Rode vlekken in gezicht na bier

 • #1

  Hej,

  Sindskort krijg ik na inname van wat slokken bier flinke rode vlekken in mijn gezicht en nek. Ik voel het warm worden en het lijkt net alsof heel m´n gezicht in brand staat. Als ik in de spiegel kijk denk ik echt van what the fuck. Leuk als ik binnenkort een feestje heb en daar als een rood monster rondloop. Ik heb dit eerder nooit gehad en kon gewoon zoveel drinken als ik wou.

  Heeft iemand hier ook ervaring mee, en zoja is hier iets tegen te doen? Je wil niet weten hoe hard ik hoop dat hier een middeltje voor is.

  Dank.

  Reageer
  #2

  tja, snap dat je eraf wil zonder te stoppen, maar ik ben bang dat je gewoon allergisch bent voor bier.
  heb je het ook als je wijn drinkt? een ander merk probeert? Malt drinkt?
  kortom : even zelf uittesten.
  Succes, Brenda

  Reageer
  #3

  Alcohol zorgt voor vaatverwijding (en later vaatvernauwing) en die vaatverwijding zorgt voor de rode vlekken.

  Reageer
  #4

  Erg vervelend!!!
  Ik krijg ook rode vlekken in mijn nek,gezicht en decolethe na het drinken van bier.Ik voel dat ik ga gloeien erg naar.
  Ik heb het ook wel eens als ik heb gegeten.
  Ga je lekker uit eten zit je met die vlekken!!
  Erg vind ik als mensen er dan naar vragen,ze denken dat ik me niet op mijn gemak voel of niet over bier kan.In mijn jeugdige jaren had ik er geen last pas na mijn 20e.Terwijl ik ervoor veel meer dronk. Ik ben nu 26 en voel me er totaal niet prettig bij.Ook heb ik hooikoorts op een andere site heb ik gelezen dat dat er iets mee te maken kan hebben, ik weet het niet.

  Reageer
  #5

  Alcohol heeft een sterke vasodilaterende werking. met andere woorden, als gevolg van alcohol in je bloed ontspannen de spiertjes in de bloedvatwand waardoor de bloedvaten wijder worden en er dus meer bloed doorheen kan.

  Dit gebeurt dus ook met blosjes, en in je decolleté. Je ziet dus eigenlijk het bloed door de huid heen, dat zijn de rode wangen.

  Reageer
  #6

  Hoi,

  Wat je beschrijft herken ik helemaal! Ik heb dit nu al een paar jaar. Ineens kreeg ik heel veel vlekken in m'n gezicht en in mijn nek. Toen ben ik eerst een tijdje minder gaan drinken. En ik had het de ene keer wel en soms weer niet, heel vaag! Dus dat hielp ook niet.
  Ik drink zelf over het algemeen bier. Ik ben er nooit mee na de dokter gegaan. Wat ik nu doe, klinkt misschien raar..Ik drink een biertje en heb er een groot glas water bij. Ik neem dan eerst veel water, daarna weer slokje bier. En zo totdat mijn flesje leeg is. 9 van de 10 keer gaat dit goed. En krijg ik geen vlekken. En dan kan ik de hele avond zo drinken.
  Maar ik heb het ook bij andere soorten drank, bij wijn, bessen, amaretto, passie. Heb het met deze soorten drank wel eens geprobeerd.

  gr. suus

  Reageer
  #7

  Door alcohol gaan de kleine bloedvaatjes die aan de oppervlakte liggen meer openstaan, dat gebeurt al bij een glaasje. Dat zijn de welbekende blosjes op de wangen. Je kunt hier niets tegen doen. De een heeft gewoon een dunnere huid dan de ander waardoor je die bloedvaatjes en het bloed erin (rood dus) sneller ziet.

  Reageer
  #8

  Ja, dat is logisch omdat het percentage alcohol dat opeens in het bloed komt dan lager is want eigenlijk verdun je het bier (en dus de alcohol) in je maag. Opname naar het bloed gaat dus een stuk gelijkmatiger, dus gaan je bloedvaten niet zo snel openstaan. Logisch.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb hetzelfde probleem! Ook vaak na bier, maar zeker niet altijd als ik drink. Ik drink regelmatig maar heb het idee dat het alleen komt als ik oververmoeid ben ofzo?!

  Het begint rondom mijn ogen, en trekt dan door tot over mijn gehele gezicht en nek. Na enkele uren gaat het weer over maar sta mooi voorschut.

  Hoop dat hier iets voor te vinden is.

  Reageer
  #10

  De enige oplossing is minder alcohol gebruiken. Zoals eerder werd geschreven, bijvoorbeeld verdunnen door afwisselend water te drinken. Meer dan twee eenheden alcohol is trouwens schadelijk, maar ik neem aan dat je dat weet.

  Reageer
  #11

  hallo,

  ik heb er zelf ook ervaring mee aLS IK EEN BACARDI OF ANDERE STERKE DRANK DRINK KRIJG IK OOK LAST VAN RODE VLEKKEN DIE DAN GAAN BRANDEN .
  IK WEET ALLEEN NIET WAT JE ER AAN KAN DOEN WAARSCHIJNLIJK GEWOON STOPPEN MET DRINKEN !!!

  Reageer
  #12

  Juist, dat is de enige mogelijkheid. Alcohol heeft een sterke vasodilaterende (vaatverwijderende) werking. Hierdoor zie je het bloed gemakkelijker door de huid. Bloed is rood, en dus krijg je rode wangen.
  Je kunt proberen de alcohol te verdunnen met water, dan is het effect geringer want de concentratie alcohol is dan kleiner.
  De enige echte oplossing is niet meer drinken.

  Reageer
  #13

  Mooie klote. Ik baal er echt van... 🙁

  Ik krijg ook alleen uitslag als ik in een warmte ruimte ben. Als ik buiten sta te drinken krijg ik het niet. En bij witte wijn krijg ik het ook niet. Misschien dat ik alergisch ben voor gist. Ik weet niet hoe andere soorten bier drinken eigenlijk. In ieder geval gaat het bij Bavaria dus mis.

  Ik ga het binnenkort een keertje proberen.

  Reageer
  #14

  Gegroet Nederlandse lotgenoten...
  Ook ik zit met het meest vervelende feit; ALCOHOL INTOLERANTIE
  Bij mij is het ander half jaar geleden begonnen (met een nip van pineau de charent) In het begin had ik er niet altijd last van, maar nu steeds meer en meer. Ik reageer op alles; bier, wijn, sterke drank...
  Niet dat ik veel drink (heb net een zwangerschap en borstvoeding achter de rug[/i]) Een slok is genoeg om mijn gezicht in Brand te zetten.
  Vermoeidheid zou ook wel eens een rol kunnen spelen.
  In ieder geval, ik ben er mee naar de dokter geweest en die heeft me pillen voorgeschreven (met de boodschap; test het even uit of dit werkt of niet, en anders kom je maar een keertje terug) AERIUS noemt het (ik vermoed dat dit hetzelfde medicijn is dat hooikoorts-lijders innemen.
  Veel succes
  Lies

  Reageer
  #15

  Wacht even, als ik het dus goed begrijp geef jij een tip om vergif met een ander vergif op te lossen. Dus met jouw medicijnen kun je weer gewoon drinken... Ik weet niet of ik het ermee eens ben, maar zinvol vind ik het weinig.
  Een alcoholallergie met een histamine reactie en gewoon nuchter zijn is volgens mij te verkiezen boven twee vergiften en onderinvloed zijn

  Reageer
Reageer op: Rode vlekken in gezicht na bier
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief