4 miskramen, nog kans op goede afloop?

  • #1

    Hallo,

    Afgelopen week heb ik tot mijn verdriet voor de 4de keer binnen een jaar een miskraam gekregen. Dit na 2 goede zwangerschappen. Telkens gaat het mis rond de 5de/6de week. Mijn huisarts vind het niet nodig om verder onderzoek te laten doen, omdat ik al 2 gezonde kinderen heb. En er zou toch niks gevonden worden, is het argument.
    Natuurlijk weet ik ook dat het 'gewoon' pech kan zijn, maar na 4 keer begin ik toch een beetje onzeker te worden en vertrouwen kwijt te raken om ooit nog eens een derde kindje op de wereld te zetten. Want dat verlangen is er en verdwijnt ook niet zomaar.

    Zijn er mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt en daarna nog wel een goede zwangerschap hebben gehad?

    Groeten, Laura

    Reageer
    #2

    Hoi Laura,

    Helaas lukt het bij ons ook niet; na een gezonde zoon hebben we nu 2 miskramen achter de rug. En helaas hebben we ook een zwangerschap met 13 weken moeten afbreken. Ook al hebben wij al een gezond kind; het ziekenhuis denkt aan een chromosomenafwijking bij mij of mijn man. Er is ook een bloedstollingsonderzoek bij mij gedaan. In oktober horen we de uitslagen. Laat je niet afschepen, ik vind echt dat ze moeten kijken wat er aan de hand is. Heb je al eens naar je B12 laten kijken? Een te lage B12 waarde kan miskramen veroorzaken.

    Veel sterkte!

    Laura

    Reageer
    #3

    Hallo naamgenoot,

    Wat fijn dat er toch nog een reactie op mijn bericht komt.
    Spannend voor jullie wat de uitslagen zullen zijn, sterkte met wachten. Maar het kan dus wel degelijk dat er iets is ondanks 1 of meer gezonde zwangerschappen. Beetje kortzichtig eigenlijk dus van de huisarts. Inmiddels zijn we weer aan het proberen zwanger te raken, maar ben nu al als de dood dat het dan toch weer niet zal blijven.
    Ik heb nog nooit mijn B12 laten nakijken. Als dat het probleem is, is dat makkelijk op te lossen. Misschien is het wel een hormonaal verhaal of iets met de bloedstolling. Hoe dan ook, mocht ik nog eens een miskraam krijgen (hopelijk niet) Dan zal ik zeker op mijn strepen staan!
    Ik wens jou en je partner sterkte de komende tijd. Als je het wilt, laat je dan weten wat de uitslag is?

    Groetjes Laura

    Reageer
    #4

    leven jullie goed gezond? Geen stress, niet oververmoeid?
    Beter ook : niet roken, niet teveel koffie, niet teveel cola, geen sterke drank?
    Slikken jullie extra vitaminen voor zwangere vrouwen(al voor de zwangerschap mee beginnen!
    zijn de vruchtjes nagekeken op afwijkingen?

    Sterkte en succes. Brenda

    Reageer
    #5

    Bedankt Brenda.

    Ik leef zo gezond mogelijk. Drink weinig cola en koffie. Als ik het drink cafeïnevrij. Ik rook niet, drink niet, ben gezond. En ik gebruik foliumzuur.

    Vruchtjes zijn niet onderzocht, ik heb ook maar 2 keer echt iets gezien van wat dan het vruchtje moest zijn. Die andere 2 keer ben ik het verloren zonder er veel van te merken, behalve veel bloedverlies met grotere stolsels. Onderzoekt de huisarts dat of de gyneacoloog?

    Groeten Laura

    Reageer
    #6

    Ook ik leef gezond, dus daar ligt het niet aan. Zelfs gezonder dan toen ik de allereerste keer zwanger werd van mijn zoontje. Laura, als ik jou was zou ik een kijkje nemen op de site over B12 (gewoon even googelen). Daar is veel info te vinden over b12/zwangerschappen. Mijn waarde heb ik ook laten checken en mijn waarde is net niet/wel goed (soort grijsgebied). Wellicht dat het toch daar aan ligt. Ik weet het niet. Ik slik nu de verhoogde dosis foliumzuur en extra B12.

    Er is trouwens weefsel van de baby opgestuurd naar 2 ziekenhuizen. De ene heeft algemeen gekeken of het er wel gezond uitzag (althans het weefsel) en het andere ziekenhuis (AMC)kijkt specifiek naar de afwijking (open/geen hersenen). Van het eerste ziekenhuis uit waren er geen bijzonderheden en van het AMC horen we het pas in oktober.

    Ook wij zijn weer in afwachting van ongesteld worden of zwanger zijn. Ik zie er toch best wel weer tegenop om straks zwanger te zijn. Ik zal nooit meer onbezorgd zwanger zijn, altijd zorgen, angsten en onzekerheid. Mocht ik straks weer zwanger zijn dan mag ik elke week naar het ziekenhuis komen voor een echo.

    Groetjes,

    Laura

    Reageer
    #7

    Ik zal zeker meer op gaan zoeken over vitB12 en zwangerschappen. Onbezorgd zwanger zijn is er inderdaad niet meer bij. Ik kan ook niet echt blij zijn met een positieve test. Ook wij zijn inafwachting van het al dan niet zwanger zijn. As zondag zou ik ongesteld moeten worden. Das het voordeel als je bij een gyneacoloog onder behandeling bent, denk ik. Dat je volgende zwangerschap nauwer opgevolgd wordt. Ik zal ook zeker aandringen op een vroege echo bij de huisarts, mocht ik weer zwanger raken. Ik weet best dat dat het verloop van de zwangerschap niet veranderd, maar het zou wel wat geruststelling geven.

    Sterkte Laura, ik houd je op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.

    Groetjes,

    Laura

    Reageer
    #8

    Nou daar ben ik weer, er zijn ontwikkelingen. Ik ben niet ongesteld geworden gisteren en heb een positieve zwangerschapstest mogen vasthouden. Nu met angst en beven de komende week in. Vroeg de verloskundige contacteren en hopen dat ik al vroeg voor een echo mag komen.

    Groetjes Laura

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoe toevallig, het zou mijn eigen bericht kunnen zijn, want ook ik ben zwanger!! Zondag verscheen er op de test een vaag streepje en gisteravond een hele duidelijke prachtige streep.
    Het gaat dus voor ons allebei een spannende tijd worden.
    Dinsdag heb ik een belafspraak met het ziekenhuis voor de uitslag van mijn bloedstollingsonderzoek; ik zal ze dan meteen laten weten dat ik weer zwanger ben. Het gaat nu wel weer erg snel voor mijn gevoel. Begin juni hebben we ons kindje moeten laten weghalen en dan nu al weer een maand zwanger. Erg bijzonder!
    Ik denk dat ik de echo laat doen rond de 6/7 weken, zodat je wel hartactie kan zien.
    Ik hoop, voor ons allebei, op een goede uitkomst!!

    Groetjes,

    Laura

    Reageer
    #10

    Nou zeg! Dat is zeker toevallig. En ook snel na je miskraam weer zwanger. Ik heb ook in juni de laatste miskraam gehad. Spannend voor je wat er uit het stollingsonderzoek komt. Wanneer zou je uitgeteld zijn? Ik voor 04-05-09 Ik heb nu zoiets van elke dag is er één. Ik ben blij als ik me een beetje misselijk voel. Pfff maar zenuwslopend is het wel.
    Ik duim voor ons dat het goed komt 😉

    Groetjes,

    Laura

    Reageer
    #11

    Nog toevalliger, mijn bevaldatum is ook 04-05-09!!
    Maar er gaan waarschijnlijk 2 weken af omdat ik niet gewoon mag bevallen, maar een keizersnede ga krijgen.
    En over dat misselijk zijn, dit wordt nu de vierde zwangerschap maar ik ben nog nooit misselijk geweest, hooguit een beetje een wee gevoel. En niet dat ik jaloers ben op vrouwen die kotsmisselijk zijn maar ik voel altijd zo weinig in het begin van de zwangerschap.
    Ik kan niet wachten om weer een kleintje te voelen trappelen in mijn buik!!
    Ik duim mee!!

    Groetjes,

    Laura

    Reageer
    #12

    Het zal m wel in de naam zitten Laura! 🙂

    Ben je al een keer met de keizersnede bevallen of had je een gecompliceerde bevalling dat je nu met de keizersnede bevalt? Mja ik zal af moeten wachten wanneer ik echt beval, mocht alles goed gaan. De eerste kwam 10 dagen eerder en de 2de 2 dagen later. Ik ben niet heel misselijk hoor, maar als mn maag leeg is, voelt het niet echt prettig. Verder heb ik ook weinig 'kwaaltjes' behalve dat ik iets vaker naar het toilet loop en wat vroeger naar bed ga.

    Nou, mn duimen draaien overuren voorlopig, haha.

    Groetjes Laura

    Reageer
    #13

    Toen ik 39 weken en 5 dagen zwanger was werd ik ingeleid vanwege een hoge bloeddruk. Ze wilden niet wachten omdat mijn lever en nieren niet meer naar behoren werkten. Wel vreemd hoor, ik had helemaal nergens last en voelde me geweldig. Na 5 uur weeen was er opeens paniek omdat de hartslag van mijn zoontje erg daalde. Ik bleek een uitgezakte navelstreng te hebben. En zo werd het een keizersnee. Ik heb dus blijkbaar een afwijking van de bekken waardoor de kans op een uitgezakte navelstreng erg groot wordt. Dus daarom weer een keizersnee. Ik teken ervoor. Vorige keer liep ik met 5 dagen al weer door mijn huisje en ik had eigenlijk nergens last van!!

    Maar goed, voorlopig is het nog niet zo ver. Eerst maar de komende weken veilig zien door te komen.

    Groetjes,

    Laura

    Reageer
    #14

    Hoi Laura,

    Hoe is het met je? Voel jij je ook zo onzeker? En de dagen gaan zo langzaam voorbij. Ik heb woensdag mijn eerste echo. Ben alleen aan het twijfelen of ik wel moet gaan. Je ziet dan nog maar zo weinig. En als er straks geen hartje te zien is, omdat ik misschien een paar dagen korter zwanger ben, dan voel ik me helemaal rot. Ik heb wel nog wat goed nieuws gekregen. Ik heb geen trombose in mijn bloed (wat late miskramen kan veroorzaken). Voor de rest waren er nog geen uitslagen van het AMC. Ook dat duurt weer zo lang. Zucht. De blijdschap die ik had toen ik 2 streepjes op de test zag verschijnen is weer volledig weg.

    Groetjes,

    Laura

    Reageer
    #15

    Hoi,

    Ja ik ben ook zo onzeker, zou het liefst in bed blijven liggen tot de eerste 12 weken voorbij zijn. Bij elk dingetje dat ik niet meer voel, gezwollen borsten bv die weer normaal worden, ben ik overtuigd dat het mis zal gaan. Maar ik heb nog geen buikpijn gehad op lichte menstruatiepijn na en geen bloedverlies (even afkloppen)
    Ik kan me voorstellen dat je twijfelt om te gaan voor je echo. Je zal inderdaad nog weinig kunnen zien en of er al hartactiviteit is, is maar de vraag. Met als gevolg dat je nog onzekerder wordt. Wel fijn nieuws dat je geen trombose hebt, dat is dan alvast uitgesloten. Die andere uitslagen laten dan nog lang op zich wachten he? Vooral als de dagen kruipen.
    Ik heb de huisarts verwittigd en die wil me met 7 weken zien. Dan maakt ze meteen een afspraak voor een echo rond de 8ste week in het ziekenhuis. Ik vind het fijn dat ze me dat hebben aangeboden. Al zie ik er wel tegenop, ben zo bang te zien dat het toch niet goed zal zijn.
    De blijheid van een positieve test is hier ook nergens meer te bespeuren hoor, ben lichtelijk depri. Ook al heb ik vorige week nog getest (was in paniek om niks) en daar was de testlijn donkerder dan de controlelijn. HCG stijgt dus wel. Hoe voel je je verder? Geen last van kwaaltjes? Ik ben wel lichtelijk misselijk de laatste 2 dagen.

    Hey sterkte de komende week en laat nog even weten of je naar de echo bent gegaan.

    Liefs Laura

    Reageer
Reageer op: 4 miskramen, nog kans op goede afloop?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief