eerst negatieve test, dan positief?

  • #1

    Ik kan het maar niet uit mijn hoofd krijgen.
    ik had een hele lange tijd terug een zwangerschapstest gedaan. eerst was deze negatief, maar toen ik telang wachten *10 minuten langer dan op de bijsluiter stond, bleek hij positief te zijn.
    ben ik toch even zwanger geweest?
    die ik iets later deed was negatief...

    Reageer
    #2

    Je moet de tijd aanhouden die in de bijsluiter aangegeven wordt. Door een chemische reactie geeft hij na lang wachten positief aan. Het is aannemelijk dat je niet zwanger bent geweest.

    Reageer
    #3

    correct

    Reageer
    #4

    ok, vond het al zo raar ๐Ÿ™‚
    maar goed, het zal wel ok zijn dan

    Reageer
    #6

    Beste,

    Ik zit nu al enige tijd in spanning of ik wel of niet zwanger ben. Bij de dokter heb ik mijn urine laten testen en daar uit bleek niet erg veel, er zat we het HCG Hormoon in MAAR of dit wel of geen zwangerschap is/was kon hij niet vertellen (het was volgens hem te weinig). Ik heb veel symptomen van zwangerschap al gehad / nog steeds lichtelijk last van.

    Nu heb ik na mij laatste doktersafspraak nog een thuistest gedaan. Deze kwam negatief eruit, MAAAR na 2 dagen (en toch een beginnend buikje) was diezelfde test over gesprongen in Positief. Nu moet ik volgens de dokter wachten tot vlak voor mijn ONGI weer moet komen. Dan opnieuw een test doen en afwachten.

    Aangezien mijn vriend en ik nu pas een huis hebben gekocht en de sleutel op 1 maart krijgen vind ik het zelf niet meer erg als ik zwanger zal zijn.

    Maar ik wil heel graag weten of andere mensen dit ook al eens hebben mee gemaakt en of ze uiteindelijk toch zwanger bleken te zijn (bij mijn moeder was dit namelijk ook het geval, maar al eeen paar jaar geleden!!). Of kan het er mee te maken hebben dat de pil die ik geslikt heb mijn hormonen gebeuren in de war gooit?

    Bijvoorbaat dank!

    Reageer
    #7

    Wat je later afleest op een zwangerschap test na de tijd dat de afgelezen waarde geldig is, is onbetrouwbaar.
    Het bloedonderzoek bij de huisarts geeft in ieder geval al een verhoogde waarde aan en dat zou kunnen wijzen op een lichte en langzame stijging van het hcg als gevolg van een zwangerschap.

    Toch wil ik je ook wijzen op een mogelijk EUG (verbaast mij dat de huisarts dit niet heeft gedaan!!). De hCG-waarde blijft bij extra-uteriene-graviditeiten lager dan bij een gezonde zwangerschap en stijgt veel minder snel. De klachten zijn buikpijn en/of bloedverlies en lijken op klachten als bij een miskraam. Vrouwen met een verhoogd risico moeten alert zijn en zich laten controleren door een echo te laten maken. Indien er geen zwangerschap te zien is in de baarmoederholte en het hCG is hoog, dan kan dat betekenen dat er een EUG is.

    Dus een echo, vinger aan de pols houden, en in ieder geval de juiste voorzorgsmaatregelen treffen zoals foliumzuur mocht je wel zwanger blijken...

    Reageer
Reageer op: eerst negatieve test, dan positief?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief