Ziek na klein hoeveelheid alcohol

  • #1

    Toen ik 15,16 was kon ik zoveel drinken als ik wilde en had ik de dag erna een beetje hoofdpijn. Op mijn 17e na een avond stappen ben ik de volgende dag zo ziek geworden. Kotsen draaierig uitgedroogd door het overgeven. Zelfs als er niks meer was om te overgeven bleef me lichaam gaan. En dat 2 dagen lang. Ik dacht nou misschien verkeerd gevallen maar het bleef zo na iedere stapavond soms tot bloed spugen aan toe. Nu ben ik inmiddels 19 jaar en drink ik niks meer. 3 radlers of 3 glaasjes hugo is de max. Anders lig ik weer 2 dagen ziek op bed. Ik ben benieuwd of meer mensen dit kennen? Ik hoef niet persee een oplossing maar ik wil graag weten hoe dit kan en hoe het komt. Snap er niks van heb alles al geprobeerd.

    Reageer
    #2

    Het kan zijn dat je lever de alcohol niet afbreekt.

    Vraag de huisarts om je bloedwaarden te testen dit hoeft niks ergst te zijn maar kan onderliggende oorzaak hebben

     

    Reageer
    #3

    Alcohol werkt ontregelend op je lichaam, op diverse manieren. Zo zorgt het voor tekorten aan vitaminen en mineralen, verminderde enzymwerking, vrijmaking van histamine, belasting van lever enz. Hoe langer en hoe meer je gebruikt, hoe meer klachten je kan ervaren. Op je vijftiende hoor je ook niet te drinken en zeker niet in grotere hoeveelheden.

    Reageer
Reageer op: Ziek na klein hoeveelheid alcohol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief