wel of niet zwanger, ik weet het niet meer!

  • #1

    Hoi,

    Ik ben in juni 2009 gestopt met de pil, al na 3 maanden bleek ik zwanger te zijn (okt) en in de laatste week vlak voor de kerst bleek dat ik met de 12-weken echo mijn kindje al had verloren in week 5 of 6. Dit was een vreselijke klap voor ons.

    Heb altijd een 28 dagen cyclus gehad en ben nog nooit overtijd geweest. Nu ben ik na de miskraam netjes volgens de cyclus op 20 januari ongesteld geworden en(wel veel korter dan anders, zo'n 2 dagen ipv 5) zou ik op 18 februari weer ongesteld moeten worden. Dit is niet gebeurt. Sindsdien ben ik 9 dagen overtijd en heb alle zwangerschapssymptomen. Heb met 2 dagen overtijd een test gedaan en nog eentje met 7 dagen overtijd. Beide met ochtendurine en beide negatief. Gisteren en eergisteren een klein beetje bruine afscheiding gehad en vandaag leek ik ongesteld te zijn geworden, met nog steeds alle symptomen.

    Heb gisterochtend met ochtendurine getest en ik zag voor het eerst een heel smal dun streepje. Toch zwanger? Aankomende week zou ik weer moeten ovuleren, maar als ik ongesteld ben snap ik ook niks meer van mijn cyclus. Hoe weet ik dan wanneer ik weer vruchtbaar ben?

    Kan ik toch zwanger zijn? Ik wil zo graag weer zwanger worden en zit al 2 weken in spanning vanaf het moment dat ik ongesteld moest worden. Kent iemand dit?

    Reageer
    #2

    Hoi Mika,

    Wat vervelend voor jullie... een miskraam maakt altijd indruk. Ik heb vorig jaar 2 miskramen gehad en kan me een beetje voorstellen hoe het voelt. Ik had het 'geluk' dat de 1e miskraam met 5 weken was en de 2e was met een week of 8. Toen hadden we al een echo gehad vanwege een bloeding de week ervoor en was al te zien dat het vruchtje niet goed groeide.

    Na een miskraam kan je cyclus enigszins verstoord zijn. Soms korter, soms langer.

    Als er op een zwangerschapstest in de gestelde periode een streepje verschijnt, dan betekent dat dat je zwanger bent. Een zwangerschapstest reageert alleen op hCG en dat maak je alleen aan als je zwanger bent.

    Ik zou een afspraak maken met de huisarts en het nog eens laten nakijken of vragen om een echo in het ziekenhuis. Dan weet je het zeker.

    Het is niet ongebruikelijk dat je enig bloedverlies hebt tijdens het begin van je zwangerschap. Soms is dit innestelbloed, soms oud bloed.

    Succes en ik hoop voor je dat je goed zwanger bent en blijft!

    Reageer
    #3

    Hoi Zonnetje,

    Helaas ben ik zondag toch ongesteld geworden na 9 dagen overtijd. Het was vrij heftig; na 7 dagen was het pas echt over. Ik had etest en zag een heel licht streepje. Zwanger!? Nee dus, want ik werd de dag erna ongesteld. Er bleek weefsel tussen mijn ongesteldheid te zitten en dat laten zien aan de verloskundige. Volgens haar was het een ultraprille miskraam, vandaar de lichte streep dat toch aangeeft dat je zwanger bent. Dus heb ik in 2 maand tijd toch 2 miskramen gehad. Ben dus ultravruchtbaar, maar waarom blijft het dan niet gewoon ingenesteld zitten!?! Zo frustrerend. Deze week, vanaf 11 maart mogen we weer beginnen i.v.m. de ovulatie. Ik heb weer goede hoop omdat de vorige keren ook zo snel gingen.

    Reageer
    #4

    Hoi Mika,

    Wat vervelend zeg, dat het toch op een miskraam is uitgelopen. Het verklaart wel je heftige 'menstruatie'.

    Als een zwangerschap misgaat voor de 9e week, heeft het met een aanlegstoornis en kun je er zelf niets aan doen. Na een 3e miskraam kan de gynaecoloog gaan onderzoeken wat de oorzaak zou kunnen zijn.

    Na mijn miskraam werd met klem aangeraden om 1 cyclus af te wachten en pas bij de volgende weer te proberen zwanger te worden. Het is geen regel, maar mijn gynaecoloog gaf aan dat je lichaam dit nodig kan hebben om compleet te herstellen. Misschien is dat bij jou ook verstandig na 2 miskramen op elkaar?

    Sterkte in ieder geval. Ik hoop dat je binnenkort goed zwanger bent en blijft!

    Reageer
    #5

    Ik heb 2 miskramen gehad (kerst 2009 en februari 2010) en daarna heb ik in beide gevallen mijn cyclus van 28 dagen weer opgepakt, alsof er niets gebeurt was. Hier zat 1 normale, maar heftige ongesteldheid tussen. Dit was dus op 30 maart. Nu ben ik 27 april weer ongesteld geworden. Althans, zo leek het. We hebben tijdens de ovulatieperiode flink geklust; eigenlijk elke dag en ruim 4 dagen voor de ovulatieperiode (getest met ovulatietesten). Maar ik ben voor, tijdens en na die ongesteldheid misselijk, moe, een zwaar gevoel in mijn onderbuik, geen hongergevoel en gespannen borsten. Het voelt alsof ik weer zwanger ben, ben ook wat maar dat kan niet want ik ben immers ongesteld geweest.

    Hoeveel zin heeft het om toch een zwangerschapstest te doen want kan het bijvoorbeeld ook een innestelingsbloeding zijn geweest? De menstruatie heeft wel 3 dagen korter geduurd en werd na dag 1 ook minder hevig, maar leek wel op een ongesteldheid. Had alleen niet de normaal bekende symptomen als krampen en hoofdpijn.

    Ik ben zo benieuwd of iemand me wat kan vertellen!

    Reageer
    #6

    Misschien als je de test niet vertrouwd, kun je naar de huisarts gaan. Helemaal omdat je eerder twee miskramen hebt gehad. Wat een ellende trouwens!

    Ik zit zelf ook met een hele rare menstruatie. Vorige week ongesteld geweest, nou ja, een drup per dag. Nergens last van, alleen af en toe een trekkend gevoel in de onderbuik. Vorige maand dacht ik meteen dat ik zwanger was, maar de test was negatief. Ik wacht nog even af, ben pas sinds februari gestopt met de pil. Maar het spookt wel door je hoofd 🙂

    Reageer
    #7
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hoi

     

    ik heb een normale cyclus normaal ben k altijd na 28 dagen ongesteld ma heb 4april een miskraam gehad was toen 2weken zwanger de 25was k op onderzoek bij de gyno en hij zei dat alles oke Was nu ben ik 6dagen overtijd kan het dat ik terug zwanger ben k durf geen test te doen

    Reageer
    #10

    Dat is een moeilijke vraag.  Het zou kunnen, maar een zwangerschapstest is op dit moment niet erg betrouwbaar omdat er nog een verhoogd HCG gehalte aanwezig is na de miskraam.

    Reageer
Reageer op: wel of niet zwanger, ik weet het niet meer!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief