcohol ontvangen...dit verklaard misschien ook waarom ik me snel aangeschoten voel en om die reden al zelden drink.

    Ach...wie weet kom ik er ooit achter misschien niet. Mijn angst voor iets ergs is sowieso al afgenomen omdat mijn pijn (te) snel verdwijnt...

    Volgende week heb ik sowieso een afspraak bij de huisarts. Wie weet heeft hij er eerder van gehoord..

    Gr. Kim[/i]

    Reageer
    #11

    Hallo Kim,

    Heb hetzelfde probleem. Af en toe als ik drink krijg ik een spierspanning in beide armen bij de eerste paar slokken en houd ongeveer 5 minuten aan.
    Bij mij is het niet iedere keer als ik alcohol drink, van de 10 keer heb ik er ongeveer 3 keer last van.
    Met dit probleem heb ik ook al meer dan 10 jaar te kampen.

    Heb dit probleem ook voorgelegd bij de huisarts.
    Mijn huisarts had hier nooit van gehoord. Zijn advies was geen alcohol meer te nuttigen.

    Hoe is het met jouw afgelopen?
    Wat zei de huisarts?

    Met vriendelijke groet,
    Irma

    Reageer
    #12

    Ik heb hier zelf ook al een tijd last van. Pijn in rug, hals (en soms borst) na het drinken van alcohol. Een soort krampachtig gevoel, waar je het behoorlijk benauwd van kan krijgen. Heel af en toe treedt de pijn zelfs op zonder drinken van alcohol. Het gaat vanzelf over na een half uur tot een uur. Ik wil niemand ongerust maken, maar even googlen levert geen goed nieuws op. "Alchoholpijn" wordt vooral geassocieerd met de ziekte van Hodgkin, een vorm van lymfeklierkanker. Dit zal zeker niet de enige mogelijke oorzaak zijn, maar ik plan toch meteen een huisartsbezoek en ik zal ook zeker vermelden wat ik op internet heb gelezen. Ik raad jullie aan hetzelfde te doen, want je weet maar nooit.

    Reageer
    #13

    Ik heb het idee dat jullie vergeten dat alcohol een vergif is. Het is logisch dat gif klachten geeft.

    Reageer
    #14

    Je alvleesklier moet hard aan het werk, met alle mogelijke gevolgen van dien en het maagslijmvlies is niet gemaakt om gif op te vangen.

    Reageer
    #15

    Ik heb dus last van precies hetzelfde. Zelf ben ik altijd bang dat het mijn hart is, durf daardoor geen alcohol mer te drinken. Ik heb het bijna altijd, bij elke alcoholische drank.
    Ook al drink ik bijna nooit,zo met nieuwjaar is bijvoorbeeld een glaasje champagne wel gezellig, of als iemand een lekker likeurtje door een toetje heeft gedaan of iets dergelijks.
    Ik krijg pijn aan beide armen en bij de sleutelbeenderen.

    Iemand al iets wijzer geworden?

    ps Ik denk niet dat ik Hodgkin heb, want ik heb het al ruim 10 jaar.
    Wél ben ik iemand die veel hyperventileert, en krampachtig (gestressed) is.

    Reageer
Reageer op: pijn spieren na drinken alcohol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief